Čo na zlý spánok ? neviem normálne spať , zaspim o 22:00 a o pól 3 som hore a neviem zaspať naspäť .. bral som lexaurin , ale nechcem sa stať závislým na liekoch … leze mi to na nervy lebo nevladzem v práci a o športe ani nehovorím …😡
Ide skorej o to že koľko hodín denne spis a nie kedy nie ?
Snáď najdete odpovede ... a ano , je dolezite aj kedy idete spať . Ja svoj spankový deficit uz tazko za tých niekolko tisícov hodín nočnej práce vykompenzujem , no nikdy nie je neskoro . Zvlášť ak tu spomínate mnohí tie vaše " banálne " príčiny. A prečítajte si aj komentáre .
....
Ja ked som chodil hravat salovku s kamosmi tak sme hrali vecer 20-22 a ked som prisiel domov o 22,30 tak zaspat bolo nemozne. 2h cucis do steny lebo adrenalin 😁
Presne tak, andrenalin po nocnych lesnych vyjazdoch mam aspon do polnoci, v lete aj do tretej.
Ale inak klidek, tato tema fakt nestoji za ziadne konflikty kazdy fungujeme ako nam to vyhovuje
Skusali ste ktosi pristroj na biely sum?By ma zaujimalo ci to ma cosi do seba,alebo je to uplna blbost.
Mam LectroFanEvo. Kupoval som to s tym, ze to budem vracat,ale je to super vec. Ten ktory mam, ma kopec roznych zvukov - v podstate vlnovych dlzok. Nastavis si ho podla potreby - podla toho ktory ruch chces odfiltrovat. Prestal som si davat stuple. Nepocujem psy, dopravu... Je to podobny princip ako noise canceling sluchadla. Mozno by sa to zislo aj pre iron.hide
A tajomstvo úspechu napíše len do súkromnej správy, to mi príde ako tá TV veštenie 😂 už len iban mi v tom chýba
Napisem to pokojne aj sem, len to by si sem musela napisat svoj rezim a zivotospravu. To ty ale verejne nenapises, preto som ti pripominal moznost, ze sa to da aj neverejne. A nie som to len ja, je tu xy ochotnych ti pomoct, len chybaju vstupne data a opis problemu
Priznám,že nesledujem podrobne, ale skôr som bol v tom,ze fixska skôr radila ako potrebovala pomôcť.
A teda pridám jednu osvedčenú a vyskusanu radu,na dôchodkyňu so slabším sluchom (a huciacou tv/rádiom) pomáha nasluchaci prístroj(cek). Je to relatívne za pár eur a ak sa nechá presvedčiť, tak je to Win-Win riešenie.
PS, edit: osobne si neviem predstaviť spať s akýmikoľvek sluchadlami
Ja to sledujem podrobne a toto su prve prispevky, chronologicky zoradene. Neviem, mne to prislo ako vycet problemov so spankom, ale uz sme sa zhodli ze som to zle pochopil a je to... neviem co.
Mám to podobne, navyše sa budím na každý zvuk, najväčšie peklo je jar, keď sa liahnu vtáčatá, to je od 4 ráno vonku diskotéka, odvoz odpadu máme pred bytovkou 6x do týždňa, nehovoriac o tom, že keď si ráno pred potravinami priviažu psy, ktoré štekajú kým nenakúpia, sused má tuningový výfuk na aute a štartuje ráno o šiestej do práce, suseda dole búcha dvermi, hore dupú decká, po schodoch detto keď idú ráno do škôlky... no ja sa fakt nevyspím a na to neviem čo pomáha, ak má človek ľahký spánok. So štoplami do uší sa mi nedá spať.
Cez tie obyčajné to hlavne aj tak počuť. mala som aj neviem aké 3M aj obyč aj hociaké a teda okrem toho, že to hluk len znižuje a nie úplne eliminuje, tak navyše to robí ten "podtlak" v hlave alebo čo. V podstate som skúšala počas dňa aj tlmiče obyčajné, čo sa používajú na strelnici aj tie slúchadlá, čo vyrábajú ticho či ako sa to povie alebo môžeš cez ne počúvať telku/hudbu a to je to isté po pár minútach mám pocit, že mám zaľahnuté v ušiach a počujem si ten vlastný šum tela, ako keď "počúvaš" mušlu od mora No čo ti poviem, čisté zúfalstvo ale vďaka za ochotu poradiť.
A nové okno by možno trochu viac zabránilo zvukom zvonka ale tých susedov neodhluční nič.
Ak sa o pol tretej zobudíš a znova zaspíš o pol šiestej, tak si rád, že ešte dve hoďky pospíš, nie každý pracuje 8-16.30 to je po prvé, nie každý chodí spať alebo zaspí o rovnakom čase to je po druhé, atď atď tak prečo by mal mať každý človek identický denný a spánkový režim? Dostatok spánku nezávisí od času na hodinách ale dĺžky jeho trvania a kvality. Keď sa mi podarí zaspať o druhej v noci, tak si naozaj úplne s úsmevom po zobudení o 6 ráno užijem ten deň
A tí, čo nemajú nad sebou 89 ročnú susedu, ktorá pozerá do polnoci telku na hlasitosti 37 ?
