Minulý rok som videl cyklistu, mal tiež nejaký super dres. Celý čierny. Ale pri členkoch mal priamo súčasťou dresu okolo celého členku cca 10cm široký reflexný pás látky. Vpredu z toho vybiehal asi 5cm široký pás po koleno, vzadu to isté, len prebehlo hore až na zadok a vrátilo sa to do druhej nohy. Človek čo to navrhoval, to navrhol tak, že rátal s tým, že ten človek bude sedieť na biku, tak aj podľa toho to tak bolo umiestnené. Keď sa postavil a chodil, tak to bolo na dosť divných miestach na zadku. Dres hore mal kusok nad zápästím (aby si to asi ľudia hneď nezašpinili) tiež asi 10cm reflexný prvok okolo zápästia. (Niekoho napadlo, že možno aj ukázať zmenu smeru jazdy a mať tam reflexný prvok by nebolo odveci). Od pása vpredu cez ramená až po dolný chrbát sa tiahli tiež zhruba 10cm široké reflexné pásy. Neviem, čo to bol za materiál, ale keď naň nesvietilo svetlo, vyzeral taký tmavo šedý, po zasvietení naň, krásne ho bolo vidno, dokonca aj tým Decathlon svetlom za 16 € som ho videl krásne na cca 50m. Párkrát som ho stretol na hrádzi.
Nemyslím si, že by mal byť problém, aby súčasťou dresu boli všité, či nalepené reflexné prvky. Ak to dokáže Decathlonu, či dokonca aj Aliexpress, taký Isadore, či Castelli či iný výrobcovia, čo pýtajú 100vky € za oblečenie by to mohli zvládnuť tiež.
dellax potom sa cudujte ze sa cyklisti navzajom nezdravia - ked to uz je ako za volantom - kazdy druhy je netolerantny kkt.
vysvetli mi - na co ti je na hradzi zapnuty radar s blikanim cez den?
To zdravenie je naozaj tak dôležité? Však v BA na tých najviac frekventovaných úsekoch by musel mať človek tú zdravicu stále v pohybe. To si už rovno môžem namontovať takú tú packu na pružine, ktorá sa rozkymáca už pri pohybe bicykla.
Gusto0 Uz som to v prispevku vyssie vysvetloval. Navyse nebudem kvoli par km na hradzi vypinat radar (mam wahoo). Netolerantny kkt? Nikto ti nekaze za mnou, alebo niekym inym jazdit ;-D
Btw: zdravim vsetkych cyklistov ak ich vidim a situacia to dovoluje
Presne tak Gusto0, aj u mňa je hrádza typicky len malá časť trasy a ja vlastne na to svetlo zabúdam. Vypínam si ho pri jazdách v skupine. Celkovo nechápem, ako to môže niekomu vadiť za dňa, ale ak áno, môže sa zavesiť za niekoho iného.
nejde o ziadne vesanie sa. prave na hradzi proste ides s davom, vidite sa navzajom, ale aj na ceste ak ide pred tebou niekto podobnou rychlostou.
ale to je jedno, robte si co chcete - mne to proste vadi, asi mam citlive oci, nedokazem sa vtedy pozerat do dialky ale hlavu mam sklopenu aby som to svetlo nevidel, co pre mna zhorsuje bezpecnost, navyse si jazdu moc neuzivam lebo nevidim okolie.
marcels ked je hmla tiez mas hmlovku na aute zapnutu, ale ked sa za teba niekto priblizi tak ju vypnes. ked vojdes do hustej premavky detto.
Nie, oficiálne to nie je cestička pre cyklistov, to bol starý názov.
Od roku účinnosti vyhlášky 30/2020 je to značka č. 221 Cyklistická komunikácia.
Attachment:
221.JPG
Neni to stary nazov. Vsade v paragrafe 55 zakona aj vyhlaske o dopravnom znaceni sa stale pouziva termin "cesticka pre cyklistov". To je ta vec, po ktorej jazdis bicyklom. "Cyklistická komunikácia" je nazov zvislej znacky (221) a oznacuje cesticku pre cyklistov. Okrem toho mame v zakone/vyhlaske dalsi pojem "cyklisticky pruh", ktory sa taktiez oznacuje znackou 221, ale platia pre neho ine pravidla (vyhradeny jazdny pruh). Scarinko linkuje fotku, kde je znackou "cyklisticka komunikacia" vyznacena cesticka pre cyklistov, kedze chyba pozdlzne oznacenie jazdnych pruhov (601), resp. zvisla pruhova znacka (40X).
Pre mna je vrchol hluposti novely z marca 22 "ochranny pruh pre cyklistov" - nenapadne, az tajnostkarsky zakomponovany do znacky "pozdlzna prerusovana ciara" (602). Takymto schovanim pravidiel dokonca bez vyobrazenia danej znacky, ktore vymedzuju povinnosti vodica motoroveho vozidla sa cyklisti velmi neochrania.
