Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
posledný komentár: 12. 7. 2025 o 14:30
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
Ty to beries strasne odborne =)
Ale vacsina ludi co by chcelo zacat redukovat hmotnost sa Ti na to prave v tomto momente vykasle.
V tom mojom rychlonavode bola jednoducha podstata v tom aby si znizil prijem kalorii, co je ten najvacsi problem u ludi, kt. chcu zredukovat hmotnost.
Taky clovek potrebuje vidiet, ze to funguje (znizenie kalorii) a neskor ked ho to motivuje moze zacat riesit dalsie veci okolo stravy.
Mas rad hamburger. Ok. ale nezhltni ho naraz ale rozdel si ho na viac porcii.
Dostat zaludok pod kontrolu, nejest ocami.
Aby pochopili, co je jednoduchsie.
Nedat si este navyse ten 40g keks (vacsinou nezostanes pri jednom) co zlupnes za par sekund
alebo
dat si a potom ked to chces spalit tak vynalozis neadekvatnu namahu
par sekund jedenia keksu vs ~ hodina behu
---
Vela ludi si mysli, ze staci bikovat, cvicit vo fitku, behat ale neriesi stravu a potom nechape, ze vaha nejde dole a povie si, ze ja mam urcite pomaly metabolizmus. A tym je to pre neho vybavene.
---
Inak mas samozrejme pravdu ale ide o to aby sa ludia na zaciatku vobec do toho pustili.
Ked im tu zacnes vykladat z priruciek tak ich odradis lebo im to bude pripadat strasne zlozite a casovo narocne.
Ja som im dal len jednoduchy navod do zaciatku =)
Chcem sa ale spytat da sa aplikaci kinomap prepojit so stravou aj ked kinomap nemam predplatene? Stavu mam zaplatenu...
Edit:uz som to spojazdnil
https://dennikn.sk/3725364/chlieb-nemoze-za-to-ze-ste-pribrali-ked-sa-do-chudnutia-pustate-polozke-si-tri-zakladne-otazky-radi-vyzivovy-expert-cupka/?cst=92a79f480994eaab2f27ac05793fe5c35d78df3610df8f5ac1951fc0d6f7003e
Nam Jezisko doniesol inSPORTline RW60
Pozeral som aj henten, ale bol uz dost mimo rozpocet. Na tom veslovani ma bavi to, ze sa tam dokazes znicit aj za 20min. Jasne, ze casom ta odolnost stupne, ale je to zaujimave. Nieco nove, nieco ine. Bavi ma to
Ivan, je to tym, ze malo jazdis na trenazeri. Zo zaciatku aj mne pripadal nekonecny dvojhodinovy trening na trenazeri. Mam na nom natocenych skoro 20 000 km a uz mi to vobec tazke ani otravne nepripada. Jasne ze jazdenie vonka je ine a aj pre mna lepsie, ale ked sa neda tak aj indoor je dobry. Pouzivam Zwift a casto jazdim 2 hodinove skupinove "Endurance ride" alebo s "pacerom" t.j. skupinovy trennig s vodicom na vopred urceny vykon. U mna je to najcastejsie 2,5-3,2W/kg (Coco/Yumi). Tam je potrebne vnimat situaciu okolo seba, lebo ak stratis kontakt so skupinou, tak ich uz asi v solo jazde nedobehnes. Sem tam si dam aj nejake "race" cca okolo hodiny. Tie sa uz jazdia na vyssie watty. Co s tyka vykonu ja rozdiel medzi zatazou na trenazeri a vonku velmi nevnimam. Pri indoore je dolezite chladenie (ventilator), bez neho by som 2 hod nevydrzal asi ani ja.
Proste aktivita na 1-2h denne na spalovanie tuku v Z1 alebo aerobnom pasme. Pri tom som pozeral filmy alebo serialy. Vzdialenost zavisela od mapy ktoru som vybral.
Netrebalo pri tom radit ani nic riesit. Jeden prevod, vacsinou na malej pile aby nebol velky hluk od zotrvacniku. Skusal som zo zaciatku aj rouvy, fullgaz a ine somariny ale ani jedna ma nebavila. Nebyt toho ze trenazer umoznuje rovnomernu aktivitu pri tepoch ake potrebujem by som na to nesadol ani za zlate prasa ?
hej, ale 3,3 W/kg, 267 W tám máš max 59 minút nie dve hodiny, 2 hodiny nedáš, ja vonku takéto dvojhodinové jazdy mám, rozdiel nevnímaš ? ani nemožeš - musel by si najprv takú 2 hodinovú jazdu indoor absolvovať, taký výkon 2 hodiny nedáš ani outdoor ta co chceš porovnávať ? tvojich 2 hodiny 2,9 W/kg myslíš že sa rovná 2 - 3 hodiny 3,3 - 3,4 W/kg ?
Výška 198, vaha 110 (dostatočné zásoby tuku) 😀, vek 47. Pred jazdou som sa nijako neprežral, žiadne ionťaky a nič podobné neužívam.