Caute. Podelite sa o Vase skusenosti so zimnymi rukavicami na bike? Ktore sa vam najlepsie osvedcili do fakt chladnych teplot? Ja na tuto zimu zvazujem kupu palciakov, jazdite ich niekto?
Tie Diluvio mám a používam ich na prechodné obdobie, keď už nevydržím v krátkych, ale ešte nie je zima. Čiže cca 7°C-15°C, typicky teraz, jeseň/jar. V dáždi OK, si mokrý, ale je celkom teplo
Uz som o vyhrievanych uvazoval aj minulu zimu, no nic som nekupil. Teraz vsak mam do alzy benefit body, tak tieto by som mozno zobral
Obycajne zimne rukavice mi stacia len na prve 2-3 hodiny, potom uz trpim, tak ako aj vcera a velmi pravdepodobne aj dnes. Vcera som bol na biku 6 hodin, to uz mam v zavere z ruk len cencule
Myslim ze nie su az take hrube, aby mi to prekazalo pri manipulacii na biku. Okrem toho mam axs, tam staci len jemny dotyk.
Pri tych pogies ani tak nejde o modnu policiu, ale skor o to ze mas ruky strcene vnutri a v zime prave byva najviac padov. I ked samozrejme chapem pouzitie u Honza Kopku na Aljaske a v Laponsku...
Tie lobstery asi najlepšie uchovajú teplo, ale treba si dobre rozmyslieť aká verzia rozdelenia prstov človeku vyhovuje. Celkovo tých rukavíc je habadej a každé majú svoj vlastný tepelný komfort daný teplotou (aj telesnou), silou vetra a štýlom/intenzitou jazdy. Sú tam niekedy tenké hranice a preto ako pri ostatnom oblečku, jeden pár rukavíc na celú zimu to asi nespraví. Niekedy stačí skombinovať tenučké vnútorné rukavice, alebo sa na chvíľu postaviť a postískať riadidlá.
Keď už ozaj tuhne a nebodaj k tomu fúka, tak pogies sú topka, tam sa žiadna rukavica nechytá. Neviem si predstaviť o čo horšie sa v nich padá. Za posledné dve zimy som si sadol na zem iba raz, aj to bola taká hnusná poľadovica v zákrute dolu kopcom. V okamihu ma sklopilo na rameno/bok. Kebyže mám ruky v návlekoch, skončím v tej istej polohe. Jazdil som skoro každý deň, ale je pravda že máločo po snehu a ľade.
Pri obavách z pádu by som venoval väčšiu pozornosť výberu plášťov a ich vhodnom hustení. Keď v oblasti časo mrzne a sneží, špice sú istota.
Takisto je veľa druhov snehu. Obzvlášť keď človek prekonáva výškové metre, môže sa to za jazdy meniť. Udupaný je celkom fajn, najhoršia je taká sypká špinavá kaša.
Keď to už nie je safe pre auto, nie je to vonkoncom safe pre cyklistu. Pluhy častokrát zúžia šírku vozovky, krajnica zrazu neexistuje a kopec magorov jazdí ako v lete, aj keď nemajú ani polovičný grip a naopak, dvakrát dlhšiu brzdnú dráhu.
nemyslim to vyslovene na zimu, ale skor na jesen/jar, teploty 5-10, do dazda a tak...
Mam ANSWER STRIKE2, na zimu na minusove teploty su super aj ked je vlhko. Na 5- 10 st. by ale boli moc teple,to jazdim este s celoprstovymi letnymi (aj na cestnom). Je to ale individualna vec.
Na minulom zimnom mtb vyjazde pri celodennom mraze -2 az -4°C som si na zaciatku dal take tensie zateplene rukavice od ekoi, ktore inak pouzivam v teplotach 6 az 10°C, ze ved pojdem hned do kopca, tak sa zahrejem. Ku podivu som v nich vydrzal vacsinu vyjazdu (ale na trase neboli ziadne dlhsie zjazdy). V batohu som mal prichystane rukavice od endury, ktore sice tiez nie su do nejakych vacsich mrazov, ale predsalen su uz hrubsie. Vytiahol som ich az v poslednej tretine vyjazdu, ked ma cakal dlhy zjazd (mierny, slapavy), a to hlavne preto, lebo tie tensie ekoi rukavie uz boli trochu mokre od snehu aj od potu a zacala mi v nich byt zima. No ale v tom dlhom zjazde som ani hrubsie rukavice nedokazal vyhriat a citil som chlad. Potom bola viacmenej rovina a do prstov sa mi vratilo teplo az v poslednom vyslape.
