Mňa to chytí vždy keď začnem poriadne trénovať , to Ano nemusím trénovať keď ma to odstaví na pár mesiacov
24.01.2024 - 15:51:37
00
"Vedci pôvodne plánovali zistiť, prečo sa u rôznych ľudí počas pandémie tak odlišovala imunitná reakcia. Niektorí totiž mali ťažký priebeh covidu, iní zase nemali žiadne symptómy. Výskumníci preto preskúmali krvné vzorky od tisícky ľudí z Francúzska a testovali rôzne patogény a molekuly. Zároveň to skombinovali s ich demografickými a lekárskymi údajmi.

Ukázalo sa, že trojica faktorov mala výrazný vplyv na imunitnú odpoveď: hmotnosť, predchádzajúca infekcia cytomegalovírusom a fajčenie. Fajčenie dokonca malo dosah porovnateľný s vekom či genetickou predispozíciou. A jeho dôsledky sa prejavovali aj roky po tom, ako človek prestal fajčiť."

https://tech.sme.sk/c/23283562/budeme-jest-jedlo-z-laboratoria-a-je-to-dobra-sprava.html
18.02.2024 - 22:16:13
04
https://www.trend.sk/spravy/izraelski-vedci-su-stope-jednej-najvacsich-zahad-covidu-tajomstvo-spociva-vitamine-d

Som zivy dokaz, ze to asi fungovalo =)))
Mal som covid 4 dni.
Citil som sa strasne slaby a chcelo sa mi spat. Ale inak nic. Normalne som fungoval.
Naopak viacero zaockovanych aj mladsich kolegov, niektori aj opakovane, mali stredne priebehy. Na WC-ko sa doslova plazili (ich vyjadrenia). Jeden si volal domov aj sanitku. Musel som za nich zaskakovat v praci.
Mozno bol dovod, ze sa na ockovanie az privelmi spoliehali a nic viac pre zdravie neurobili.

No a teraz babo rad.
V com bol ten zazrak co ozaj fungovalo?
Tu miestny doktor povie, ze na 100% zachranovala vakcina, lebo tu daval priklady o dvoch kolegoch.
Ja mam zasa presne opacne skusenosti, ze vakcina nebola az tak zazracna ako sa opisovala.
Pamatame si tie postupne vyhlasenia.
Neinfikujes sa, nemozes ochoriet, max mierny priebeh, nemozes zomriet.

A aby sa tu nehatevalo. Nasi rodicia sa dali zaockovat lebo chceli.
Nikdy som im to nevyhovaral. Bolo to ich slobodne rozhodnutie.
Len som im vtedy odporucil aby uzivali vo zvysenej miere aj D-cko, co aj urobili.

Este poznamka.
D-cko som nikdy predtym neuzival. Vsak slnko staci, ze.
Odvtedy (maj 2020) si ho davam pravidelne a vsimol som si pozitiva. Napr. mi vtedy prestali krvacat dasna. Predtym som skusal rozne zubne pasty z reklam a nic. Pritom dlhe roky pouzivam zubne kefky + pravidelna kazdorocna dentalna hygiena (zubny kamen).

Kolko UI denne uzivat aby som sa dostal na normalnu hladinu som si vtedy pozrel starsie video, kt. natocil este pred kovidom, od toho "hoaxera" Bukovskeho. Potom mu ho odbornici na kovid zmazali.
Jo, ti co tu budete odsudzovat, tak si pozrite clashe tu miestnych doktorov ako si medzi sebou odbornici nakladaju alebo miestnych bikerov ako sa hadaju o bikoch.

Nejdem tu svetosvete tvrdit, ze toto je ten zazracny produkt ale tak isto by som sa neodvazil tvrdit, ze ta experimentalna "vakcina" urcite pomohla, najma po tych transparentnych zaciernenych zmluvach.

