Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Vraj mal Bidenov prejav veľký ohlas. Prikladam preklad začiatku prejavu Joea Bidena v Kongrese s posolstvom o stave v krajine:
„V januári 1941 prišiel do tejto sály prezident Franklin Roosevelt, aby prehovoril ku krajine. Povedal: "Hovorím k vám v bezprecedentnej chvíli v histórii našej Únie." hitler bol na pochode. V Európe zúrila vojna. Cieľom prezidenta Roosevelta bolo prebudiť Kongres a varovať americký ľud, že toto nebol obyčajný moment v histórii. Sloboda a demokracia boli vo svete ohrozené. Dnes večer som prišiel do tej istej sály, aby som oslovil krajinu. Teraz stojíme pred bezprecedentným momentom v histórii našej Únie.
A tak je mojím cieľom dnes večer prebudiť tento Kongres a varovať americký ľud, že ani tento moment nie je obyčajný. Od čias prezidenta Lincolna a občianskej vojny nebola sloboda a demokracia doma taká ohrozená ako dnes. Vzácnosťou našej dnešnej doby je, že sloboda a demokracia sú ohrozené súčasne doma aj v zahraničí. V zahraničí sú putin a rusko na pochode. Napadol Ukrajinu a spôsobuje zmätok v celej Európe aj mimo nej. Ak si niekto v tejto miestnosti myslí, že putin sa zastaví na Ukrajine, ubezpečujem vás, že nie. Ale Ukrajina môže zastaviť putina, ak budeme stáť pri nej a dáme jej zbrane, ktoré potrebuje na svoju obranu. To je všetko, čo Ukrajina žiada. Nežiadajú amerických vojakov. V skutočnosti americkí vojaci na Ukrajine nebojujú. A som rozhodnutý, že to tak zostane. Teraz však pomoc Ukrajine blokujú tí, ktorí chcú, aby sme sa vzdialili od nášho vedúceho postavenia vo svete. Nie je to tak dávno, čo republikánsky prezident Ronald Reagan povedal silným hlasom: "Pán Gorbačov, zbúrajte tento múr." A teraz môj predchodca, bývalý republikánsky prezident, hovorí putinovi: "Rob si, čo chceš, dočerta."
Bývalý americký prezident to skutočne povedal, keď sa klaňal ruskému lídrovi. To je nehoráznosť. Je to nebezpečné. To je neprijateľné. Amerika je zakladajúcim členom NATO, vojenskej aliancie demokratických krajín vytvorenej po druhej svetovej vojne s cieľom zabrániť vojne a zachovať mier. Dnes sme urobili NATO silnejším ako kedykoľvek predtým. Minulý rok sme do Aliancie prijali Fínsko a dnes ráno Švédsko oficiálne vstúpilo do NATO, ktorého premiér je tu dnes. Pán premiér, vitajte v NATO, najsilnejšej vojenskej aliancii, akú kedy svet poznal. Apelujem na Kongres: musíme sa postaviť putinovi. Pošlite mi na podpis návrh zákona o národnej bezpečnosti oboch strán.
História nás sleduje. Ak sa teraz Spojené štáty stiahnu, ohrozí to Ukrajinu. Európa je ohrozená. Slobodný svet bude ohrozený povzbudzovaním tých, ktorí nám prajú zle. Môj odkaz prezidentovi putinovi je jednoduchý. Neustúpime. Nebudeme sa ohýbať. Nebudem sa ohýbať."
Francúzsky prezident Emmanuel Macron je pripravený poslať vojakov na Ukrajinu, ak sa Rusko priblíži ku Kyjevu alebo Odese. Na štvrtkovom stretnutí s viacerými politickými stranami francúzsky prezident predložil scenár, ktorý by potenciálne mohol viesť k rozmiestneniu francúzskych jednotiek na Ukrajine, citoval Kyiv Post francúzske periodikum L'Indépendant.
a dobra poznamka k tomu z diskusie Sme.sk:
"Pozri ak Ukraina oficialne poziada aby Francuzi pomohli ochranit jej zvrchovane uzemie v hraniciach kde je medzinarodne uznana tak rus moze aj na plafon skakat a nic nezmoze. A ak odpovie tym, ze posle raketu do Francuzska tak zautocil na krajinu nato a Francuzsko moze aktivovat clanok 5. Ina situacia by nastala ak by Francuzsky vojaci vstupili do ruska vtedy clanok 5 neplati."