Ja mam aspon vyhodu v tom, ze mozem ist do roboty kedy chcem. Ked sa v noci zobudim o 3 a nedari sa mi zaspat, tak trebars o 4 idem do roboty. A pred 13 mam odrobene
Dnes som toho tiez moc nenaspal. Problem su myslienky. Uplne pocujem ako sa rozbiehaju tie ozubene kolieska v hlave ked sa zobudim Dokazem to vypnut, ale niekedy mi to dost dlho trva. Napr. mi pomaha pozerat sa do viecok a sledovat tie obrazce ako sa to tam miesa A hlavne ani nahodou nepozerat do telefonu. To som dospal uz zarucene.
Viaceri tu spominali vyhladat odbornika, len nikto neuviedol akeho. Odpoved som nahodou nasiel v jednom diele z ceskej serie Zahady duse. Diel 6/12 je Zahada spanku. Stoji za pozretie.
Zlý spánok nie je príčina, je to následokniecoho. No a môže to byť kľudne následok psychickych problémov, takže vyhľadať psychológa a psychiatra znie relevantne.
Niekto tu spomínal, že ľudí môže budiť preťažený orgán. Nuž a okolo tretej by mala najviac pracovať pečeň, tak to môže súvisieť. Skúsil by som užívať teda na noc Ostropestrec Mariánsky. Ten sa vlastne hodí, aj keď ste úplne zdravy ako prevencia. Ja s nim mám dobré skúsenosti vo forme toboliek Sylimarin 140.
Čo na zlý spánok ? neviem normálne spať , zaspim o 22:00 a o pól 3 som hore a neviem zaspať naspäť .. bral som lexaurin , ale nechcem sa stať závislým na liekoch … leze mi to na nervy lebo nevladzem v práci a o športe ani nehovorím …😡
Ľudia si mylne myslia že si od prace oddýchnu až na dovolenke. Makajú do poslednej chvíle, dovolenku si moc neužijú a vracajú sa unavenejší ako pred ňou A to je tá najväčšia chyba.
Na dovolenku má ísť človek oddýchnutý aby jej regeneračný potenciál využil naplno.
To isté platí o spánku …
Pre uvolnenie napätia pred spánkom je fajn meditovat. Stači aj svojská meditácia - stačí mentálne uzavrieť deň, poďakovať sa za vsetko dobré - nemusia to byť jogínske postupy. Na pomoc sa dá vypiť čaj z ľubovníka bodkovaného, ale s mierou.
Tiež aj poriadné vyvetranie spálne pred spánkom vie privolať spanok.
Niekedy je dobre prehodnotiť kde v dome máme postel, ako je orientovaná, či nie je na ňu otočený nábytok svojimi rohmi, či je v spálni telka….
Ak je postel na drahe energie medzi oknom a dverami, tá energia nedovolí energii tela sa skľudniť a zaspať. Pripadne je spánok prerušovaný a ráno je ťažšie večera.
Zásady Feng-Shuei o tom dosť zaujímavo píšu.
Sovicka30 ja to mám podobné ako ty. Večer sa mi ako tak podarí zaspať, ale pravidelne sa zobudím okolo 3-tej a konečná. Potom sa už len mrvím v posteli, svalstvo mám stuhnuté, nohy nepokojné, stále musím s nimi pohybovať. Potom mi už vadí všetko od vankúša, matrac atd. Dal by som ešte šancu novému matracu, ale neviem, či to niečo porieši
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Snáď najdete odpovede ... a ano , je dolezite aj kedy idete spať . Ja svoj spankový deficit uz tazko za tých niekolko tisícov hodín nočnej práce vykompenzujem , no nikdy nie je neskoro . Zvlášť ak tu spomínate mnohí tie vaše " banálne " príčiny. A prečítajte si aj komentáre .
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Ja ked som chodil hravat salovku s kamosmi tak sme hrali vecer 20-22 a ked som prisiel domov o 22,30 tak zaspat bolo nemozne. 2h cucis do steny lebo adrenalin 😁
Presne tak, andrenalin po nocnych lesnych vyjazdoch mam aspon do polnoci, v lete aj do tretej.
