Pár ľuďom by som odporučil ísť do pohraničia s ru, pozrieť si tie billboardy ako sa russi nafukuju že russko nemá hraníc....
Fakt jedna pazrava baktéria čo sa rozťahuje...
Tiež fini nemali problémy s utečencami až kým nevstúpili do NATO.... Náhoda....

https://twitter.com/oukrajine/status/1762132372374388753?t=sMIDKuARzxLYKEV6gX6qUA&s=19 poliacik video
27.02.2024 - 12:35:03
04
A keď už sa tu tak navzájom vzdelávame, tiež som sa niečo naučil. V škole nás totiž učili, že civilné meno Remarque bolo Kramer... tak som sa až teraz dovzdelal:

"Nevolal sa Remarque vlastne Kramer?
Od konca 20. rokov 20. storočia sa traduje, že Remarque sa v skutočnosti volal Kramer (pozadu od Remark). Je to však len legenda, ktorú šíria nacionalisti a národní socialisti, aby Remarque vyzeral ako klamár. Rovnako ako národní socialisti tvrdili, že Remarque bol francúzsky Žid a nikdy sa nezúčastnil na prvej svetovej vojne. Chceli tak očierniť autora v tom čase najslávnejšej nemeckej knihy, protivojnového románu Na západe nič nové. Súčasťou kampane proti Remarquovi bola cielená agitácia Josefa Goebbelsa proti filmovej verzii románu. Už v roku 1930 sa mu podarilo dosiahnuť zákaz filmu Im Westen nichts Neues; v máji 1933 sa v Nemecku pálili Remarqueove knihy.

Remarqueovi predkovia pochádzali z nemecko-francúzskeho jazykového pohraničia neďaleko Aachenu a nosili priezvisko Remarque alebo Remarcle. Žili na nemeckej strane a po francúzsko-nemeckej vojne v 70. rokoch 19. storočia sa nazývali Remark podľa germanizácie rodinného mena."
27.02.2024 - 13:00:36
25
Strenki napísal:
Chápem čo chceš, ale práve ignorovanim "trolov" dopadli voľby ako dopadli. Ako keby ti trolli mali volebné právo, čo nakoniec veľa z nich aj majú. Furt sa ustupuje, vždy nereagovať, na ulici, doma v rodine, kamošovi sa neozvať, aby sme sa nepohádali. No a tak zlo rastie, bujnie a sme kde sme...
V Nedeľu som sa bol s deťmi prejsť a chlapík v maskáčoch, na ruke slovenská a ruSSká vlajka (aka dnešný hákový kríž). Až mi mráz prebehol po chrbte, keď si predstavím, čo ten človek má v hlave a čoho by bol schopný ...


Tak to si uplne na omyle. Praveze davanim priestoru trolom dopadli volby tak, ako dopadli. Kedysi boli blbeckovia len na smiech, kazdy ich poslal tam kam patria a bol pokoj. Dnes ich legitimizujete, namiesto rozumnych tem a diskusie skacete podla toho, ako oni piskaju a vobec nechapete, ze to je presne to, o co im ide. Mimochodom co si vysvetloval tomu maskacovemu blbeckovi? Nic, vsak. Ale tu na nich reagujes. A vysledok je iba ten, ze ich to povzbudzuje, aby sem tie lajna donemoty pisali. Kedysi sa z nich kazdy smial a boli na okraji spolocnosti, presne tam kde patria. Dnes im davas relevanciu a ich "nazory" povazujes za hodne pozornosti a diskusie. Gratulujem, nesie to skvele ovocie. Vysvetlovat mas doma rodine a ludom v svojom okoli. Nie no name trolom na internete, ktorym prave o co najvacsiu pozornost ide a tvoje vysvetlenia maju hlboko v ruskej diere.
27.02.2024 - 14:21:38
00
dánska premiérka: eu by mala obmedziť sociálnu podporu v prospech obrany....za mňa dobre,ale v takom nemecku nemožné.socialistické európske spoločenstvo by sa rozpadlo.

