Suchy zips. 5 metrovy kotuc asi za 2€. Nastrihas si dlzky ake potrebujes. Ja tak mam uchytenu pol kilovu "brasnu" s naradim na spodnej ramovej rure. Ani sa nehne.
Och ta Čína ...
Odpad, blato, šmejd , nebezpečné ... ja by som do toho nešiel. A s ešte viac názormi sa stretávam v súvislosti s čínskymi výrobkami čoraz častejšie . Je to naozaj tak ? Skutočne sa jedná o druho či treťotriednu kvalitu rozpadajúcu sa každým prejdeným kilometrom pod zadkom a je nebezpečné ich používať ? Alebo tieto naše názory pramenia iba z neznalosti a predsudkov ?
Asi každý sa už stretol z rôznymi výrobkami z Aliexpresu , v tomto prípade z oblasti cyklistiky . ALIEXPRESS, och už len ten názov evokuje v ľuďoch čosi hrozné , lebo čo je čínske je automaticky aj nekvalitné ! Radšej hliníkový Claris ako by som sa mal zapredať tomu čínskemu diablovi... nemôže to byt predsa za tu cenu také dobré ako moja päťtisícová Madona !
No a kde bol vyrobený Tvoj rám či kolesá ? Tak na túto otázku dostávam väčšinou odpoveď typu : Ale oni majú históriu , dávajú státisíce do vývoja a robia rôzne kvalitatívne a bezpečnostné testy. No áno , tie testy sú akousi zárukou kvality. A Číňania testy nerobia ?
Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže.
Časy monopolu telefónov Nokia a Ericsson sú už dávno mladšou generáciou zabudnuté a dnes tento trh ovláda práve všetkými zatracovaná Čína a ich tucet domestikovaných výrobcov.
Nuž , snáď každá firma nejak začínala , pamätám si na začiatky Xiaomi , Huawei a im podobné spoločnosti ktoré začali pred XY rokmi prerážať do západného sveta . S telefónom o výkone mojej kalkulačky Casio z ôsmej triedy prišli spraviť dieru do sveta. A spravili ! A dnes si väčšina z Vás tento príspevok číta z telefónu vyrobeného v krajine so žltou hviezdou, Made in China . Dvadsať ročný vývoj a technologický pokrok zaplatený krvou a miliónmi, Čína dohnala za dva predĺžené víkendy aj s plateným sviatkom .
Tak ako iní, v našich končinách, sociálnych sieťach a prenosoch Eurošportu známejší a obľúbenejší výrobcovia dvojkolesových tátošov či menej známe Európske ba dokonca Slovenské značky tak aj tí Čínsky chŕlia na trh každoročne desiatky , stovky kvalitných či menej kvalitných produktov pre naše outdoorove potešenie. A tak, ako sa pod riťou môže rozpadnúť sedlo čínske , verte mi , rozpadne sa aj to Specializované . Nie , nebojte sa, aj ten tátoš s cejchom „Made in Taiwan“ Vám dokáže dlho slúžiť a prinesie radosť z jazdy .
Ale prečo je to také lacné a čo vývoj ?
Stovky zahraničných výrobných spoločností každoročne prichádzajú a odchádzajú z čínskeho a taiwanského trhu . Pri odchode z krajiny alebo sťahovaní, výrobné linky vo veľkej väčšine ostávajú v ne/zabudnutom sklade . A nielen linky, ale všetky nadobudnuté know-how , pracovná sila, roky skúseností a vývoja ostávajú v rukách tejto diabolskej krajiny s 1,4 miliardami obyvateľov. Krádež ? Ale kdeže, iba šikovne dohodnuté zmluvné podmienky Čínskej Ľudovej Republiky. A tak ako si dnes vedia Taliani na kolene pozliepať svoje F-ká, dokážu to aj naši známi z východnej časti sveta .
Zámerom tohto článku nie je presvedčiť že neznáme čínske značky sú po všetkých stránkach porovnateľné, či lepšie ako tie ktoré bežne kupujeme v tunajších alebo európskych eshopoch , dotlačiť Vás k bezhlavej kúpe lacného karboňáku, ale priniesť akýsi iný pohlaď na tuto kontroverznú tému . Technologická doba za ostatné roky pokročila a s ňou aj rozrastajúca sa čínska konkurencia. Nie je otázkou či, ale skôr kedy sa aj u nás tieto pokrokovejšie a lepšie čínske značky zaradia do bežnej ponuky eshopov a na naše rozbité asfaltky .
