Nas zakon je podobny. Kamarat minule zrazil cloveka na kolobezke autom z vedlajsej cesty, pricom to vypadalo ze skor kolobezkar vrazil doneho, vobec nebol ten kolobezkar na pravej strane cesty, ale v podatate v strede, ale policajt mu povedal ze mal dat prednost a je jedno keby ten kolobezkar bol opity, telefonoval, a strihal si nechty. Skratka zakon je takto postaveny a basta...
Myslim, ze v nasom zakone je to uz explicitne povedane, ze pokial mas vedla cestu pre cyklistov, tak mas pouzit tu.
Len pre úplnosť - nie v zákone, ale vo vyhláške 30/2020 o dopravnom značení.
Dopad je samozrejme ten istý.
Výhodou je, že vyhlášku mení ministerstvo, nie je na to treba parlament. Len skrátka zatiaľ sme to na ministerstve nepretlačili.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Takže ak na na nábreží má cyklista 2+m široký cyklopruh a nepôjde v ňom, ale po ceste pre autá, tak je to úplne legálne. Natíska sa otázka, prečo sa potom budoval?
Dnes som musel okrikovat 3 skupinky v AT ktori sa rozhodli zatarasit 6m siroku cestu tym ze pojdu vedla seba. 5 osob kludne. Nerozumiem ako rozmyslaju takito ludia.
(Tipujem, že cesta bola nejaká poľná, pešiaci vianocne debatujuci nepočuli zozadu prichádzajúci bicykel.
Veľa ľudí si cyklistu v zime 'nepredstaví')
Tým nikoho neospravedlnujem
Cesta bola asfaltova, nebol to chodnik, nepoculi ani moju volnobezku ked som bol tesne za nimi, zjavne koli vetru. Neostavalo nic ine.
Nizka schopnost predstavivosti neospravedlnuje ludi chodit v skupine 5 ludi vedla seba po ceste alebo po cesticke pre cyklistov. Skor to poukazuje na arogantnost a egoizmus voci ostatnym. "Ja idem a ostatni ma nezaujimaju"
Nas zakon je podobny. Kamarat minule zrazil cloveka na kolobezke autom z vedlajsej cesty, pricom to vypadalo ze skor kolobezkar vrazil doneho, vobec nebol ten kolobezkar na pravej strane cesty, ale v podatate v strede, ale policajt mu povedal ze mal dat prednost a je jedno keby ten kolobezkar bol opity, telefonoval, a strihal si nechty. Skratka zakon je takto postaveny a basta...
Ale ved to je jasne… ak vychadzas z vedlajsej musis dat prednost aj autu ktore predbieha cez protismer…alebo obchadza prekazku vez protismer, proste, lebo je na hlavnej a teba ako vodica na vedlajsej vobec nemusi trapit co to auto na hlavnej robi… jedine co ta ma zaujimat je to aby si mu dal prednost
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Pokiaľ viem, tak zákon predbiehanie v križovatke zakazuje. Máš predbiehať tak, aby si dokončil manéver pred križovatkou.
Takže nebol by som si istý tým tvrdením, ktoré si uviedol.
Ty neriešiš, či ten vodič niečo porušil....proste mu dáš prednosť
To máš podobné ako keď vychádzaš z vedľajšej na hlavnú a zľava po hlavnej ide auto s vyhodeným blinkrom doprava.....keď vojdeš do cesty a on do teba vrazí, lebo neodbočil, tak asi zbytočne sa budeš vyhovárať, že mal smerovku....
Ty nie, ale policajt rieši. Nedostal som.sa do takej situácie a ani nechcem, ale nemyslím si, že to je v zákone len tak zo srandy.
Takýmto štýlom ako to vy chápete by sme si tu mohli aplikovať pravidlá hala bala.
Ty neriešiš, či ten vodič niečo porušil....proste mu dáš prednosť
To máš podobné ako keď vychádzaš z vedľajšej na hlavnú a zľava po hlavnej ide auto s vyhodeným blinkrom doprava.....keď vojdeš do cesty a on do teba vrazí, lebo neodbočil, tak asi zbytočne sa budeš vyhovárať, že mal smerovku....
V tom pripade su smerovky naozaj zbytocne v autach ked ostatni šoféri musia ratat s tym ze budes porusovat pravidla a napriek tomu ze das znamenie tak si musia mysliet ze si ho nedal a ides rovno.
To je pekna icovina.
"zabudnutá" smerovka je asi menej vážny priestupok ako nedanie prednosti v jazde.....
to fakt si myslíš, že keď niekomu nedáš prednosť lebo mu blikala smerovka, tak si z obliga???
Ked dava smerovku ze odbaca tak nemam komu davat prednost kedze on ma nekrizuje. Ak dal smerovku a isiel napriek tomu rovno tak on je ten co sposobil nehodu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo sadol a za volantom snívala o ďalšom orgazme
Len pre úplnosť - nie v zákone, ale vo vyhláške 30/2020 o dopravnom značení.
Dopad je samozrejme ten istý.
Výhodou je, že vyhlášku mení ministerstvo, nie je na to treba parlament. Len skrátka zatiaľ sme to na ministerstve nepretlačili.
"Mohli by ste prosim prestat vykradat tu banku? Dakujeme."
🙄
(Tipujem, že cesta bola nejaká poľná, pešiaci vianocne debatujuci nepočuli zozadu prichádzajúci bicykel.
Veľa ľudí si cyklistu v zime 'nepredstaví')
Tým nikoho neospravedlnujem
Nizka schopnost predstavivosti neospravedlnuje ludi chodit v skupine 5 ludi vedla seba po ceste alebo po cesticke pre cyklistov. Skor to poukazuje na arogantnost a egoizmus voci ostatnym. "Ja idem a ostatni ma nezaujimaju"
Ale ved to je jasne… ak vychadzas z vedlajsej musis dat prednost aj autu ktore predbieha cez protismer…alebo obchadza prekazku vez protismer, proste, lebo je na hlavnej a teba ako vodica na vedlajsej vobec nemusi trapit co to auto na hlavnej robi… jedine co ta ma zaujimat je to aby si mu dal prednost
Takže nebol by som si istý tým tvrdením, ktoré si uviedol.
Radšej dodržať neisté tvrdenie ako skúšať tvrdosť svojho auta a jeho posádky
https://www.facebook.com/reel/2037779003268572?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
A zase raz BMW kár este aj s custom znackou. Diagnoza na druhu...
https://www.facebook.com/smesoferizpovolania/videos/380404127772321/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
A este jeden Skodov kár na zaver. Tiez pacient a este sa tym aj chvali na internete.
https://www.facebook.com/rasto.zelinka/videos/692870342832852/?idorvanity=928237591646035&mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Takýmto štýlom ako to vy chápete by sme si tu mohli aplikovať pravidlá hala bala.
V tom pripade su smerovky naozaj zbytocne v autach ked ostatni šoféri musia ratat s tym ze budes porusovat pravidla a napriek tomu ze das znamenie tak si musia mysliet ze si ho nedal a ides rovno.
To je pekna icovina.
to fakt si myslíš, že keď niekomu nedáš prednosť lebo mu blikala smerovka, tak si z obliga???