Ninja600 dakujem, aj mne dnes prisiel balicek Za mna uplna spokojnost. Ten Sterkh vyzera, velmi dobre a je celkom lahky, trosku lutujem, ze som nezobral este jeden, kedze ten co som bral bude darcek.
Inak chcem sa spytat, mate niekto skusenost s olejovanim Mikarta/textolit rucok ? Som sa trochu hral s tym Katranom, a ako som ho umyval a rucka bola mokra, tak mi prisla ta farba rucky taka zivsia lepsia, rozmyslam ci sa to da naolejovat, pre pernamentny efekt
Ninja600 velmi pekny kus, u mna https://www.kizlyar-shop.ru/catalog/authors/739/, uz 2x utiekol z objednavkoveho kosika
Ale tiez tu padol nazor, ze ked damasek, tak od domaceho noziara - budem musiet nejakeho vystopovat
EDIT: Rumakk ten tvoj stepnyj je AUS-8 ?
Tiež pekný, na tretí krát už hádam neujde Aj nad tým som uvažoval ale myslím že Kizlyar má tiež kvalitný damašk, pochybujem že vyrábajú z nejakých lacných čínskych plátov. Nabudúce asi už niečo objednám, aj keď praktický význam ten damašk nemá
Ja som bral ten damaškovy Sterkh. Čisto iba pre radosť neviem či ho budem reálne používať. Ale poviem vám, že mi ju spravil veľkú. Hrám sa s ním už od obeda
Inak chcem sa spytat, mate niekto skusenost s olejovanim Mikarta/textolit rucok ? Som sa trochu hral s tym Katranom, a ako som ho umyval a rucka bola mokra, tak mi prisla ta farba rucky taka zivsia lepsia, rozmyslam ci sa to da naolejovat, pre pernamentny efekt
Co viem tak sa olejuje iba drevo, rohovina sa da lestit a mohlo by to fungovat aj na mikartu. Nikdy som to ale nerobil. Mozes to ale skusit naolejovat, max sa ti moze stat, ze to cele zotries a vobec ti to nepomoze. Potom mozes skusit lestenie.
ok chalani takto, pokiaľ chcete nôž ošetriť proti vlhkosti, tak NEPOUŽÍVAŤ kuchynské oleje..repkový, olivový a podobne..drevo zatuchne a *****.používa sa ľanový kvôli tomu že vyschne..zakonzervuje a vyschne..drevo vo vysokom lesku je stabilizované epoxidom, bez stabilizácie sa leštia dobre len veľmi husté dreviny.. (eben a pod.) ak chcete zastabilizovať nôž ľanovým olejom je dobré olej zohriať na cca 40 stupňov a vysušenú rúčku doň ponoriť a nechať aspoň pár hodín, potom utrieť a nechať usušiť..
Ja môj nožík asi dlho neuvidím. Včera a dnes po robote na mna na pošte nevydalo a pošty po novom. Nevydá vôbec. Skusim manželku keď bude mať dobrú náladu . Doma na korona prazdninach a už je nervózna
Ako som spomínal, tu sú fotky nožov čo sú na predaj. Oba Skauty sú už neaktuálne ale nasledovné nože zatiaľ sú, info v správe.
Hore uhlíková oceľ(Akela).
Viem robiť aj pociernenie noža ale zatiaľ to nerobím nakoľko každý chce z noža zrkadlo.. Nakoľko som si čiernil zbraň tak mám na to veci a dá sa to spraviť aj na noži.. Fotky pekné.. Spravím k nozu ešte púzdro a ak zostane pár hodín čas tak skúsim sa pohrať s prostredím pri fotení.. Len dúfam že stihnem lebo v sobotu poobede sa už bude z neho tešiť nový majiteľ..
Ja by som skusil predajne s spojovacim materialom napr. https://www.jkschrauben.sk/nas-sortiment/ pripadne zistit ci to nebude imperialny rozmer skrutky. Jedna taka skrutka moze stat cca 0,10 EUR.
Ja by som skusil predajne s spojovacim materialom napr. https://www.jkschrauben.sk/nas-sortiment/ pripadne zistit ci to nebude imperialny rozmer skrutky. Jedna taka skrutka moze stat cca 0,10 EUR.
Veď práve, taká skrutka stojí pár centov. Len musíš vedieť aká to je ak ju chceš niekde objednať...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten keď som videl tiež som ľutoval že som si jeden nevzal
Ale tiez tu padol nazor, ze ked damasek, tak od domaceho noziara - budem musiet nejakeho vystopovat
EDIT: Rumakk ten tvoj stepnyj je AUS-8 ?
Co viem tak sa olejuje iba drevo, rohovina sa da lestit a mohlo by to fungovat aj na mikartu. Nikdy som to ale nerobil. Mozes to ale skusit naolejovat, max sa ti moze stat, ze to cele zotries a vobec ti to nepomoze. Potom mozes skusit lestenie.
Hore uhlíková oceľ(Akela).
https://ruskenoze.sk/skladacie-noze/irbis#/galeria_Zdj/org/20190526111913_irb1.jpg
ja som sa vybral fotit nezavisle takmer po tme, slubene foto z objednavky K
Modifikoval som si CRKT PILAR LARGE D2, vymenil som strienku a spacer. Mám však problém - odpásol som skrutku na pivote.
Potrebujem teda novú a neviem akú kúpiť. Výrobca na dotaz neodpovedal.
Na Etsy som našiel set skrutiek pre CRKT PILAR. Nie je tam bližšia špecifikácia a tak neviem - budú pasovať, resp: sú tie skrutky rovnaké pre obe veľkosti noža?
https://www.etsy.com/listing/720926360/stainless-steel-screws-set-for-crkt?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=T10+Torx+Screw+pilar&ref=sr_gallery-1-8&organic_search_click=1
Na Alíku som našiel celý ofejkovaný Pilar. A tiež neviem či tam tá skrutka bude pasovať...
https://www.aliexpress.com/item/4000679307672.html?spm=a2g0o.detail.1000014.2.1d9b8979Qccs0l&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.128125.0&scm_id=1007.13338.128125.0&scm-url=1007.13338.128125.0&pvid=bd9ccb5e-ff37-44de-add1-a516e043f8a0
Ak máte niekto tento nôž, viete mi tú skrutku nejako odmerať?
Veď práve, taká skrutka stojí pár centov. Len musíš vedieť aká to je ak ju chceš niekde objednať...