chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
No tak to zas na takom biku nie je uplne mimo. Ale ci s tym budes jazdit to na co je primarne urceny dost pochybujem ?
V 37 riskovať zdravie niekde na extra tvrdých a zabijáckych trailoch už asi nie ? ale na tych bežných v Karpatoch áno, aj preto nemám full, to mo príde už ako strašný overkill.
v 42rokoch AM biobike 160/150mm zdvihy a oranžová MM a modrý NN vzadu neni problem a ani Kenevo SL s Ultrasoft MM a soft BB su ideálne na žehlenie zoborských/tríbečských kamenov a trailov. Ved hore dáko vyjdem, či idem 60 alebo 70min do kopca mi je jedno a dole je to bezpečnejšie s dobrou geo a trakciou v strmých úsekoch. Vozil som aj kombináciu Ardent + Ikon a v blate to bolo prišerne v strminách priam o život. Nestálo to za to. Toto kombo jedine na leto aj to v prachu lieta ako uderene. Za mna ked sa to má dobre gulat a nechceš sa zabiť a užiť si ako tak zjazd na jar tak oranžový NN(ideálne Oranžová MM) dopredu a modrý NN (Wicked Will dozadu).
Zdravím, práve mi prišli Pirelli SCORPION™ XC RC Lite Team Edition 29x2.4". Vybral som si ich lebo ich mnohí chválili. Ale čo tu čítam aj podla testov na Bicyclerolingresistance neviem či som spravil chybu. To, že majú nízky vzor ešte neznamená, že majú menší valivý odpor. Ked ich už mám, tak ich vyskúšam. Do teraz som 3r jazdil Schwalbe RaRa a RaRay 2,25" TL, boli super. Veľmi ľahké a valia dobre. Chcel som niečo iné vyskúšať, tak uvidím.
RRay sa mi dávnejšie zdal pri presune, že dezén zbehol ako nič ani som sa poriadne nestihol otočiť a už vzorka pomaly ani nebola … ale to bolo úplne na začiatku keď sa ako prvé vyrábali ešte len na 26stky kolesá už som ich mal … a odvtedy k ním nemám vzťah … Schwalbe áno ale tento koncertný rozhodne nie ! Wicked Will je ono … a podrží aj za mokra…
Tie Schwalbe sú za mňa veľmi dobré all-round plášte so slušnou hmotnosťou a za fajn cenu, používam ich posledné 2 - 3 sezóny, akurát tie, čo som kupoval začiatkom leta, majú dve nie úplne zanedbateľné chybičky. Predný Ray je dosť úzky, na 25mm ráfiku má pri tlaku 1.2 bar šírku ani nie 54mm, čo je na predné koleso z môjho pohľadu predsa len už trochu málo, i keď jazdiť sa na tom samozrejme dá. No a zadný Ralph má šírku fajn, no vydržal mi v OK stave možno tak 1 000 km :-/ Ale nejaký tretí-štvrtý Ralph, ktorý som nahodil niekedy v septembri sa javí, že už vydrží výrazne dlhšie (rovnako ako starší Ralphovia) a starší Ray na druhom bajku má OK šírku, takže možno som len natrafil na nejakú chybnú sériu a ešte im šancu dám. Hazard ty s nimi máš v tomto prosímťa aké skúsenosti?
Jazdeniu v blate sa snažím vyhýbať, takže z tohto pohľadu ich vlastnosti zhodnotiť neviem :-/
aa otazočka a kde s tými plaštami jazdiš, aký podklad? hladká hlina ci ostre šutre a korene?
ja som o nich po 100 rokoch uvažoval zas len neviem či to na orave vydrží ,alebo budem šiť po druhej jazde.
1000km na zadnom neakceptujem, aj to nevydží aspon 2000km, tak su to vyhodene peniaze
zihadlo 5 tufo uz nie?
ja mam nachystane 14 na obe kolesa na jar. mne sa ta 14 na prednom celkom zapacila. som zvedavy co v zadu. tam som mal cely rok 11 a taka divna je - na asfalt dobra aj vydrz dobra, zaber aj na sypkom paradny ale nedrzi do stran a v zjazdoch. pri brzdeni predna 14 pekne drzala. zadna 11 mi utekala.