Ale treba aj povedat, ze nebyvam chory, chodim iba na preventivky.
Ak na mna nieco "lezie", hned cajicek, citron, med, ziadne tazke jedla, bez mobilu, TV, PC, v tme a tichu vylezat.
Chapem, ze ti co mate este male deti, ze to ide tazsie.
Ale priznajte si, ste doma na PN a cumite do mobilu, TV, PC.
20.02.2024 - 12:17:51
02
Nechcem hejtovat, ale z duse nenavidim tento pristup: experimentalna vakcina je na nic, staci vitamin D, lebo mne to takto stacilo.
Nie som infektolog, nie som lekar, aby som prinasal zarucene recepty ako vybabrat s covidom. Nemam problem byt kriticky aj voci sebe (s tymto ma strasne vela slopakov problem) a nemam problem si nechat poradit od ludi, ktori na to maju papier (auto si tiez nedam opravit kadernicke). Ohladom Covidu sa vela tapalo a ani odpornici v tom nemali jasno. V kazdom pripade, ked zo skupiny odbornikov vylucim tych, ktori chceli svojich 15 min. slavy a preto isli proti systemu (tychto vylucujem v zasade vzdy), tak ich nazor bol/je v podstate jednotny. Nie som typ cloveka, co za vsetkym hlada konspiraciu a Sorosa. Ano, vakciny boli/su/budu tvrdy business, ale uz len tento fakt sa tak trochu vylucuje s teoriou, ze vakciny skodia. Ja som 3x zacipovany a covid ma obchadzal celu pandemiu (o tom, ci na tom mala vakcina svoju zasluhu mozem len polemizovat). Covid som dostal prvy krat takto pred rokom, miernejsi priebeh (prvych 48 hodin trochu zimnice a bolesti svalov/klbov, potom uz len kvanta sopla). Druhy krat som ho chytil na prelome novembra/decembra (lahky priebeh, keby ma nestandardne nestipalo v nose, tak ani neviem). Vitaminmi sa nejak nedopujem, v zime pijem caj s citronom a cca 2-3 do tyzdna vypijem jeden sumivy multivitamin. Keby som chcel, mozem teraz vsade vykrikovat, ze som vdaka vakcine nemal celu pandemiu covid, ale nebudem to robit. Mozno som mal len stastie, pravdepodobne pomohlo aj dodrziavanie pravidiel (rusko/respirator, vyhybanie sa masam ludi).
20.02.2024 - 12:44:05
012
Vitamín D môže mať v prevencii zmysel, ale robiť z toho zázračný liek asi nie je OK. Predpokladám, že bolo kopu iných ľudí čo si povedali, že vitamíny stačia a mali horší priebeh alebo dokonca skončili v nemocnici či RIP. Ale áno, zdravý životný štýl, dostatok pohybu aj tie vitamíny vedia pomôcť...
Vakcíny jednoznačne zachraňovali životy. Sú na to overiteľné dáta.
Tento dezolátsky naratív o experimentálnych vakcínach je smiešny. Každý masovo podaný liek sa stáva experimentom, pretože nikto neurobí testovanie na milióne ľudí aby to mohol odklepnúť pre miliardy a hlavne v takejto situacii.
Môžeme si gratulovať, že žijeme v dobe, kedy sa v prípade takýchto kríz môže rýchlo naštartovať proces, ktorý je schopný to vyriešiť.
A vakcíny sú všeobecne požehnaním pre verejné zdravie...
20.02.2024 - 17:47:04
15
Každý organizmus je iný. Ci sa niekto dal alebo nedal očkovať je každého osobná vec. Neodsudzujem jedno ani druhé, očkovaný nie som a ani nikto z blízkej rodiny. Covid som mal raz s ľahkým priebehom, teplota jeden deň, kašeľ asi 3 dni. Po skončení PN 5 dni normálne na bike bez nejakeho šetrenia. Rúška sme v robote nosili asi 2 týždne potom sme nato s****, respirátory vôbec, len keď mal prísť audit. Tiež sme 90% neockovany kolektív
20.02.2024 - 19:39:33
00
clxno1 napísal:
Nechcem hejtovat, ale z duse nenavidim tento pristup: experimentalna vakcina je na nic, staci vitamin D, lebo mne to takto stacilo.

Hlavne aby si nedavali D namiesto vakciny, ked ich uhryzne besna liska :D
Nehovorim, ze D je naprd, prave naopak, slovakom hrozen chyba a som rad, ze Covid mu trochu urobil dobru reklamu, ale veda sa robi kus inak.
20.02.2024 - 19:55:56
00
No práve takáto Darwinovska selekcia vitamínom by nemusela byť na škodu ;-]
20.02.2024 - 19:58:09
02
Glevo napísal:
Ci sa niekto dal alebo nedal očkovať je každého osobná vec...

Vies, ako by som to jemne povedal, zdielam tvoj liberalny nazor, no nesie so sebou urcite nasledky, ktore si mnohi neuvedomuju:
1/ ockovanim (vseobecne) chranis nie len seba ale aj druhych, takze ak nakazis napr. svojho rizikoveho rodica, ktory na nasledky zomrie, musis vediet moralne uniest svoju vinu (bodaj by si nikdy nezazil);
2/ ak sam ochories, mal by si sa dobrovolne izolovat, aby si nesiril nakazu;
3/ ak cerpas PN ci nebodaj vyuzijes verejne zdravotnictvo, mal by si si nadbytocne naklady hradit zo svojich zdrojov, lebo ja to platit nechcem za tych, ktori podcenili pristupnu a bezplatnu prevenciu (tu som prekvapeny, ze ty ako mlady sportovec so zdravym zivotnym stylom podporujes fajciarov ci obeznych, alkoholikov a pod. Viem, ze to nezmenis, lebo system je tak nastaveny, len ci si to uvedomujes);
4/ keby som bol zly, tvrdsi priklad - tak ako zamestnavatel by som ta penalizoval za absenciu. Nieco ako ked mas profesionalnu zmluvu ako sportovec a z nedbanlivosti nenastupis na zapas, sponzor tiez nebude nadseny, proste ak sa vies vyhnut riziku ochorenia (priebehu), urobis to;
5/ to iste plati pri kolektivnej imunite, mame nastastie povinne ockovania, vdaka ktorym mnohe choroby zanikli. Nie som si isty, ci Covid medzi ne patri, no minimalne sa ovplyvnilo schopnost mutacii.

Takze sloboda volba je v demokracii uzasna, no netreba zabudat aj na jej nasledky.
20.02.2024 - 23:28:01
013
Včera vypočuté pri čakaní na úrade.

Vraví ženská chlapíkovi (vydedukoval som, že starí známi) aké má problémy so srdcom že jej lietajú tepy a doktor jej zistil, že prekonala slabší infarkt.
Potom plynule prešli na covid, že koľko ľudí zbytočne zomrelo čo sa dali zaočkovať, a ona sa nedala a aj mala covid a ako pekne ho zvládla.......... :?:
21.02.2024 - 07:33:45
10
Neviem o akej vakcine sa to tu bavite, ked uz aj tejto "zahradnici" je jasne, ze ide o genovu terapiu :geek: :facepalm:

https://www.facebook.com/watch/?v=448393193050791
21.02.2024 - 07:44:31
11
keyboard_arrow_up