mam tu taku ponuku: nechce sa niekto z blizkeho okolia PD pridat na pohodovy nedelny vyjazd(cca 5 hodin)? cielom by mala byt Magura a zraz bude na brezianskej priehrade okolo 10tej hod.
Ahojte,potrebujem informácie o ceste medzi Tužinou a Gáplom. Počul som že tam ťažili drevo a aj to majú opravovať. Je to prejázdne pre cestak?
Dik za každé informácie.
Ahoj, cez víkend som tade išiel. Na žiletku to určite není...
AdMich
Samozrejme ospravedlňujem sa ze preklep myslel som samozrejme Čavoj. S Chvojnicou som sa nepomýlil, dobre som napísal. Lebo aj cez Chvojnicu s využitím tej trasy o ktorej som písal sa defakto dá dostať na tie "strany". A pre mňa je to teda taká príjemnejšia trasa ako na Gápel cez Tužinu. Pokiaľ sa niekto vyslovene nebojí medveďov. Zjazd z Obšiara dolu do Čavoja mám tiež veľmi rád. Uviedol som to len ako alternatívu. Ak som niekoho zmiatol alebo pomýlil ešte raz sa ospravedlňujem.
Aby sme tu len neteoretizovali, tak pridávam pár záberov z cesty za Tužinou z dneška. Prípravné práce v plnom prúde zdá sa,kamióny bŕkajú ako na Paríž-Dakar. Za mňa však večná škoda, keď sa tam urobí nová cesta aj keď v lepšom prípade uzavretá rampami. Pre mňa to roky bola "rurálna" offroad-gravel trasa a určite ma bude baviť menej keď tam bude natiahnutá "diaľnica". Ono sa povie nová cesta, ale už teraz tam je plno zásahov, ktoré nemuseli byť...
Bude sa v našom okolí vo veľkom ťažiť hlavne náletová drevina. Totiž PD už nemá teplo z elektrárne, solárna elektráreň musí mať záložný zdroj a tým je štiepka. Na štiepku sa používajú najmä náletové dreviny a kalamitné drevo. Takže pozitívne je, že sa konečne prečistia lesy od napadaných konárov a divokých kerov. Negatívne je, že bude všetko rozd_bané...
"Takže pozitívne je, že sa konečne prečistia lesy od napadaných konárov a divokých kerov" - to urcite nie. pojdu dole stromy popri tokoch, okraje lesov rozsirene do luk a poli. popadane konare urcite nikto nezbiera - max tak urbarnici po tazbe pre svoje potreby.
Z ineho kraja nasho okresu:
Utorok - stav na ceste zo Sekanin nad Kamencom do Lubianky za tabulkou oznacujucou CHKO Ponitrie...
Na ochrane CHKO Ponitrie v ne-dalekej Nitre pracuje 18 pracovnikov, pardon toto nemam overene, takze este raz - je platenych 18 zamestnacov Uz sa im podarilo vypocitat percento zalesnenej plochy v CHKO - lesnatost 96,8 %. Ze takto zriedeny les stratil svoje hlavne funkcie - produkciu kyslika, zadrziavanie vody a zaroven je tiez menej odolny voci vetru, tak tym sa asi nezaoberaju...
Vzdelani? Vysoka skola drevorubacka vo Zvolene by sa mala reorganizovat. Na studium im predsa stacia dva semestre. Prvy by mal trvat hodinu, na nom sa naucia ako vsetko co najrychlejsie vypilit a druhy dve hodiny a bol by zamerany na hladanie sposobu najvyhodnejsieho predaja dreva a hlavne kam smer - ovat provizie
Vzdelani? Vysoka skola drevorubacka vo Zvolene by sa mala reorganizovat. Na studium im predsa stacia dva semestre. Prvy by mal trvat hodinu, na nom sa naucia ako vsetko co najrychlejsie vypilit a druhy dve hodiny a bol by zamerany na hladanie sposobu najvyhodnejsieho predaja dreva a hlavne kam smer - ovat provizie
Nepočul si pána ministra? Stromy vyrúbať, aby sme boli chránení pred medveďom…
Ak vyrubat, tak par politikov, lesnikov a k tomu par bitkarov a pytliaka., nech sme chraneni pred blbostou. Lebo ti to tu riadia tak aby to co najrychlejsie doriadili
Ako to riadia v lesoch odbornici? citujem z reporterov RTVS :
ŽRÚTI Z HOREHRONIA: Pýcha Slovenska. Aj takto mnohí nazývali lesy na Horehroní. Majestátne smreky napadol lykožrút. Zničených je milión kubíkov stromov. Katastrofa nabrala enormné rozmery a mimoriadna situácia je okrem okresu Brezno vyhlásená už aj v okresoch Revúca a Detva. Na pozadí prírodnej pohromy sa však vynárajú podivné praktiky bývalých zodpovedných, ktorí od nešťastia dávajú ruky preč. Pátrali sme po tom, čo kalamitu spôsobilo a prečo ju neodstraňovali tak rýchlo, ako mohli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik za každé informácie.
Ahoj, cez víkend som tade išiel. Na žiletku to určite není...
Samozrejme ospravedlňujem sa ze preklep myslel som samozrejme Čavoj. S Chvojnicou som sa nepomýlil, dobre som napísal. Lebo aj cez Chvojnicu s využitím tej trasy o ktorej som písal sa defakto dá dostať na tie "strany". A pre mňa je to teda taká príjemnejšia trasa ako na Gápel cez Tužinu. Pokiaľ sa niekto vyslovene nebojí medveďov. Zjazd z Obšiara dolu do Čavoja mám tiež veľmi rád. Uviedol som to len ako alternatívu. Ak som niekoho zmiatol alebo pomýlil ešte raz sa ospravedlňujem.
Utorok - stav na ceste zo Sekanin nad Kamencom do Lubianky za tabulkou oznacujucou CHKO Ponitrie...
Na ochrane CHKO Ponitrie v ne-dalekej Nitre pracuje 18 pracovnikov, pardon toto nemam overene, takze este raz - je platenych 18 zamestnacov
Naco poriadok? Ved su tam nonstop tabule, ze sa tam tazi a nikto nepovolany tam nema vstupovat
Ale ja som to s tou skolou myslel vazne
Ak vyrubat, tak par politikov, lesnikov a k tomu par bitkarov a pytliaka., nech sme chraneni pred blbostou. Lebo ti to tu riadia tak aby to co najrychlejsie doriadili
Ako to riadia v lesoch odbornici? citujem z reporterov RTVS :
ŽRÚTI Z HOREHRONIA: Pýcha Slovenska. Aj takto mnohí nazývali lesy na Horehroní. Majestátne smreky napadol lykožrút. Zničených je milión kubíkov stromov. Katastrofa nabrala enormné rozmery a mimoriadna situácia je okrem okresu Brezno vyhlásená už aj v okresoch Revúca a Detva. Na pozadí prírodnej pohromy sa však vynárajú podivné praktiky bývalých zodpovedných, ktorí od nešťastia dávajú ruky preč. Pátrali sme po tom, čo kalamitu spôsobilo a prečo ju neodstraňovali tak rýchlo, ako mohli.