Lebo vsade jazdi bez prilby.
19.03.2024 - 13:51:25
11
tie truby si vacsinou tieto rozhovory objednavaju same ako reklamu ;)
19.03.2024 - 13:58:32
01
Fakt. S tým súhlasím. Prilba je nutnosť.
19.03.2024 - 13:59:51
00
scarinko Mozno staci ak je pan redaktor z nej napi.. pardon nadseny a sefredaktor tiez a chcu ju stretnut osobne :-D
19.03.2024 - 14:04:57
00
si pozri ze vsetky fotky su z jej archivu cize este aj vlastne fotky si dodala :D
aj tak vyzera ako ratafak plachta
19.03.2024 - 14:14:32
01
user_id napísal:
Lebo vsade jazdi bez prilby.

Som nevedel, že Holandsko je krajina trúb... :-)
19.03.2024 - 15:41:26
02
tak uz vies ;)
19.03.2024 - 15:53:47
00
Tiež mám pocit, že ten rozhovor vznikol na jej objednávku :-)

Pridaná hodnota +- žiadna a fotky za mňa tiež nič extra, takýto na prvý pohľad napózovaný štýl dnes už na internetoch veľmi nefičí. A že nenosí prilbu jej teda tiež veľmi na kredibilite nepridáva...

Hlavne ale úplne nerozumiem, načo sa žena, ktorá je projektová manažérka v telekomunikačnej zahraničnej spoločnosti, ktorej klientmi sú veľké, prevažne európske firmy, potrebuje takýmto spôsobom prezentovať.
19.03.2024 - 16:02:57
03
muffin ale ty tvrdíš, že majú mať krištáľovú guľu, keďže očakávaš, že budú všetko predvídať a budú bezchybný a zároveň tvrdíš, že pri chodcoch/cyklistoch sa majú akceptovať chyby. Vybehnúť spoza autobusu na cestu nie je chyba, je to hrubé porušenie predpisov. Zákon prikazuje chodcovi prechádzať cez cestu len ak má potrebný výhľad aby mohol bezpečne prejsť. A tu nejde len o autobusy. V piatok som videl, ako sa asi 15 ročné 2 baby rozbehli krížom cez cestu mimo prechodu ako je Molecova, aby stihli električku, keď ďalšia ide o 7 minút a autá mali zelenú a chodci červenú. Ani sa nepozeli, či vôbec môžu ísť, len zrazu šprint, aby ju chytili. Za posledné 2 roky som stretol 3 cyklistov v Sitine (tam ozaj čo nemajú robiť), 5 cyklistov na Lanfranconi, Moste SNP a Prístavnom moste. Otec pracuje na správe budov, cestuje veľa medzi BA a polkruhom Malacky - Senec. Neprejde deň aby nestretol neosvetleného chodca, či cyklistu, ak ide za tmy, keďže jazdí aj veľa po tých okreskách. Ako veľký mentálny atlét musíš byť, aby si šiel za tmy po okreske medzi Lozornom Malackami išiel na biku v noci bez reflexných prvkov aspoň, a to nečakám svetlá. Otec je od Dunajskej Stredy, keď ešte žil dedo, presne som vedel, kedy ktorú krčmu v tých dedinkách okolo zatvárajú, kde sa hral futbal a podobne a kedy dávať pozor na opilcov, či už peších alebo na biku, čo boli celý v čiernom. Ja som vedel, lebo som bol domáci, ale niekto, kto domáci nie je, tak by ich možno zrazil. Alebo keď sme boli splavovať Oravu a nocovali sme v Sedliackej Dubovej, ale boli sme ešte pre autá v Tvrdošíne. Skoro sme zrazili 2 nadratých cyklistov, čo šli po tme po strede cesty, samozrejme celý v čiernom. Keď sme sa o tom bavili v krčme v Sedliackej na pive, tak čašníčka, že to je František a Peter, vždy o 21vej odchádzajú z Nižnej do Sedliackej. Že za posledných 10 rokov ich už tak 15x niekto zrazil. Aj po BA jazdím na kope miest s nohou na brzde, lebo chodcom, či cyklistom semafor nič nehovorí.


PS. Neviem, prečo niekomu vadí, že nemá prilbu tá žena, však podľa holandských cykloorganizácií je nemať prilbu v poriadku. Čo na tom, že lekári tvrdia, že 70% cyklistov mohlo žiť, kedy mali prilbu. 70% z cca 200 úmrtí ročne je dosť.
19.03.2024 - 16:07:23
00
Jaroh napísal:
Som nevedel, že Holandsko je krajina trúb... :-)


Vazne? Holandsko sem tahas? :-)
Toto je tema v kontexte slovenskych realii.
19.03.2024 - 16:09:07
00
Jano1987 - nejako si sa opustil s tým výlevom. Dávaš mi do úst slová, čo som nepovedal(nenapísal). Neobhajujem chodcov idúcich v noci po strede cesty, ani tie decká, čo vybiehajú spoza autobusu a už vôbec cyklistov frčiacich na červenú. Iba vravím, že sú situácie, kde je lepšie dať nohu z plynu, ako byť za každú cenu v práve.
19.03.2024 - 18:17:38
08
Nemám pocit, že by tu ktokoľvek tvrdil, že vodiči majú predvídať všetko a chodcom / bajkerom sa majú tolerovať všetky chyby. Ono aj to slovíčko "predvídať" je imho trochu zle zvolené, správnejšie by za mňa bolo vravieť, že vodič (a rovnako aj chodec či bajker) by mal počítať s tým, že ostatní účastníci premávky môžu spraviť chybu, často aj dosť nečakanú, a brať na to pri svojej jazde ohľad. Teda že spoza autobusu alebo zaparkovaného auta môže vybehnúť chodec, že aj keď som na hlavnej, nemusím dostať prednosť, že sa niekto môže náhle a bez smerovky preradiť do "môjho pruhu" a podobne.

