Čo na zlý spánok ? neviem normálne spať , zaspim o 22:00 a o pól 3 som hore a neviem zaspať naspäť .. bral som lexaurin , ale nechcem sa stať závislým na liekoch … leze mi to na nervy lebo nevladzem v práci a o športe ani nehovorím …😡
áno, ja to počujem. ja mám veľmi plytký spánok, zobudí ma aj myší prd.
inak ďalšie veci čo mi výrazne pomohli a už tu aj boli spomenuté: mať pravidelný spánkový režim - ja idem do postele o 21, hodinu si čítam a potom zaspím ako drevo, nepoužívať telefón aspoň hodinu pred spánkom - ja ho nepoužívam už cca od 20:30, kávu nepijem po 13hod
a čo sa týka doplnkov, jediný ktorý sa mi naozaj osvedčil je ashwagandha
inak ďalšie veci čo mi výrazne pomohli a už tu aj boli spomenuté: mať pravidelný spánkový režim - ja idem do postele o 21, hodinu si čítam a potom zaspím ako drevo, nepoužívať telefón aspoň hodinu pred spánkom - ja ho nepoužívam už cca od 20:30, kávu nepijem po 13hod
a to pocujete aj ked mate zavrete okno? ja nemam klimu cize v lete mavam otvorene a pocuvam ako si v noci motorkari, stvorkolkari ale aj auta potrebuju na ceste vycistit trisky na motore ale ked zavriem tak je ticho
každý to má inak. Niekomu vadia aj tikajúce hodiny.
spat so stuplami pravidelne zase nieje dobre - vraj. tiez ma zobudi aj tikot hodin u suseda. ale u seba to davam za vinu psychike tak ako som pisal aj Sovicka30. na sebe skusam vselico (pohyb, strava, nesledovanie toxickych tem, ukoncenie toxickych vztahov ako je to mozne, mam*****_zmus, lieky nie), ale jedina dobra rada je odbornik.
Ako gusto pise, psychika je svina. Druha vec, dokedy by ste (baby) chceli spat? Ved ta spominana 6ta je ideal (jasne, scarinko a company sa prave prezehnava) je svetlo, vsetko vstava preco sa tomu neprisposobit a vstat tiez? Ako ja chapem ze clovek by si este rad potiahol, ale naco to silit, tiez mam smetiarov co prave o 6 chodia a zobudia aj mrtvolu a nebudem sa rozculovat. Naco. Vstanem a uzijem si den.
Ak sa o pol tretej zobudíš a znova zaspíš o pol šiestej, tak si rád, že ešte dve hoďky pospíš, nie každý pracuje 8-16.30 to je po prvé, nie každý chodí spať alebo zaspí o rovnakom čase to je po druhé, atď atď tak prečo by mal mať každý človek identický denný a spánkový režim? Dostatok spánku nezávisí od času na hodinách ale dĺžky jeho trvania a kvality. Keď sa mi podarí zaspať o druhej v noci, tak si naozaj úplne s úsmevom po zobudení o 6 ráno užijem ten deň
ideal tak pre teba a ostatnych zvyknutych na buzerak a nastupy. o deviatej vecer kolko krat ani doma nie som este a nie ze ist spat. Ak to niekomu vyhovuje tak je to fajn pre neho.
Skuska na vyske, dolezite pracovne stretnutie, zivotne rozhodnutie, spory, hadky, ...
to vsetko ovplynuje spanok lebo sa to cloveku stale premiela v hlave.
Dalej su to davky kofeinu. Ci uz rozne nakopavace, prekopavace, zakopavace, ked clovek amatersky cvici a necha sa nachytat, ze to potrebuje.
Vela beznych ludi uz nedokaze fungovat bez kavicky. Pretoze su uz zavisli na kofeine.
Ak si ju nedaju pravidelne hned maju abstinencne priznaky.
napr. https://www.youtube.com/watch?v=NojrsdUnFuM
---
Mne najlepsie funguje kniha. Zbavi ma inych "protispankovych" myslienok.
Ked pri citani zaspavam, viem, ze je idealne ist spat.
Dnes vsak skoro nikto necita knihy, vsetci cumia cely den a aj vecer do toho sprosteho modreho svetla z mobilu, PC, TV.
Potom sa divia, ze maju problemy so spankom =)
Co som chcel povedat je, ze nie vzdy je vhodne a ucelne prisposobovat si svet svojim potrebam. Niekedy stoji za to naopak sa prisposobit svetu... Smetiarom rozvrh nezmenime, susedovi auto nezmenime, slnku nerozkazeme kedy ma svietit a vtakom kedy maju spievat. Ale co tam po tom, ja spim ako babatko, nelamem svet cez koleno a viem o tom hofno, ze ano
spat so stuplami pravidelne zase nieje dobre - vraj. tiez ma zobudi aj tikot hodin u suseda. ale u seba to davam za vinu psychike tak ako som pisal aj Sovicka30. na sebe skusam vselico (pohyb, strava, nesledovanie toxickych tem, ukoncenie toxickych vztahov ako je to mozne, mam*****_zmus, lieky nie), ale jedina dobra rada je odbornik.
Otazka je, ci spominana nespavost je jediny problem, alebo len jeden z viacerych. Nespavost byva totiz casto jednym z prejavov depresii alebo uzkosti, co su medicinske diagnozy.
fixska a uz je to vsetko, alebo mas este v zalohe par "problemov" na vsetky riesenia, ktore si este nespomenula? Chces s tym aj nieco robit, ci sa len postazovat? Myslim to vazne...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
každý to má inak. Niekomu vadia aj tikajúce hodiny.
https://blog.sme.sk/michalelias/lifestyle/vypni-svoju-mysel-kniha
tak tie mi vadia, musel som odniest z izby
Som si kúpil melatonínu rak uvidim
Skuska na vyske, dolezite pracovne stretnutie, zivotne rozhodnutie, spory, hadky, ...
to vsetko ovplynuje spanok lebo sa to cloveku stale premiela v hlave.
Dalej su to davky kofeinu. Ci uz rozne nakopavace, prekopavace, zakopavace, ked clovek amatersky cvici a necha sa nachytat, ze to potrebuje.
Vela beznych ludi uz nedokaze fungovat bez kavicky. Pretoze su uz zavisli na kofeine.
Ak si ju nedaju pravidelne hned maju abstinencne priznaky.
napr.
https://www.youtube.com/watch?v=NojrsdUnFuM
---
Kazdy uz zazil, ze sa rano zobudil a bol sviezi, ok, ale este si chvilku pospinkal a nasledne sa zobudil a bol ako rozbity.
Vraj idelany spanok prebieha v 90 min. intervaloch.
Takze platia aj nasobky. napr. 5 x 1,50 = 7,5h alebo 4 x 1,5 = 6 h
napr.
https://emma.pluska.sk/lifestyle/dlzka-spanku-este-nezarucuje-skutocny-oddych-toto-je-ten-spravny-recept-kvalitny-spanok/1
---
Mne najlepsie funguje kniha. Zbavi ma inych "protispankovych" myslienok.
Ked pri citani zaspavam, viem, ze je idealne ist spat.
Dnes vsak skoro nikto necita knihy, vsetci cumia cely den a aj vecer do toho sprosteho modreho svetla z mobilu, PC, TV.
Potom sa divia, ze maju problemy so spankom =)
Ano? A kolkokrat ta treba v noci krmit?
Otazka je, ci spominana nespavost je jediny problem, alebo len jeden z viacerych. Nespavost byva totiz casto jednym z prejavov depresii alebo uzkosti, co su medicinske diagnozy.
A nestresovat sa, napr. že nemôžem zaspat