Predsudky voči čínskym výrobkom.
Obavy o kvalitu a bezpečnosť.
Názory na Aliexpress a čínske produkty.
Rast čínskych telefónnych značiek.
Čínske značky v outdoorovom vybavení.
Dôvody nízkej ceny čínskych výrobkov.
Výroba v Číne a Taiwanu.
Získavanie know-how a skúseností.
Konkurencia čínskych značiek.
Technologický pokrok čínskych výrobkov.
včera o 6-30 rano mi prišli emaily ze som nakupil sluchadla 3 ks 33,94€ , 22,59€ , 11,24€ bol som prekvpeny kedze som do 8 rana spal a sluchatka mam marschal, hned som kontroloval baku a sedelo to aj mi to stiahlo z uctu!!
posledny moj nakup na aliexpresse bol 10/2022, tak tomu nerozumiem naco by niekto kupoval sluchatka a posielal na moju adresu?
ked som sa prihlasil do ali.. tak tie objednavky neboly ani v orders.. ked som ich cez email sa snazil refund tak nakoniec v ucte ali. skocili to refunf kolonky.. a stale mi na email chodilo ze uz to odoslali.. ja som hned rano kontaktoval aj baku aby blokli kartu a nech to riesia....
nerozumiem tomu ked daco kupujem koly 2€ mi dojde overenie, musim sa prihlasit do appp TB a ted prejdu tri platny a nic ziadne overenie!
stretol sa niekto s takymto dacim?? ako sa dostali k mojej karte?
nemas zapamatanu kartu v ali? mne tiez niekedy nevyzve na autentifikaciu a niekedy aj za somarinu. davam si nato pozor aby som nemal zapamatanu kartu na ali. pri kazdej platbe to kontrolujem. ci to pomaha alebo nie neviem.
bola tam zaznamena, uz som to vsetko zmazal,je inac divne ze som kontaktoval predavajuceho vcera a tu spravu si ani neprecital, vecsinou odpisuju do 12 hod . a ted nic!
len neviem naco niekto objednal nieco na mna.? uvidim ako sa banka k tomuto postavi!
no , banka s tým nemá nič spoločné . ak išla platba cez pc , preinštaluj si operačný a zmeň si heslo aj na email . ak máš ali cez apku v mobile ,hľadaj problém doma , alebo v blízkom okolí .
Toto sa vacsinou stava ked clovek plati cez platobnu branu ktora nema dobre zabezpecenu databazu, napr to co pouziva rcz. Treba mat kreditku s poistenim, je to vacsinou zdarma. Na niektore platby netreba ani potvrdenie v appke pokial su v linite bezkontaktnej platby, overenie vacsinou treba az po 3 platbach.
dal som to do refund v aliexpresse! sice od tial mi chodia emaily ze to odoslali! ale uvidim co TB vyriesi!ak nevyriesi nic po 20 rokoch v TB idem do CSOB aj tak uz som chcel odist davno toto bola posledna kvapka
co som sa rozpraval z kamosmi, podone pripady sa stali a vraj Banka vratila, nerozumiem aliexpress preco nezakroci! inac obchodnik co to predal uz dnes nepomuka ziadny tovar!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.aliexpress.com/item/1005005852818864.html
Odpad, blato, šmejd , nebezpečné ... ja by som do toho nešiel. A s ešte viac názormi sa stretávam v súvislosti s čínskymi výrobkami čoraz častejšie . Je to naozaj tak ? Skutočne sa jedná o druho či treťotriednu kvalitu rozpadajúcu sa každým prejdeným kilometrom pod zadkom a je nebezpečné ich používať ? Alebo tieto naše názory pramenia iba z neznalosti a predsudkov ?
Asi každý sa už stretol z rôznymi výrobkami z Aliexpresu , v tomto prípade z oblasti cyklistiky . ALIEXPRESS, och už len ten názov evokuje v ľuďoch čosi hrozné , lebo čo je čínske je automaticky aj nekvalitné ! Radšej hliníkový Claris ako by som sa mal zapredať tomu čínskemu diablovi... nemôže to byt predsa za tu cenu také dobré ako moja päťtisícová Madona !
No a kde bol vyrobený Tvoj rám či kolesá ? Tak na túto otázku dostávam väčšinou odpoveď typu : Ale oni majú históriu , dávajú státisíce do vývoja a robia rôzne kvalitatívne a bezpečnostné testy. No áno , tie testy sú akousi zárukou kvality. A Číňania testy nerobia ?