Aj na prvej môžeš šiť ? a čo aj keď sekneš bočnicou to môžeš šiť ? ? to by som ja za mňa do terénna nedal a na pieskovisku sa na biku nehrám ?
mojko bavíme sa o XC plašti tak asi jazdíme XC nie pieskoviská
TUfo gut 14ka v predu jasna volba v zadu ju mam tiež, možno na leto dam nejaku jemnejšiu.. uvidím
treba aj ženu a mladu obuť
tento rok už hadam zdravie vydrží (odsral som si to v minulom) a pojazdím viac a dlhšie trasy
Fúha... Tak to u mňa sú tie hodnoty šírok "poněkud nižší..."
Ráfik má vnútornú šírku 25 mm a vpredu (Ray) je 1.2 baru, vzadu (Ralph) 1.3 baru.
Jazdím normálne Malé Karpaty, teda žiadne veľké prasačiny, no na druhej strane ani nejaké vyslovene "vyžehlené" cesty. Väčšinou prírodné trasy, kopané traily len minimálne. Charakterovo to bude asi ako na tratiach Dubničáku. S defektmi, či už bodnými alebo reznými však absolútne problém nemám, naposledy som musel opravovať v lete v Rakúsku, keď som si to v zjazde z Ewige Wand (celkom slušný kamenistý tobogan) pustil trochu odvážnejšie než by sa patrilo, na nízkom tlaku a bez insertu. Skôr než chyba pneumatiky moja blbosť, no po založení knôtu som bez problémov jazdil až do zjazdenia plášta, i keď to teda nebolo zas až tak výnimočne dlho Dávam ale pomerne dosť mlieka, do každého kolesa cca. 100 ml Stan's.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V 37 riskovať zdravie niekde na extra tvrdých a zabijáckych trailoch už asi nie ? ale na tych bežných v Karpatoch áno, aj preto nemám full, to mo príde už ako strašný overkill.
Momentálne mám Continental MK/XK 2.3.
Ešte zvažujem vyskúšať Tufo, ale neviem ešte kombináciu - XC14 na obe kolesá alebo s niečím skombinovať - XC12?
Jazdeniu v blate sa snažím vyhýbať, takže z tohto pohľadu ich vlastnosti zhodnotiť neviem :-/
ja som o nich po 100 rokoch uvažoval zas len neviem či to na orave vydrží ,alebo budem šiť po druhej jazde.
1000km na zadnom neakceptujem, aj to nevydží aspon 2000km, tak su to vyhodene peniaze
ja mam nachystane 14 na obe kolesa na jar. mne sa ta 14 na prednom celkom zapacila. som zvedavy co v zadu. tam som mal cely rok 11 a taka divna je - na asfalt dobra aj vydrz dobra, zaber aj na sypkom paradny ale nedrzi do stran a v zjazdoch. pri brzdeni predna 14 pekne drzala. zadna 11 mi utekala.
mojko bavíme sa o XC plašti tak asi jazdíme XC nie pieskoviská
TUfo gut 14ka v predu jasna volba v zadu ju mam tiež, možno na leto dam nejaku jemnejšiu.. uvidím
treba aj ženu a mladu obuť
tento rok už hadam zdravie vydrží (odsral som si to v minulom) a pojazdím viac a dlhšie trasy
Ráfik má vnútornú šírku 25 mm a vpredu (Ray) je 1.2 baru, vzadu (Ralph) 1.3 baru.
Jazdím normálne Malé Karpaty, teda žiadne veľké prasačiny, no na druhej strane ani nejaké vyslovene "vyžehlené" cesty. Väčšinou prírodné trasy, kopané traily len minimálne. Charakterovo to bude asi ako na tratiach Dubničáku. S defektmi, či už bodnými alebo reznými však absolútne problém nemám, naposledy som musel opravovať v lete v Rakúsku, keď som si to v zjazde z Ewige Wand (celkom slušný kamenistý tobogan) pustil trochu odvážnejšie než by sa patrilo, na nízkom tlaku a bez insertu. Skôr než chyba pneumatiky moja blbosť, no po založení knôtu som bez problémov jazdil až do zjazdenia plášta, i keď to teda nebolo zas až tak výnimočne dlho