Neni to stary nazov. Vsade v paragrafe 55 zakona aj vyhlaske o dopravnom znaceni sa stale pouziva termin "cesticka pre cyklistov". To je ta vec, po ktorej jazdis bicyklom. "Cyklistická komunikácia" je nazov zvislej znacky (221) a oznacuje cesticku pre cyklistov. Okrem toho mame v zakone/vyhlaske dalsi pojem "cyklisticky pruh", ktory sa taktiez oznacuje znackou 221, ale platia pre neho ine pravidla (vyhradeny jazdny pruh). Scarinko linkuje fotku, kde je znackou "cyklisticka komunikacia" vyznacena cesticka pre cyklistov, kedze chyba pozdlzne oznacenie jazdnych pruhov (601), resp. zvisla pruhova znacka (40X).
Áno, moja chyba, dodatočne som si uvedomil, že som to nenapísal úplne dobre. Debata vznikla v kontexte bicyklovej cesty, ktorá v tom čase ešte neexistovala a preto sa kreatívne použila značka Cestička pre cyklistov. A tej názov sa zmenil na Cyklistická komunikácia. Omylom som predpokladal, že hovoríme o zvislej značke. A možno ani nie omylom, naozaj sme o nej hovorili
A je pravda, že táto zvislá značka môže označovať cestičku aj pruh (je to aj priamo v tom screenshote, čo som nalinkoval).
Ešte raz, mohol som to napísať aj lepšie, ale zo Scarinkovho príspevku nebolo pre mňa úplne jasné, o čom vôbec hovorí.
Nezvyknem, ale musel som poprosiť dcéru, nech ho odfotí…že nemá prilbu - OK, evolúcia porieši. Ale s kľudom Angličana prejsť x-kovu svetelnú križovatku v strede červenej, to som čumel. Toto je už za križovatkou, ak ho poznáte tak mu dohovorte prosím nech nejazdí ako prasa.
Nezvyknem, ale musel som poprosiť dcéru, nech ho odfotí…že nemá prilbu - OK, evolúcia porieši. Ale s kľudom Angličana prejsť x-kovu svetelnú križovatku v strede červenej, to som čumel. Toto je už za križovatkou, ak ho poznáte tak mu dohovorte prosím nech nejazdí ako prasa.
Attachment:
IMG_3873.jpeg
ked idem na pivo na biku tiež nenosim prilbu a na červenej som na biku v živote nestál ?
Čo stresujete, možno má stále zelenú
V Írsku cyklisti jazdia bežne na červenú. V Indii jazdia zipsovito krížom krážom a nič sa nedeje. Je to len o zvyku a možno ten na foto je nejaký migrant a jazdí tak podvedome a nie naschvál ...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nemyslím si, že by mal byť problém, aby súčasťou dresu boli všité, či nalepené reflexné prvky. Ak to dokáže Decathlonu, či dokonca aj Aliexpress, taký Isadore, či Castelli či iný výrobcovia, čo pýtajú 100vky € za oblečenie by to mohli zvládnuť tiež.
vysvetli mi - na co ti je na hradzi zapnuty radar s blikanim cez den?
Btw: zdravim vsetkych cyklistov ak ich vidim a situacia to dovoluje
ale to je jedno, robte si co chcete - mne to proste vadi, asi mam citlive oci, nedokazem sa vtedy pozerat do dialky ale hlavu mam sklopenu aby som to svetlo nevidel, co pre mna zhorsuje bezpecnost, navyse si jazdu moc neuzivam lebo nevidim okolie.
marcels ked je hmla tiez mas hmlovku na aute zapnutu, ale ked sa za teba niekto priblizi tak ju vypnes. ked vojdes do hustej premavky detto.
Od roku účinnosti vyhlášky 30/2020 je to značka č. 221 Cyklistická komunikácia.
Pre mna je vrchol hluposti novely z marca 22 "ochranny pruh pre cyklistov" - nenapadne, az tajnostkarsky zakomponovany do znacky "pozdlzna prerusovana ciara" (602). Takymto schovanim pravidiel dokonca bez vyobrazenia danej znacky, ktore vymedzuju povinnosti vodica motoroveho vozidla sa cyklisti velmi neochrania.
Áno, moja chyba, dodatočne som si uvedomil, že som to nenapísal úplne dobre. Debata vznikla v kontexte bicyklovej cesty, ktorá v tom čase ešte neexistovala a preto sa kreatívne použila značka Cestička pre cyklistov. A tej názov sa zmenil na Cyklistická komunikácia. Omylom som predpokladal, že hovoríme o zvislej značke. A možno ani nie omylom, naozaj sme o nej hovorili
A je pravda, že táto zvislá značka môže označovať cestičku aj pruh (je to aj priamo v tom screenshote, čo som nalinkoval).
Ešte raz, mohol som to napísať aj lepšie, ale zo Scarinkovho príspevku nebolo pre mňa úplne jasné, o čom vôbec hovorí.
https://www.instagram.com/reel/Cvxx4EYg3nT/?igshid=aW53OXB4bjJueXpw
😅😅 co je toto za dobu? 🤦♂️
Ľuďom ebe.....
https://www.google.com/maps/@48.1237393,17.107733,3a,75y,120.54h,87.7t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOVQzy1KrLReW2wQpfPZ37g!2e0!7i16384!8i8192?entry=ttu
ked idem na pivo na biku tiež nenosim prilbu a na červenej som na biku v živote nestál ?
V Írsku cyklisti jazdia bežne na červenú. V Indii jazdia zipsovito krížom krážom a nič sa nedeje. Je to len o zvyku a možno ten na foto je nejaký migrant a jazdí tak podvedome a nie naschvál ...