Z tohto usudzujem, ze by bolo vhodne vytiahnut hrubsie rukavice, urcene najma pre zjazdy uz napr. v poslednej stvrtine stupania pred zjazdom, alebo proste nejaky vhodny cas pred dlhsim zjazdom, aby sa stihli vyhriat, ale zaroven aby sa hned neprepotili
Viaceri tu pouzivate tento system, ze do kopca tensie a v batohu/bunde prichystane hrubsie. Mate podobne skusenosti?
ne, dam jedny a idem furt. kopcov mavam niekolko, drblo by ma to furt prehadzovat. navyse ak zvlhnute rukavice vychladnu, uz ich vyhrejes len velmi tazko. len pouzivam rukavice co su z gore a vypln maju primaloft. uz by som ine nekupil. raz som kupil jedny kls rukavice a zobral so sebou pre istotu letne dlhoprste. mi skoro prsty odpadli v tych kls a cuduj sa svete v tych letnych som v pohode dojazdil. preco? lebo som mal ruky v suchu. to iste plati pre nohy. ked sa moc naobuvas a spotis, si v prdeli.
ale musim priznat ze gore dost pomaha a funguje. aj ked trosku pripotim rukavice do kopca (aj dnes sa mi stalo), v mraze stihnu pomerne rychlo vyvetrat na ruke a uz je zase dobre. kazdopadne najvacsie zlo je brzdova packa a dlhy zjazd. to je tak 10-15min max a mam prsty zamrznute.
Je to ako píšeš, základ je udržať sucho má cestu dole. Vychytávka je neoprén, ale ten mám bez dodatočnej hrubšej izolácie, takže nie je do silnejších mrazov. Na poslednom tripe vo VT som na cestu dole utilizoval lyziarske membranove rukavičky ...
vcera vecer mi zase paradne zmrzli ruky, a uz som nemal ani vyhrievane rukavice, kedze sa mi pokazili. Mam vsak kupene hrejuce vankusiky na ruky, len som ich nechal doma... avsak aj tak rozmyslam, ze ako ich mam vobec pouzit, kedze udavana teplota je az 65 stupnov, a teda ich zrejme nemozem len tak vlozit do rukavice?
Rozmyslam ze ich prilepim na gripy lepiacou paskou este doma, udavany cas vydrze je 6 hodin, tak to mi akurat vyjde na 1 vyjazd. Co poviete na tento skvely napad?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.alza.sk/sport/bezdoteku-savior-vyhrievane-unisex-cierne-vel-m-l-d7072864.htm
Uz som o vyhrievanych uvazoval aj minulu zimu, no nic som nekupil. Teraz vsak mam do alzy benefit body, tak tieto by som mozno zobral
Obycajne zimne rukavice mi stacia len na prve 2-3 hodiny, potom uz trpim, tak ako aj vcera a velmi pravdepodobne aj dnes. Vcera som bol na biku 6 hodin, to uz mam v zavere z ruk len cencule
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/rukavice/zimne/gorewear-c5-gtx-thermo-rukavice-neon-yellowblack.html
najlepsie riesenie na dlhe jazdy v zime su pogies, ale zase kopa ludi sa obava modnej policie
-9% GOREWEAR C5 GTX Thermo rukavice, neón yellow/black
67,99 € -9%
MOC 74,99 €Pri tych pogies ani tak nejde o modnu policiu, ale skor o to ze mas ruky strcene vnutri a v zime prave byva najviac padov. I ked samozrejme chapem pouzitie u Honza Kopku na Aljaske a v Laponsku...
ale s vydrzou rukavic max 3 hodiny mas pravdu, tak funguju vsetky
Keď už ozaj tuhne a nebodaj k tomu fúka, tak pogies sú topka, tam sa žiadna rukavica nechytá. Neviem si predstaviť o čo horšie sa v nich padá. Za posledné dve zimy som si sadol na zem iba raz, aj to bola taká hnusná poľadovica v zákrute dolu kopcom. V okamihu ma sklopilo na rameno/bok. Kebyže mám ruky v návlekoch, skončím v tej istej polohe. Jazdil som skoro každý deň, ale je pravda že máločo po snehu a ľade.
