Dotazník k diplomovej práci - Správanie cyklistov v doprave
Zdravíčko,
ako študent 5. ročníka sa v mojej diplomovej práci venujem cyklistom a hľadám respondentov na vyplnenie dotazníka. Keby si nájdete cca. 5 minútiek na vyplnenie bol by som veľmi vďačný.
začal som a nechal som to tak, priveľa nezmyslov aj na mňa, skôr alchýmia ako niečo z čoho sa dajú vyvodiť nejaké závery,
Je to vypracované tak, len aby bolo niečo urobené, kľudne to nechaj vygenerovať AI
ináč nasrať ...
Myslel si v jednosmerke alebo na diaľnici?
Študent psychológie a nedokáže položiť otázku?
Asi najvyšší čas zmeniť študijný odbor.
spor v rýchlosti to je čo?
Krajné možnosti nikdy a takmer vždy? Prečo nie takmer nikdy a vždy????
Z komentarov som chcel dat tomu sancu, ale pri “Prevezenie spolujazdca na vašom bicykli bez toho, aby bol prispôsobený na tento účel”
som to zabalil…
Ukazoval som dotazník manželke, pri tejto otázke sa spýtala, či sa myslí prispôsobenie bicykla, alebo spolujazdca
Čo znamená vo vete Neúmyselné prejdenie cez ulicu bez dostatočného pozretia, spôsobí brzdenie druhého vozidla aby sa vyhlo nehode výraz "neúmyselné prejdenie"? Že som nechcel prejsť cez ulicu, ale neúmyselne (náhodou?) som prešiel?
Páčili sa mi aj tieto formulácie: Prechádzanie cez to, čo sa javí ako jasné prechádzanie, aj keď je na semafore červená - Čo je prechádzanie jasného prechádzania?
Neuvedomíte si, že vozidlo, ktoré bolo zaparkované má v úmysle odísť a musíte brzdiť náhle aby ste sa vyhli zrážke s ním. - Tu do hry vstupuje aj psychológia a úmysly vozidiel. Vozidlo má úmysel odísť. Ja sa pýtam, kde bol jeho vodič alebo majiteľ?
Keď používam cyklotrasu (alebo cyklistický pruh), vždy používam vyznačený pruh - Inak povedané, keď robím A, tak vždy robím A. Ako môžem nepoužívať vyznačený pruh, keď je v prvej časti vety vyslovený predpoklad (obmedzenie), že ho používam?
Na mňa to bol ťažký dotazník, nevedel som ho vyplniť
niekedy dotazniky sleduju nieco uplne ine, ako sa na prvy pohlad zda. Mozno su tie otazky naschval napisane takto a sleduje sa, kolko ludi to pri akej vzda. Je to Ustav aplikovanej psychologie. Pre mna je kazdy psycholog podozrivy, ze ma nieco zalubom
Áno, toto je jedna z možností, ktoré mi napadli, ale v tom prípade by som čakal aspoň trochu zmysluplné formulácie a hlavne, otázky by nesmeli byť na jednej strane viaceré. Lebo takto som ich prebehol bez vypĺňania, takže informácia o tom, kde to kto vzdá, sa trochu stráca Navyše ja som to vzdal už pri otázke na častosť bicyklovania, kde nebola moja možnosť (je to niečo medzi každý deň a 2-3x týždenne). Ale klikal som ďalej prakticky náhodné údaje, lebo otázky nedávali zmysel. Vzhľadom na nezmyselnosť mnohých tvrdení je to skôr dotazník na zber náhodných kliknutí a naozaj by ma zaujímalo, ako sa z tohto dá spraviť relevantný výstup
Dalo sa, dokonca aj za 5 minút... Gramatiku formulácie otázok som až tak neriešil, buď to je Google preklad, alebo UI, ale v pohode sa z toho dalo vysomáriť... Skôr naozaj nerozumiem zmyslu a hodnote výstupu z niektorých otázok ako napríklad či sa mi stalo, že som nevedel, že niekto ide vystupovať zo zaparkovaného auta... Ako by som to mal vedieť ??? Viac ako relevantný dotazník mi to pripadá ako skrytá reklama na ten web ponúkajúci vytvorenie dotazníka, po ukončení to aj na človeka vybehne...
Zdravíčko, chápem rozčúlenie plynúce zo slovosledu, čo môže naznačovať, že to písal mongol alebo AI Pravda je však, že dotazník je preložený z anglického originálu... keďže idem testovať psychometrické vlastnosti slovenskej verzie dotazníku, dotazník musí byť preložený DOSLOVNE a následne bol preložený späť do ANJ aby bolo vidno rozdiely. Keďže anglický slosled je pevný, pri slovenskom preklade sú niektoré otázky formulované "kostrbato". Pôvodný dotazník bol vytvorení Useche et al. (2018), takže nie nie je to AI
No vidis, keby si tie poznamky o tom preklade uviedol hned ako vysvetlenie v prvom prispevku, bolo by to lepsie pre vsetkych. Takto som sa k tomu teraz tiez vratil a vyplnil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a teda na niektoré otázky sa ťažko odpovedá, keď sú formulované ako '2 v 1'
(a teda zadavas buď castost udalosti vs predvídavosť)
Keď jazdíte vpravo, neuvedomíte si, že spolujazdec vystupuje von z vozidla alebo autobusu a ste blízko k zrážke s ním alebo s ňou
(Plus niektorá úvodná, tusimze frekvencia jazdenia, ma zlý popis, že viac možností)
Je to vypracované tak, len aby bolo niečo urobené, kľudne to nechaj vygenerovať AI
ináč nasrať ...
Myslel si v jednosmerke alebo na diaľnici?
Študent psychológie a nedokáže položiť otázku?
Asi najvyšší čas zmeniť študijný odbor.
spor v rýchlosti to je čo?
Krajné možnosti nikdy a takmer vždy? Prečo nie takmer nikdy a vždy????
ináč nasrať ...
podla mna mu to aj vygenerovala AI, lebo takto normalny clovek nerozprava nepise
som to zabalil…
Ja som tie neviem dal ako stredne, ani ano ani nie
som to zabalil…
Ukazoval som dotazník manželke, pri tejto otázke sa spýtala, či sa myslí prispôsobenie bicykla, alebo spolujazdca
Čo znamená vo vete Neúmyselné prejdenie cez ulicu bez dostatočného pozretia, spôsobí brzdenie druhého vozidla aby sa vyhlo nehode výraz "neúmyselné prejdenie"? Že som nechcel prejsť cez ulicu, ale neúmyselne (náhodou?) som prešiel?
Páčili sa mi aj tieto formulácie:
Prechádzanie cez to, čo sa javí ako jasné prechádzanie, aj keď je na semafore červená - Čo je prechádzanie jasného prechádzania?
Neuvedomíte si, že vozidlo, ktoré bolo zaparkované má v úmysle odísť a musíte brzdiť náhle aby ste sa vyhli zrážke s ním. - Tu do hry vstupuje aj psychológia a úmysly vozidiel. Vozidlo má úmysel odísť. Ja sa pýtam, kde bol jeho vodič alebo majiteľ?
Keď používam cyklotrasu (alebo cyklistický pruh), vždy používam vyznačený pruh - Inak povedané, keď robím A, tak vždy robím A. Ako môžem nepoužívať vyznačený pruh, keď je v prvej časti vety vyslovený predpoklad (obmedzenie), že ho používam?
Na mňa to bol ťažký dotazník, nevedel som ho vyplniť
Ďakujem za vyplnenie tým, ktorí tak urobili