Ak totiž aj niekto spraví chybu, on ostatní s tým počítajú a sú pozorní, väčšinou sa nehoda nestane. Tá sa typicky stane až vtedy keď nastane viac chýb súčasne. Teda rozhodne nie je správne chodiť v čiernom oblečení po tme z krčmy, či skákať spoza autobusu do cesty, no deje sa to, tož je imho lepšie s tým počítať a "prispôsobiť sa tomu," než sa opúšťať na internetových diskusiách, prípadne, nedajbože, riešiť nejakú nehodu...
19.03.2024 - 18:41:42
12
"A že nenosí prilbu jej teda tiež veľmi na kredibilite nepridáva..." - ako sa to vezme, cim dalej tym viac rekr. cyklistov alebo cyklistov vseobecne prilbu nenosi. takze ide vzorom.
"potrebuje takýmto spôsobom prezentovať." - k tomu jedine - cim viac lajkov tym viac adidas
19.03.2024 - 19:27:33
00
Ja hovorim ze cim viac takych tym menej takych
19.03.2024 - 19:35:50
00
muffin len toho predvídania už je priveľa. Idem večer okolo Ekonomickej? Noha na brzde, či zase nejaký samovrah tam neskáče cez plot a nebeží cez cestu. Idem pri TPD? Pozerám na všetky strany, či nejde električka a niekto sa ju rozhodol stihnúť, aj keď má červenú, cyklisti idúci zo Starého mosta rozbehnutý je kategória sama o sebe. Idem pri Bosorke na hrádzi? Čakám či nejaký chruňo si to nedá cez dvojitú plnú do prorismeru. Idem po zotmení po Devínskej ceste? Hľadám neosvetlených cyklistov. Idem do Stupavy? To isté. Idem cez ten prechod na SNP pri McDonald's, chodci už ani nenamáhajú pozrieť, či môžu cez cestu, rovno skočia na prechod a tretina čumí do mobilu. Idem cez Dulovo námestie? Noha na brzde, lebo načo sa pozerať , či môžem prejsť. Pri Ekonomickej smer Prístavný most ako sa napája cesta od Šustekovej, každý boží deň za teplého počasia tam cez tie pruhy prebiehajú chodci, či cyklisti. Panónska pri OMV/Tesco? Noha na brzde, lebo semafory tam chodci zo zásady ignorujú. Zastávka Jasovská na Panónskej? 1/3 chodcov len čo výjde z autobusu rovno na prechod, nezáujem, či niečo ide alebo nie, kopa ľudí ešte pozerá do mobilov pri tom. Plus ľudia, čo tam bežia krížom, lebo chcú stihnúť autobus. Zastávka električiek na Trnavskom mýte smer centrum? Obľúbený šport preskakovať ten plot rovno na cestu, alebo kúsok za plotom prebiehať cez cestu. Prechod pre chodcov pri Moste SNP? Tam semafory platia len pre autá asi. Odkedy je tam tá legendárna cyklotrasa na nábreží, tak cyklisti majú ťažko na háku semafory. Prebiehanie ľudí cez tých XY pruhov na Zlatých pieskoch, aby sa dostali na električku, pri Vajnorských jazerách to isté, prakticky diaľnica a šup ho cez ňu. Stará cesta z Borov do Stupavy? Načo by tam cyklistom boli svetlá. Cesta medzi Devinskou a Devínom? Hore na ceste bez svetiel, pritom dole je paralelná oddelená cyklotrasa. Moja obľúbená Molecova, kde musím sledovať všetky smery, či zase niekto nebeží krížom - krážom na červenú, aby stihol električku. Preskovanie plotu na Zochovej, dokonca aj pri Auparku. Na Kolarku free zóna pre chodcov, načo sa obzerať. Zastávka Blumental je kategória sama o sebe. Pri Randaly vo večerných hodinách noha na brzde, lebo nevieš ktorý opitý človek ti tam skočí na červenú, na Mladej garde ani semafor pre chodcov nemusí byť, samozrejme netreba zabudnúť na Šafko... Prechod pri Technopole to isté, idem a nezáujem. Zástavka Kolmá pod nadjazdom, bežne tam prebehuju chodci, tak isto veľmi nečakajú ani pri ŽST Petržalka... Prechod pri Botanickej záhrade pri OMV, červená je pre blbcov. A to ešte ignorujem cestu odtiaľ k Twainovi, ktorú si ľudia mýlia s promenádou. Prechod vo vnútri sídliska na Jasovovskej, je za zastávkou autobusu. Tam to majú chodci a cyklisti úplne v ženskom pohlavnom orgáne, vidím-nevidím, idem. To sú nejaké priestory, kde sa pohybujem najčastejšie v rámci BA. Nezdá sa ti to nejak málo súdruh?
19.03.2024 - 19:48:54
00
keyboard_arrow_up