Jeden prsten vládne všem, jeden jim všem káže, jeden všechny přivede, do temnoty sváže.
Časy monopolu telefónov Nokia a Ericsson sú už dávno mladšou generáciou zabudnuté a dnes tento trh ovláda práve všetkými zatracovaná Čína a ich tucet domestikovaných výrobcov.
Nuž , snáď každá firma nejak začínala , pamätám si na začiatky Xiaomi , Huawei a im podobné spoločnosti ktoré začali pred XY rokmi prerážať do západného sveta . S telefónom o výkone mojej kalkulačky Casio z ôsmej triedy prišli spraviť dieru do sveta. A spravili ! A dnes si väčšina z Vás tento príspevok číta z telefónu vyrobeného v krajine so žltou hviezdou, Made in China . Dvadsať ročný vývoj a technologický pokrok zaplatený krvou a miliónmi, Čína dohnala za dva predĺžené víkendy aj s plateným sviatkom .
Tak ako iní, v našich končinách, sociálnych sieťach a prenosoch Eurošportu známejší a obľúbenejší výrobcovia dvojkolesových tátošov či menej známe Európske ba dokonca Slovenské značky tak aj tí Čínsky chŕlia na trh každoročne desiatky , stovky kvalitných či menej kvalitných produktov pre naše outdoorove potešenie. A tak, ako sa pod riťou môže rozpadnúť sedlo čínske , verte mi , rozpadne sa aj to Specializované . Nie , nebojte sa, aj ten tátoš s cejchom „Made in Taiwan“ Vám dokáže dlho slúžiť a prinesie radosť z jazdy .
Ale prečo je to také lacné a čo vývoj ?
Stovky zahraničných výrobných spoločností každoročne prichádzajú a odchádzajú z čínskeho a taiwanského trhu . Pri odchode z krajiny alebo sťahovaní, výrobné linky vo veľkej väčšine ostávajú v ne/zabudnutom sklade . A nielen linky, ale všetky nadobudnuté know-how , pracovná sila, roky skúseností a vývoja ostávajú v rukách tejto diabolskej krajiny s 1,4 miliardami obyvateľov. Krádež ? Ale kdeže, iba šikovne dohodnuté zmluvné podmienky Čínskej Ľudovej Republiky. A tak ako si dnes vedia Taliani na kolene pozliepať svoje F-ká, dokážu to aj naši známi z východnej časti sveta .
Zámerom tohto článku nie je presvedčiť že neznáme čínske značky sú po všetkých stránkach porovnateľné, či lepšie ako tie ktoré bežne kupujeme v tunajších alebo európskych eshopoch , dotlačiť Vás k bezhlavej kúpe lacného karboňáku, ale priniesť akýsi iný pohlaď na tuto kontroverznú tému . Technologická doba za ostatné roky pokročila a s ňou aj rozrastajúca sa čínska konkurencia. Nie je otázkou či, ale skôr kedy sa aj u nás tieto pokrokovejšie a lepšie čínske značky zaradia do bežnej ponuky eshopov a na naše rozbité asfaltky .
Obavy o kvalitu a bezpečnosť.
Názory na Aliexpress a čínske produkty.
Rast čínskych telefónnych značiek.
Čínske značky v outdoorovom vybavení.
Dôvody nízkej ceny čínskych výrobkov.
Výroba v Číne a Taiwanu.
Získavanie know-how a skúseností.
Konkurencia čínskych značiek.
Technologický pokrok čínskych výrobkov.
Chatgpt
posledny moj nakup na aliexpresse bol 10/2022, tak tomu nerozumiem naco by niekto kupoval sluchatka a posielal na moju adresu?
ked som sa prihlasil do ali.. tak tie objednavky neboly ani v orders.. ked som ich cez email sa snazil refund tak nakoniec v ucte ali. skocili to refunf kolonky.. a stale mi na email chodilo ze uz to odoslali.. ja som hned rano kontaktoval aj baku aby blokli kartu a nech to riesia....
nerozumiem tomu ked daco kupujem koly 2€ mi dojde overenie, musim sa prihlasit do appp TB a ted prejdu tri platny a nic ziadne overenie!
stretol sa niekto s takymto dacim?? ako sa dostali k mojej karte?
len neviem naco niekto objednal nieco na mna.? uvidim ako sa banka k tomuto postavi!
Už praktickejšie je použiť virtuálnu kartu....na jedno použitie
Ze preinstalovat operacny system lol.