Čo na zlý spánok ? neviem normálne spať , zaspim o 22:00 a o pól 3 som hore a neviem zaspať naspäť .. bral som lexaurin , ale nechcem sa stať závislým na liekoch … leze mi to na nervy lebo nevladzem v práci a o športe ani nehovorím …😡
To je myslím, každému jasné, že to nejde zo dňa na deň ale tie tipy tak znejú akoby sa to malo dať spraviť lusknutim prstov, že vypni, na nič nemysli, nestresuj, atď atď to je ako keď je niekto nahnevaný tak pokyn okamžite sa upokoj to nezlepší. Moji rodičia nám s bratom dávali v detstve pokyn A okamžite spite 😁😁 to je fakt len pre zdatných "jogínov". Vám sa to povie, že však nerieš a spi 🙂
nedavno som niekde pocul ze emocia trva 90s. to ako sa citis potom, je uz len o tom, ze sa tym zaoberas v hlave. mozno je to cele kravina, hlavne tych 90s, ale zabera to, ak si to vies uvedomit - ked zazijes negativnu emociu, povedz si po par minutach, ze uz sa predsa nemas citit zle/nasrane/, ved 90s uz davno ubehlo. emocia skoncila, zivot ide dalej.
skus si pustit pred spanim nejaky jednoduchy komendialny serial. Napriklad The Big Bang Theory, How I met Your Mother, Friends... Ja to tak robim. Pomaha mi to vypnut myslienky na denne starosti. Aj detom sa citaju rozpravky na dobru noc
Fixska do tretice a naposledy. Zaspat nevies, na otazku odpovedat tiez nevies ale pisat vies. Takze chces sa niekam posunut, ci sa chces len postazovat a vypisat? Ak za A, napis mi do ss alebo sem svoj rezim a co myslis ze ti prekaza a budi ta. Ja ti napisem co s tym. A nie, nebude to zdaleka lusknutim prstom, ale ak naozaj chces, tak s tym spanim pohneme.
Ja som zo spánkom nikdy nemal problém. O pol 11 spim vždy. Sú len 2 dní kedy som dlhšie hore firemný večierok a Silvester. Ak mám voľno tak idem spať už o 9 max pol 10. Vstávam o pol 7 bez budíka, jedine ak občas idem na rannú tak budík na 5
to tiez pomaha, chodit spat a vstavat vzdy rovnako. Ja to tak mam nastavene, aj ked viem, ze mnohym ludom bude zniet divne, ze v sobotu aj v nedelu vstavam o 6-tej. Ale vstava sa mi ovela lepsie, ako ked som cez vikend vyspaval a v podstate si robil kazdy vikend "jet lag" 3-4 hodiny.
Sovicka nauc sa meditovat alebo mindfulness, pracovat s myslienkami. Ako spominal Gusto, mas zrejme pocas dna vela stresu, tak s tym sa tiez bude treba vysporiadat, naucit sa nebrat si problemy tak pod kozu, k srdcu. Fajn ze to neches riesit liekmi. Tie maju tendenciu stracat ucinnost, kedze vznika rychlo tolerancia a to nechces.
Vela ludi ma podobny problem, zaspat mozu, ale okolo tretej sa zobudia a nemozu zaspat. Kamoske to napr zacalo, ked zacala v novej praci, akonahle preslo par mesiacov a ako tak sa tam rozukala, stres dost opadol a spnok sa zlepsil.
Ak mas Netflix, skus kuknut tieto tri dokumentarne serialy.
Attachment:
Bez názvu.png
Caj na spanie je tiez fajn. Ja mam rad medovku, levandulu. Pozor na lubovnik, vacsinou na spanok pomoze, mne naopak ztazil zaspavanie. A tiez sa nesmie brat s urcitymi liekmi.
Kukam, ze uz mas tento problem dlho a riesil si to tu uz v 2022. Asi cas navstivit odbornika. Nedostatok spanku je jeden z hlavnych spustacov psychickych chorob, tak to netreba podcenovat. Kvalita zivota asi tiez ide dost dole, ked si nevyspaty.
A co robite ked ste hore o pol siestej? Pobudite pol baraku alebo len tak ticho sedite a nic nerobite? Lebo keby som zacal den tak v byte vsetko zobudim beznymi činnosťami. Ak byvate sami alebo vo velkom RD tak mozno za to da. V lete o deviatej ani tma este nie je ?
Casto v lete pridem domov z biku aj o 11tej vecer ?
Fixska do tretice a naposledy. Zaspat nevies, na otazku odpovedat tiez nevies ale pisat vies. Takze chces sa niekam posunut, ci sa chces len postazovat a vypisat? Ak za A, napis mi do ss alebo sem svoj rezim a co myslis ze ti prekaza a budi ta. Ja ti napisem co s tym. A nie, nebude to zdaleka lusknutim prstom, ale ak naozaj chces, tak s tym spanim pohneme.
