toto je tiez skvely rozhovor:
Celým genetickým kódom, tým, čím sme vo svojej telesnej podobe, sme lovci a zberači a je veľmi dôležité, aby sme si to uvedomovali. To znamená, že naša genetická výbava, a teda aj pečeňová továreň, je nastavená na to, že celý deň chodíme a zbierame rastliny.
Zrovna toto je pekný nezmysel. Rozvoj mozgu umožnila až tepelná úprava jedla, vďaka ktorej prví ľudia už nemuseli tráviť úplne celý deň hľadaním potravy a mohli sa venovať aj kreatívnej činnosti - otĺkaniu pazúriku
Také gorily stále venujú väčšinu dňa hľadaniu a konzumovaniu potravy.
A ak sa evolučne vedel za ten čas rozvinúť mozog, určite sa prispôsobila aj tráviaca sústava. Ešte aj to, že dnes môžeš zjesť nejaké ovocie na výjazde a zasýti ťa, je dôsledok farmárčenia a šľachtenia. Nutričná hodnota divokých plodín bola oveľa oveľa nižšia.