Pri obavách z pádu by som venoval väčšiu pozornosť výberu plášťov a ich vhodnom hustení. Keď v oblasti časo mrzne a sneží, špice sú istota.
Takisto je veľa druhov snehu. Obzvlášť keď človek prekonáva výškové metre, môže sa to za jazdy meniť. Udupaný je celkom fajn, najhoršia je taká sypká špinavá kaša.
Keď to už nie je safe pre auto, nie je to vonkoncom safe pre cyklistu. Pluhy častokrát zúžia šírku vozovky, krajnica zrazu neexistuje a kopec magorov jazdí ako v lete, aj keď nemajú ani polovičný grip a naopak, dvakrát dlhšiu brzdnú dráhu.
Mimochodom, na flat pedále sa mi osvedčili druhé vetruodolné ponožky. Kombinujem ich s rôznymi ponožkami podľa teploty a zatiaľ držia nohy v teple aj v mrazoch.
https://www.gripgrab.com/products/windproof-spring-autumn-socks
Tie rukavice sú jesenné/jarné
Na zimu treba pozerať zo zimných modelov:
https://www.decathlon.sk/p/305595-74354_zimne-cyklisticke-rukavice-500-svetlozlte.html#/demodelsize-200xs/demodelcolor-8530327
alebo
https://www.decathlon.sk/p/305623-44218_zimne-cyklisticke-rukavice-900-svetlozlte.html#/demodelsize-200xl/demodelcolor-8530331
ak fakt zima
https://www.decathlon.sk/p/305607-76497_zimne-cyklisticke-rukavice-920.html#/70703-demodelsize-2002xl/99030-demodelcolor-8530335
alebo nepremokavý a neprefúkavý návlek na niektoré zo zimných modelov:
https://www.decathlon.sk/p/330523-120681_nepremokave-vetruvzdorne-a-kompaktne-vrchne-rukavice.html#/demodelcolor-8615345/demodelsize-200m_l
napriklad taketo:
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/rukavice/celoprstove/castelli-diluvio-c-neoprenove-rukavice-cierna.html
nemyslim to vyslovene na zimu, ale skor na jesen/jar, teploty 5-10, do dazda a tak...
Mam ANSWER STRIKE2, na zimu na minusove teploty su super aj ked je vlhko. Na 5- 10 st. by ale boli moc teple,to jazdim este s celoprstovymi letnymi (aj na cestnom). Je to ale individualna vec.
-10% Castelli Diluvio C neoprénové rukavice, čierna
44,99 € -10%
MOC 49,99 €Z tohto usudzujem, ze by bolo vhodne vytiahnut hrubsie rukavice, urcene najma pre zjazdy uz napr. v poslednej stvrtine stupania pred zjazdom, alebo proste nejaky vhodny cas pred dlhsim zjazdom, aby sa stihli vyhriat, ale zaroven aby sa hned neprepotili
Viaceri tu pouzivate tento system, ze do kopca tensie a v batohu/bunde prichystane hrubsie. Mate podobne skusenosti?
ale musim priznat ze gore dost pomaha a funguje. aj ked trosku pripotim rukavice do kopca (aj dnes sa mi stalo), v mraze stihnu pomerne rychlo vyvetrat na ruke a uz je zase dobre. kazdopadne najvacsie zlo je brzdova packa a dlhy zjazd. to je tak 10-15min max a mam prsty zamrznute.
ake mas? Tiez nieco zhanam, lebo moje aktualne maju uz 10 rokov a uz je v nich zima.
Rozmyslam ze ich prilepim na gripy lepiacou paskou este doma, udavany cas vydrze je 6 hodin, tak to mi akurat vyjde na 1 vyjazd. Co poviete na tento skvely napad?
Tieto mam - https://www.mtbiker.sk/forum/post1991748.html#p1991748
Najblizsie pojdem na bike piatok, mrznut bude, tak potom dam vediet ako som to poriesil.
a mam ich dat na dlanovu stranu, alebo na tu druhu?