A ty čo si vstal ľavou nohou z postele, že mi dávaš ultimáta? 🙂 spätne som to kontrolovala a nevidím, že by som dávala otázku s prosbou o pomoc, len som sa zúčastnila diskusie a pokiaľ si dobre myslím, tak na fóre sa človek môže zapájať aj konštatovaním, nielen otázkou alebo radou, rovnako, ako sa tu mnohí ďalší zapojili. A to, že sa "nechávalim" ako sa mi dobre spí neznamená, že sa nemôžem vyjadriť, že nie je chalan jediný, ktorému sa nedá spať.
fixska, co ta drzi na takej adrese, ked tu citame len same negativa? (hlavne pri praci z domu by bolo potrebne take negativa eliminovat)
Nie som na LV sama 🙂 pred tým, ako sme tento byt kúpili a komplet prerobili sme sa 6x za 3 roky sťahovali (nie kvôli hluku ale nájmom) ale do buducna to nevylučujem. No ani rod. dom nie je záruka, u rodičov je super sused s dvomi nevychovanymi jazvečíkmi, ktorí budia nočným a ranným brechotom vo dvore aj ľudí v susednej bytovke a to mu už iné odkazy kričali tomu susedovi z okien 😁 veľká sranda ále nejak bude, nebojte sa
A tí, čo nemajú nad sebou 89 ročnú susedu, ktorá pozerá do polnoci telku na hlasitosti 37 😁
Tiež som mal nahluchlú starenu nad sebou. A ešte pila, občas som počul akosa jej prázdna fľaša kotúľa po parketách krížom cez celú izbu. V noci, samozrejme ...
Chodil som jej pravidelne vyhadzovať istič )
Podľa čínskej medicíny majú orgány v tele svoje hodiny. Čas maximálnej aktivity a čas oddychu. Orgán krorý má problém, človeka zobudí, pretože potrebuje väčšiu davku energie a prietoku krvi na svoju funkciu či regeneráciu.
Je to skôr alarm že niečo nieje v poriadku… či psychycky alebo fyzicky.
.... No ani rod. dom nie je záruka, u rodičov je super sused s dvomi nevychovanymi jazvečíkmi, ktorí budia nočným a ranným brechotom vo dvore aj ľudí v susednej bytovke a to mu už iné odkazy kričali tomu susedovi z okien 😁 veľká sranda ále nejak bude, nebojte sa
Raz mu niekto cez plot prehodi spekacik s pripinacikmi alebo ziletkami a bude koniec srandy.
Ako gusto pise, psychika je svina. Druha vec, dokedy by ste (baby) chceli spat? Ved ta spominana 6ta je ideal (jasne, scarinko a company sa prave prezehnava) je svetlo, vsetko vstava preco sa tomu neprisposobit a vstat tiez? Ako ja chapem ze clovek by si este rad potiahol, ale naco to silit, tiez mam smetiarov co prave o 6 chodia a zobudia aj mrtvolu a nebudem sa rozculovat. Naco. Vstanem a uzijem si den.
Ked chodievam spat o 2:00, tak nie je dlhodobo dobry napad vstavat o 6:00. Mozno len raz za tyzden by som to prezil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vela ludi ma podobny problem, zaspat mozu, ale okolo tretej sa zobudia a nemozu zaspat. Kamoske to napr zacalo, ked zacala v novej praci, akonahle preslo par mesiacov a ako tak sa tam rozukala, stres dost opadol a spnok sa zlepsil.
Ak mas Netflix, skus kuknut tieto tri dokumentarne serialy.
Caj na spanie je tiez fajn. Ja mam rad medovku, levandulu. Pozor na lubovnik, vacsinou na spanok pomoze, mne naopak ztazil zaspavanie. A tiez sa nesmie brat s urcitymi liekmi.
Kukam, ze uz mas tento problem dlho a riesil si to tu uz v 2022. Asi cas navstivit odbornika. Nedostatok spanku je jeden z hlavnych spustacov psychickych chorob, tak to netreba podcenovat. Kvalita zivota asi tiez ide dost dole, ked si nevyspaty.
Drzim palce.
Casto v lete pridem domov z biku aj o 11tej vecer ?
Ráno ešte nechodí toľko áut, tak aj po meste je to celkom pohoda.
A ty čo si vstal ľavou nohou z postele, že mi dávaš ultimáta? 🙂 spätne som to kontrolovala a nevidím, že by som dávala otázku s prosbou o pomoc, len som sa zúčastnila diskusie a pokiaľ si dobre myslím, tak na fóre sa človek môže zapájať aj konštatovaním, nielen otázkou alebo radou, rovnako, ako sa tu mnohí ďalší zapojili. A to, že sa "nechávalim" ako sa mi dobre spí neznamená, že sa nemôžem vyjadriť, že nie je chalan jediný, ktorému sa nedá spať.
Nie som na LV sama 🙂 pred tým, ako sme tento byt kúpili a komplet prerobili sme sa 6x za 3 roky sťahovali (nie kvôli hluku ale nájmom) ale do buducna to nevylučujem. No ani rod. dom nie je záruka, u rodičov je super sused s dvomi nevychovanymi jazvečíkmi, ktorí budia nočným a ranným brechotom vo dvore aj ľudí v susednej bytovke a to mu už iné odkazy kričali tomu susedovi z okien 😁 veľká sranda ále nejak bude, nebojte sa
Tiež som mal nahluchlú starenu nad sebou. A ešte pila, občas som počul akosa jej prázdna fľaša kotúľa po parketách krížom cez celú izbu. V noci, samozrejme ...
Chodil som jej pravidelne vyhadzovať istič
Je to skôr alarm že niečo nieje v poriadku… či psychycky alebo fyzicky.
Raz mu niekto cez plot prehodi spekacik s pripinacikmi alebo ziletkami a bude koniec srandy.
Ked chodievam spat o 2:00, tak nie je dlhodobo dobry napad vstavat o 6:00. Mozno len raz za tyzden by som to prezil.