mam tu taku ponuku: nechce sa niekto z blizkeho okolia PD pridat na pohodovy nedelny vyjazd(cca 5 hodin)? cielom by mala byt Magura a zraz bude na brezianskej priehrade okolo 10tej hod.
Nie do Hrádku, ale do Hradca. Tú cestu viac vpravo chodím len opačne čiže zjazd z Hradca do Čausy, je to turistická cesta na Čaušanskú skalu miestami úzky chodník s úsekmi aj cez 30%, momentálne tam prebieha ťažba na úseku od cesty. Tou cestou vľavo som išiel len raz na peši so psom, cesta dlho nepoužívaná, zarastená s podmočenými úsekmi. Ešte je jedná možnosť ako prejsť do Hradca, ale tiež je tam jeden strmý úsek, ktorý vždy vytlačím. Môžeš pozrieť tu https://www.strava.com/activities/9379907882.
Ahojte,potrebujem informácie o ceste medzi Tužinou a Gáplom. Počul som že tam ťažili drevo a aj to majú opravovať. Je to prejázdne pre cestak?
Dik za každé informácie.
Ahoj. Ja som to absolvoval dva týždne dozadu na graveli s 35 mm plášťami. Od Tužiny po Čičermanské sedlo je cesta plná odrezkov z dreva, blata, štrku, a na viacerých miestach prekopaná, lebo tam dávali nové odvodňovacie rúry. Je to však zahrabané, takže vždy sa presť dá. Na žiletku to veľmi nevidím.
Išla som to myslím minulý rok na cesťáku. Plášte 28mm. Cesta vyššie sa už strácala. Veľmi rozbité a gravelové úseky. Bála som sa, že to niekde na tých kameňoch a štrku prerežem. Tiež som to zvykla jazdievať 10 rokov dozadu a tak som si to chcela pripomenúť.
Myslím že to Lesy SR, ktoré tam hojne ťažili dostali ako podmienku potom spraviť v celom úseku nanovo tú cestu. Resp. sú asi aj vlastníkmi a autom sa tam môže len s povolenkou. Tak isto aj úsek cesty v Tužine na hornom konci kde bola taká stará "lávka" ponad potok tak to prerobili aby tadiaľ mohli voziť ťažký náklad vývoziek s drevom. Hold na zárobku z toho vyťaženého dreva získali určite oveľa oveľa viac a tak nejaká smiešna investícia nebola problém. Takých 6 - 7 rokov som to párkrát šiel na žiletke s 21 mm galuskami presne tak ako bolo spomenuté ako prechod na tie strany resp. okruh a späť cez Šútovce. Dalo sa to ale miestami to bol riadny mordor a šiel som krokom. Ale odmena bola zjazd od Gápla pomaly až po Rudno keď dobre fúkalo. Ideálne skôr na mtb alebo keď tak gravel ak niekto má skill. Po nedávne roky odkedy už nejazdím cestu a pomaly pri malej dcérke už skoro nič, som na mtb využíval zvážnicu od chaty "Chemickej" vľavo dolu poď ňou a vyšiel až na sedlo Obšiar. V čase mimo konania offroadu v Čicmanoch je to kľudný pekný úsek. Odtiaľ potom zjazd do Čičmian a zas Rudno a domov.
Ano momentálne tu cestu prerabaju a zároveň aj ťažia drevo a vyzerá to tam naozaj dosť zle. Prejsť sa to však dá ale v týchto vlhkých a mokrých dňoch sa zaspinite viac ako niekde v lese na zvažnici.
koberec? cize situacia sa zlepsi predpokladam.
by bolo fajn mat spojku na tu stranu, mimo vrazedneho prudu na sutovce.
Len aby sa to "nezlepšilo" natoľko, že to začne byť preferovaná cesta pre všetky motorové vozidlá. To radšej nech to zostane tak, ako to je (pre mtb a gravel vhodné) a takmer bez vozidiel.
Myslím že akonahle tam dotažia tak osadia rampy aj s Gapleskej strany. Ale aj tak tam začnú chodiť korčuliari a bude určite väčší pohyb ľudí ako doteraz.
Prosim v akom stave sú Bojnické traily? Suché, blatové? Este som tam nebol…
Idem teraz na prázdniny s deťmi do Bojníc na 3 dni a zvažujem či brat s nami aj horské bicykle a prelabzovať to tam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik za každé informácie.
***** maju lepsi zoom zhora.
Len aby sa to "nezlepšilo" natoľko, že to začne byť preferovaná cesta pre všetky motorové vozidlá. To radšej nech to zostane tak, ako to je (pre mtb a gravel vhodné) a takmer bez vozidiel.
Prosim v akom stave sú Bojnické traily? Suché, blatové? Este som tam nebol…
Idem teraz na prázdniny s deťmi do Bojníc na 3 dni a zvažujem či brat s nami aj horské bicykle a prelabzovať to tam.
Vďaka!