Chapeau! Silný prejav! Čo som si všimla? Bidena volajú senilným dedom. Ale svoj viac ako hodinový prejav prednášal "live" a iba sem tam nazrel do svojich poznámok. Asi to s ním nebude až také zlé ako sa snažia nahovoriť neprajníci. Naproti tomu mal v Trump v posledných niekoľkých prejavoch niekoľko "prešľapov". Napr. keď súčasného prezidenta menoval menom Obama.
By som si pozrel, ako to Frantisek vravi Dalajlamovi do oci.. uz 65 rokov v exile, ked bolsevik zabral Tibet a nik nepomohol branit sa.
Pozeram prave dokument Mission: Joy - Finding Happiness in Troubled Times - unikatne osobne stretnutie Dalajlamu s arcibiskupom Desmond Tutu - nositelom Nobelovej ceny za mier a bojovnikom proti apartheidu.
Jeden citat arcibiskupa zaujal:
“If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality.”
"Ak ste v situáciách nespravodlivosti neutrálni, vybrali ste si stranu utláčateľa. Ak má slon nohu na chvoste myši a ty hovoríš, že si neutrálny, myš tvoju neutralitu neocení."
Začína sa šíriť "fake news", že Zalužnij obrdžal 53 mil USD a veľvyslanecký post v Londýne výmenou za to, že sa vzdal kandidatúry na prezidenta Ukrajiny.
copyrightpbs.twimg.com pbs.twimg.com
hmm
pozeram ze pekne spustil vlnu hejtu na cirkev kvoli svojim vyjadreniam.
tato pokrytecka institucia co uz neoslovuje mladych, sa blizi ku svojmu koncu.
skandaly a pedofilie je vyvrcholenim ich programu, doslova.
a patriot 2 odpalovacie zariadenia su uz fuč na UA, rusi ich obe vypatrali dronom a hned aj Iskanderom sundali ... viaceri reporteri su pekne nasrati,ze to takto ukraci dodrbali.Klobuk dole pred tym rusom,co ho vypatral par km od fronty a este aj tak rychlo ho znicili. Otazne je,ci to stalo za to riskovanie,zjavne touto metodou asi sundavali tie ruske stroje
price 2x10M $ je to dopohody voci vsetkym lietadlam,ktore "sundali"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
„V januári 1941 prišiel do tejto sály prezident Franklin Roosevelt, aby prehovoril ku krajine. Povedal: "Hovorím k vám v bezprecedentnej chvíli v histórii našej Únie." hitler bol na pochode. V Európe zúrila vojna. Cieľom prezidenta Roosevelta bolo prebudiť Kongres a varovať americký ľud, že toto nebol obyčajný moment v histórii. Sloboda a demokracia boli vo svete ohrozené. Dnes večer som prišiel do tej istej sály, aby som oslovil krajinu. Teraz stojíme pred bezprecedentným momentom v histórii našej Únie.
A tak je mojím cieľom dnes večer prebudiť tento Kongres a varovať americký ľud, že ani tento moment nie je obyčajný. Od čias prezidenta Lincolna a občianskej vojny nebola sloboda a demokracia doma taká ohrozená ako dnes. Vzácnosťou našej dnešnej doby je, že sloboda a demokracia sú ohrozené súčasne doma aj v zahraničí. V zahraničí sú putin a rusko na pochode. Napadol Ukrajinu a spôsobuje zmätok v celej Európe aj mimo nej. Ak si niekto v tejto miestnosti myslí, že putin sa zastaví na Ukrajine, ubezpečujem vás, že nie. Ale Ukrajina môže zastaviť putina, ak budeme stáť pri nej a dáme jej zbrane, ktoré potrebuje na svoju obranu. To je všetko, čo Ukrajina žiada. Nežiadajú amerických vojakov. V skutočnosti americkí vojaci na Ukrajine nebojujú. A som rozhodnutý, že to tak zostane. Teraz však pomoc Ukrajine blokujú tí, ktorí chcú, aby sme sa vzdialili od nášho vedúceho postavenia vo svete. Nie je to tak dávno, čo republikánsky prezident Ronald Reagan povedal silným hlasom: "Pán Gorbačov, zbúrajte tento múr." A teraz môj predchodca, bývalý republikánsky prezident, hovorí putinovi: "Rob si, čo chceš, dočerta."