https://twitter.com/jirik957/status/1762388884304834630
27.02.2024 - 14:50:28
01
Cokupit & Strenki - myslim, obaja mate trochu pravdu. Jeden pise o ludoch, vo svojej bubline uz utopenych - tym asi niet pomoci. Druhy pise o ludoch, ktori sa do nazorovej bublinky postupne dostavaju - a tu priebezna argumentacia stale zmysel ma. Len v praxi tazko rozlisit...
Mam zopar takych prikladov v okoli, nie vsetci su nazorovi dezolati absolutne vo vsetkom, niekto sa chytil ockovania/covidu, niekto greendealu/Unie, iny vojny atd, nie su vzdy prieniky, no hrozia, pokial clovek nema informacie resp. FB algoritmus ich postupne vytesnuje.
27.02.2024 - 17:00:07
03
A pritom to je take jednoduche. Staci predsa “prestrihnut” kabel, resp. zrusit vsetky tie anti socialne siete (neprisiel som im na chut 10 ani 5 rokov dozadu, nepridem im na chut ani zajtra, ani o rok). Ja neverim, ze sa neda zasiahnut proti algoritmom, ktore ten obsah podsuvaju.
27.02.2024 - 17:10:57
11
tak pridrbany narod ako su rusi sa len tak nevidi...

Pride ich tam 300tisic aby sa vyhli mobilizacii, a zacnu tam bez povolenia prevadzkovat bary a restauracie, do ktorych zakazuju vstup "farebnym" domacim obyvatelom.

https://www.independent.co.uk/asia/south-asia/sri-lanka-russia-tourist-visa-ukraine-war-b2502986.html
27.02.2024 - 17:33:25
02
"Fico je naprosto fantastický příklad, jak funguje plán Kremlu na postupné rozložení EU a NATO. Netřeba tanků. Stačí hlupáci a lůza mezi voliči dotčených zemí. Demokraticky zvolí politiky, kteří Kremlu otevřou brány dobrovolně "

https://twitter.com/kanakovaeki/status/1762108229918601246
27.02.2024 - 17:36:53
013
oj.. ake trefne. a smutne zaroven. smutne ze TO 30% ludi neberie ako retardaciu, ale nieco co treba obdivovat
27.02.2024 - 19:37:26
01
Väčšina Ficovho "ospravedlnenia" ruSSkej invázie je postavená na naratíve, že v r.2014 na Ukrajine neonacisti vraždili ruskojazyčné obyvateľstvo. Prečo ho niekto nevyzval, aby predložil dôkazy, o ktorých tvrdí že existujú.
27.02.2024 - 21:08:33
01
On je..ty nie je, presne vie co trepe. Ja si myslim, ze jemu normalne svihlo lebo tu handbu co vyraba vidi v dnesnim medialnom svete kazdy nie len jeho cielovka doma. Ten pocit, ze ides do Bruselu a kazdy na teba kuka ako na ......Sme dopadli po dementovi z TT tu mame dalsieho
27.02.2024 - 21:17:49
02
Rusi mu pomohli dostat sa k moci a neskoncit v base. Teraz splaca dlh.
27.02.2024 - 22:40:51
410
Kristina napísal:
Väčšina Ficovho "ospravedlnenia" ruSSkej invázie je postavená na naratíve, že v r.2014 na Ukrajine neonacisti vraždili ruskojazyčné obyvateľstvo. Prečo ho niekto nevyzval, aby predložil dôkazy, o ktorých tvrdí že existujú.

Pretoze ak by nieco predkladal predlozi 1000x opakovane lzi a polopravdy. Pocul som ich uz aj od inak inteligentnych ludi. Prote tomu veria a nema zmysel to vyvracat, je to boj s veternymi mlynmi.