Ale inak klidek, tato tema fakt nestoji za ziadne konflikty
"pristroj"? ved si daj sluchadla a pusti si nejaky youtube/spotify stream na telefone..
ja si toto obcas pustam v praci, ked potrebujem rozmyslat a chcem potlacit vsetko okolo mna (a hudba by ma rozptylovala)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
...a obcas sa prichytim ze ked idem prec od kompu tak to zapauzujem, asi aby mi nic neuslo
Mam LectroFanEvo. Kupoval som to s tym, ze to budem vracat,ale je to super vec. Ten ktory mam, ma kopec roznych zvukov - v podstate vlnovych dlzok. Nastavis si ho podla potreby - podla toho ktory ruch chces odfiltrovat. Prestal som si davat stuple. Nepocujem psy, dopravu... Je to podobny princip ako noise canceling sluchadla. Mozno by sa to zislo aj pre iron.hide
Napisem to pokojne aj sem, len to by si sem musela napisat svoj rezim a zivotospravu. To ty ale verejne nenapises, preto som ti pripominal moznost, ze sa to da aj neverejne. A nie som to len ja, je tu xy ochotnych ti pomoct, len chybaju vstupne data a opis problemu
A teda pridám jednu osvedčenú a vyskusanu radu,na dôchodkyňu so slabším sluchom (a huciacou tv/rádiom) pomáha nasluchaci prístroj(cek). Je to relatívne za pár eur a ak sa nechá presvedčiť, tak je to Win-Win riešenie.
PS, edit: osobne si neviem predstaviť spať s akýmikoľvek sluchadlami
Cez tie obyčajné to hlavne aj tak počuť. mala som aj neviem aké 3M aj obyč aj hociaké a teda okrem toho, že to hluk len znižuje a nie úplne eliminuje, tak navyše to robí ten "podtlak" v hlave alebo čo. V podstate som skúšala počas dňa aj tlmiče obyčajné, čo sa používajú na strelnici aj tie slúchadlá, čo vyrábajú ticho či ako sa to povie alebo môžeš cez ne počúvať telku/hudbu a to je to isté
A nové okno by možno trochu viac zabránilo zvukom zvonka ale tých susedov neodhluční nič.
Ak sa o pol tretej zobudíš a znova zaspíš o pol šiestej, tak si rád, že ešte dve hoďky pospíš, nie každý pracuje 8-16.30 to je po prvé, nie každý chodí spať alebo zaspí o rovnakom čase to je po druhé, atď atď tak prečo by mal mať každý človek identický denný a spánkový režim? Dostatok spánku nezávisí od času na hodinách ale dĺžky jeho trvania a kvality. Keď sa mi podarí zaspať o druhej v noci, tak si naozaj úplne s úsmevom po zobudení o 6 ráno užijem ten deň
A tí, čo nemajú nad sebou 89 ročnú susedu, ktorá pozerá do polnoci telku na hlasitosti 37 ?
Dnes som toho tiez moc nenaspal. Problem su myslienky. Uplne pocujem ako sa rozbiehaju tie ozubene kolieska v hlave ked sa zobudim
Bratia Cesi su nielen vo vzdelavani verejnosti popredu. Predpokladam, ze nieco na urovni NUDZ, ktore ma aj oddelenie poruch spanku tu ani nemame, ale google nieco nasiel: https://www.vyspimesa.sk/article/sk/zoznam-spankovych-laboratorii-v-sr
Tvorcovia si neodpustili odlahcenie na zaver
Niekto tu spomínal, že ľudí môže budiť preťažený orgán. Nuž a okolo tretej by mala najviac pracovať pečeň, tak to môže súvisieť. Skúsil by som užívať teda na noc Ostropestrec Mariánsky. Ten sa vlastne hodí, aj keď ste úplne zdravy ako prevencia. Ja s nim mám dobré skúsenosti vo forme toboliek Sylimarin 140.
...kamarat sa pyta, ze ked chodi spat o jednej, ci mu tiez o tretej pracuje ta pecen?
Pripadne ked je na nocnej, tak kedy ma nahradny termin?
Pripadne ked je na nocnej, tak kedy ma nahradny termin?
myslim, ze kamaratovi pracuje pecen neustale
Na dovolenku má ísť človek oddýchnutý aby jej regeneračný potenciál využil naplno.
To isté platí o spánku …
Pre uvolnenie napätia pred spánkom je fajn meditovat. Stači aj svojská meditácia - stačí mentálne uzavrieť deň, poďakovať sa za vsetko dobré - nemusia to byť jogínske postupy. Na pomoc sa dá vypiť čaj z ľubovníka bodkovaného, ale s mierou.
Tiež aj poriadné vyvetranie spálne pred spánkom vie privolať spanok.
Niekedy je dobre prehodnotiť kde v dome máme postel, ako je orientovaná, či nie je na ňu otočený nábytok svojimi rohmi, či je v spálni telka….
Ak je postel na drahe energie medzi oknom a dverami, tá energia nedovolí energii tela sa skľudniť a zaspať. Pripadne je spánok prerušovaný a ráno je ťažšie večera.
Zásady Feng-Shuei o tom dosť zaujímavo píšu.
https://www.solen.sk/storage/file/article/62b23ed4527af4fe3d6cad602e751a49.pdf
predpises?