Bývalý americký prezident to skutočne povedal, keď sa klaňal ruskému lídrovi. To je nehoráznosť. Je to nebezpečné. To je neprijateľné. Amerika je zakladajúcim členom NATO, vojenskej aliancie demokratických krajín vytvorenej po druhej svetovej vojne s cieľom zabrániť vojne a zachovať mier. Dnes sme urobili NATO silnejším ako kedykoľvek predtým. Minulý rok sme do Aliancie prijali Fínsko a dnes ráno Švédsko oficiálne vstúpilo do NATO, ktorého premiér je tu dnes. Pán premiér, vitajte v NATO, najsilnejšej vojenskej aliancii, akú kedy svet poznal. Apelujem na Kongres: musíme sa postaviť putinovi. Pošlite mi na podpis návrh zákona o národnej bezpečnosti oboch strán.
História nás sleduje. Ak sa teraz Spojené štáty stiahnu, ohrozí to Ukrajinu. Európa je ohrozená. Slobodný svet bude ohrozený povzbudzovaním tých, ktorí nám prajú zle. Môj odkaz prezidentovi putinovi je jednoduchý. Neustúpime. Nebudeme sa ohýbať. Nebudem sa ohýbať."
https://youtu.be/kwUx-kc2sd0?si=NBhpNe_VN4QFP6lq
https://mstdn.social/@noelreports/112060138318126921
"Pozri ak Ukraina oficialne poziada aby Francuzi pomohli ochranit jej zvrchovane uzemie v hraniciach kde je medzinarodne uznana tak rus moze aj na plafon skakat a nic nezmoze. A ak odpovie tym, ze posle raketu do Francuzska tak zautocil na krajinu nato a Francuzsko moze aktivovat clanok 5. Ina situacia by nastala ak by Francuzsky vojaci vstupili do ruska vtedy clanok 5 neplati."
https://www.msn.com/en-xl/africa/top-stories/women-soldiers-have-to-fight-to-get-to-the-frontline-in-ukraine/ar-BB1jyyGF?ocid=entnewsntp&pc=LCTS&cvid=2971f95ad65e46ab8309c488aad13eb3&ei=9
https://youtu.be/kwUx-kc2sd0?si=NBhpNe_VN4QFP6lq
Chapeau! Silný prejav! Čo som si všimla? Bidena volajú senilným dedom. Ale svoj viac ako hodinový prejav prednášal "live" a iba sem tam nazrel do svojich poznámok. Asi to s ním nebude až také zlé ako sa snažia nahovoriť neprajníci. Naproti tomu mal v Trump v posledných niekoľkých prejavoch niekoľko "prešľapov". Napr. keď súčasného prezidenta menoval menom Obama.
https://twitter.com/ViktorPeller/status/1763591698062430313
https://www.postoj.sk/148718/ukrajina-by-mala-mat-odvahu-vyjednavat-pod-bielou-vlajkou?fbclid=IwAR3H7CxJiHcPwFb_tO2DkNoEl5smeqzNdazjGIPihilMxFtg9vSI3HNLbbc
Pozeram prave dokument Mission: Joy - Finding Happiness in Troubled Times - unikatne osobne stretnutie Dalajlamu s arcibiskupom Desmond Tutu - nositelom Nobelovej ceny za mier a bojovnikom proti apartheidu.
Jeden citat arcibiskupa zaujal:
“If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor. If an elephant has its foot on the tail of a mouse and you say that you are neutral, the mouse will not appreciate your neutrality.”
"Ak ste v situáciách nespravodlivosti neutrálni, vybrali ste si stranu utláčateľa. Ak má slon nohu na chvoste myši a ty hovoríš, že si neutrálny, myš tvoju neutralitu neocení."
zdroj: https://x.com/EliotHiggins/status/1766474142612598893?s=20
hmm
pozeram ze pekne spustil vlnu hejtu na cirkev kvoli svojim vyjadreniam.
tato pokrytecka institucia co uz neoslovuje mladych, sa blizi ku svojmu koncu.
skandaly a pedofilie je vyvrcholenim ich programu, doslova.
https://t.co/OYjvBalATC
price 2x10M $ je to dopohody voci vsetkym lietadlam,ktore "sundali"