Vysvetlim ti to na priklade. Kamarat je taky protisystemovy, co moc nemusi USA a vzdy inklinuje k mensinam mi poslal Palkovo video. Palko sa preorientoval na proruskeho trolla uz pred vojnou po vzore kamosa Carnogurskeho.
V tom videu tvrdil Palko zopar veci, ktore som si dal tu namahu a siel po nich. Konkretne, ze Arestovic dna X.Y tvrdil v UA pravde to a to.
Pripadne, ze namestnik UA ministra zahranicnych veci nieco ine o dohodach z Instanbulu.
Tych veci tam bolo viac, stravil som na tom asi 2h, siel do archivu UA Pravdy, ten clanok tam nenasiel, naopak v ten den zrovna odvolali Arestovica a tak sa tam pisalo len o tom.
Nasiel som si clanky o tvrdeniach toho namiestnika (bol to vlastne tajomnik) a dopatral sa az priamo k rozhovoru s nim na YT,...kde samozrejme nic take nepovedal ako tvrdili gruzinske a ruske ucty.
Proste som debunkoval vsetko, co tvrdil Palko a to dost nepriestrelne.
A teraz hadaj 2x co spravil kamos.
Samozrejme som ho nepresvedcil, dokonca ohladom archivu mi povedal, ze to tam urcite bolo len to zmazali, co je argument hodny debila, takze som sa rozhodol, ze prestanem s pokusmi "obratit ho na pravu vieru", pretoze to nema zmysel.
On zije vo svojom svete, ak je v uzkych povie ty mas svoju pravu ja svoju = koniec debaty, pripadne mi povie, ze som arogantny a povysujem sa (nieco podobne si tu o mne mysli par ludi tiez;o)).
28.02.2024 - 07:15:03
111
Oplati sa precitat cele

Pokiaľ niektoré krajiny majú takéto zámery, ktoré to sú? A prípadne aké jednotky by mali záujem na Ukrajinu poslať? Mohlo by ísť len o nejaké obslužné jednotky alebo inštruktorov, ktorí sa nebudú zúčastňovať na bojoch?

Počas celého konfliktu, ale aj pred ním a aj počas neho tam pôsobia vojaci z rôznych krajín. Ide o desiatky ľudí a sú to najmä takzvaní „výcvikári“. Na špecializovaných výcvikových základniach učia Ukrajincov bojovať, aby sa mohli brániť. Potom sú tam odborníci z niektorých krajín, ktorí majú na starosti logistiku dodávania munície a zbraňových systémov. Sú tam odborníci na spravodajstvo. Dokonca aj naši vojaci tam boli v priebehu operácie získavať informácie o nasadzovaní systému Zuzana. Išli na služobnú cestu, bolo to niekoľko jednotlivcov a po troch či štyroch dňoch sa vrátili.

Nie je to tak, že na Ukrajine dnes nie sú žiadni cudzí vojaci. Ak toto Fico hovorí, tak klame

https://dennikn.sk/3853552/byvaly-minister-obrany-nad-slovensko-uz-pre-fica-vynechavaju-z-uzavretych-skupin-v-nato-a-eu/?ref=list
28.02.2024 - 07:19:16
00
Problémom proruského postoja nie je fico ani orbán,ale nemci so svojou najsilenjšou ekonomikou ktorou v podstate ovládajú celú eu.nemecké intelektuálne a ekonomické elity jednoducho stále inklinujú k rusku a dúfajú,že sa to na ukr. nejak zmotá a zamrzne,aby mohli obnoviť svoje ekonomické väzby na rusko.Stačí si spomenút na ich správanie v roku 22.Dodáme tanky až keď to prvý spravia usa,dodáme rakety až keď ich dodá niekto iný...a taurusy nedodajú lebo vraj to je eskalácia vojny....bezpečnostným rizikom sú dlhodobo nemci...
28.02.2024 - 07:36:21
01
keyboard_arrow_up