Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
jeee sorac, uz si nevidim pre oci
pri 12-15 este potrebujem rukavy, takze vozim tie tenke navleky z decathlonu.
Pripadne pri 12 vozim Varano dres a pod tym bud sietku alebo kratke funkcne tricko napr Crivit Pro je celkom dobre ale uz som ho roky nevidel predavat
„Jednou provždy nehoří...“ Známy výrok z filmu Pelíšky, ktorý bol odpoveďou na Péťovu otázku, či hovno horí by sa dal aplikovať aj na oblečenie. "Jednou provždy nehreje...", pretože oblečenie nie je zdrojom tepla, tým je len ľudské telo. Oblečenie len udržuje pohybom produkované teplo pri tele a chráni pred vychladnutím tak, že zabráni úniku tohto tepla. Takže ak si nedáš membránu, teplo uniká rýchlejšie preto odev tak "nehreje" ako keď sa naobliekaš a to teplo nemá kam uniknúť a oblečeie podľa subjektívneho pocitu "hreje". koniec hlásenia
Samozrejme. "Hreje" v zmysle, ze drzi teplo, nie ze ho generuje. Nieco ako ked niekto povie "váha" a mysli tym hmotnost Taky ten nami sprofanovany vyznam slov.
Ku kombinacii sietka + prefukavy vrch odporucam tenku vestu, ktora ma vpredu a na ramenach neprefukavy sustak a vzadu sietku. V zjazdoch ochrani, pri polorozopnutom zipse vpredu je to ako nemat nic, ani v zapnutom stave sa v tom clovek uplne nespari. Ja mam Kilpi Flow.
Samozrejme. "Hreje" v zmysle, ze drzi teplo, nie ze ho generuje. Nieco ako ked niekto povie "váha" a mysli tym hmotnost Taky ten nami sprofanovany vyznam slov.
Prepáč, to nebolo na teba, mala som rozcitovaný príspevok toho chalana StGermain, kde sa pýtal, že či tielko hreje alebo chladí ale popri robote som to asi nejak zmazala a necitovalo sa to.
Inak, tiež po rokoch hľadám vestu, lebo na takéto počasie mi je aj v tenších bundách teplo a spodné vrstvy mám rada tie, ktoré mám.
...Takže ak si nedáš membránu, teplo uniká rýchlejšie preto odev tak "nehreje" ako keď sa naobliekaš a to teplo nemá kam uniknúť a oblečeie podľa subjektívneho pocitu "hreje". koniec hlásenia
zrejme si to myslela dobre, no neda mi doplnit - podla mna vela ludi robi chybu, ze za kazdu cenu potrebuje membranu (neprefuk), no prave husto tkane materialy bez membrany dostatocne zabranuju uniku tepla, aj ked nie su zrovna vhodne do vichrice ci dazda. (fakt v takom pocasi vsetci jazdia?)
V membranovych a pri vyssej intenzite sa zbytocne prepotia a pocitovy komfort chladu nastupi omnoho skor ako pri hustotkanych.
Ako bolo spomenute, urcite vesta s membranou vpredu je vhodnejsia kombinacia k hustotkanemu materialu.
zhodou okolnosti tuto vestu mam aj ked uz je chudera potrhana a to je tak na papieri ten pristup. po slepiacky jednou rukou za chrbtom v rukavici je to dost masaker
Tuto vestu mam tiez. Velmi rad ju pouzivam pre jej skladnost, ale do vreciek v drese cez tu dieru som sa pocas jazdy este nedostal. Na druhej strane mi to ani nejak nevadi. Fakt vynimocne mam potrebu pocas jazdy nieco vyberat. Skor nikdy.
ja mám tiež túto druhú z decathlonu, ja som ju kupoval už za 30 a mne vyhovuje, hrubší predok a sieťka na chrbáte je pre mňa fajn. Akurát škoda, že nemá silikónový lemovací pásik, lebo má tendenciu sa mi vyhŕňať.
Ja som konecne snad uz definitivne poriesil tuto "hlupu" teplotu 12-15°C. A to len za 30€ https://www.klimatex.sk/klimatex/bartol/1028368/
Uz som tu spominal, kupil som to len tak na skusku, ako lahku zalohu do batohu. Prax ukazala, ze to bude hlavne oblecenie na tieto teploty. Ak bude celkovo cez den viac teplejsie, bude v batohu v zalohe vesta, ak chladnejsie tak tenka windstopper AS bundicka. Posledny mesiac bolo dost takych dni. Idem si kupit este jeden kus do zasoby Predsalen je to tenucka bunda a hrozi roztrhnutie.
Nosim pod to len mierne hrubsie "medium weight" funckne tricko a traky od cyklonohavic (podla toho ake je celkovo pocasie dlhe zateplene bez membrany alebo 3/4 nezateplene).
Pre dlhsi uphill v lese ak su dlhe zateplene nohavice je spominany vrch pre mna v pohode aj od 5°C
Este upresnim, ze nosim ruksak. Napr. nalahko na ceste, ak by fukalo silne odzadu by ta sietka mohla byt pre niekoho malo.
jachmel jasne kazdy mame svoje. zaklad je pochopit ktora vrstva a material ako funguju a prisposobit vyber jednotlivych kuskov svojim potrebam.
je velky rozdiel ked vybehnes niekam do lesa na traily kde si davas 2 hodinky, ako ked mam pol hodinovy presun po asfalte, nasledne hodinovy vyslap na kopec, 15 minutovy zjazd a a dalsiu pol hodinu domov. a to sa stale bavine o xc-ku. kazda disciplina potrebuje ine obliekanie, kazdy clovek tiez. takze rady su velmi vseobecne. a takych marcovych 10 stupnov je uplne nieco ine ako januarovych 10 stupnov.
mne sa napr. velmi zapacila kombinacia merino dlheho dresu a pod to craft intensity. merino je pletene, priedusne, no vzduch stlmi, dobre saje. craft je hustejsie tkany, priedusny ale dost stlmi vzduch, umelina odvadza pot do merina. zbytocne neprehrieva. teraz v sobotu ked bolo rano 10 stupnov a okolo obeda to vyskocilo na 17 to bola skvela volba. vesta ako zaloha keby som to zle odhadol.
Mne sa v týchto teplotách okolo 10 stupňov osvedčila kombinácia Sensor Coolmax air tielko, Zajo merino dlhý rukáv a na to dlhý dres Silvini Varano. + Van Rysel pláštenku do vetra (v zime pod 5 stupňov až pod nulu namiesto pláštenky ešte zimnú bundu z Dekáču). Bez sensoru bola zima, lebo merino saje pot a neschne (spomienky na turistiku za socíku v bavlnených tričkách), bez merina tiež zima, lebo sensor je vzdušný (v tomto prípade bez merina som použil Sensor dlhý rukáv). Rád by som tie dve veci nahradil jedným kusom oblečenia (pod varano dres), ak vôbec také existuje.
Vyššie uvedené platí pri xc bajkovaní v lese poobede a večer, kedy je málo slnka (na priamom slnku by mi stačila len kombinácia sensor a varano dres).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pripadne pri 12 vozim Varano dres a pod tym bud sietku alebo kratke funkcne tricko napr Crivit Pro je celkom dobre ale uz som ho roky nevidel predavat
Prepáč, to nebolo na teba, mala som rozcitovaný príspevok toho chalana StGermain, kde sa pýtal, že či tielko hreje alebo chladí
Inak, tiež po rokoch hľadám vestu, lebo na takéto počasie mi je aj v tenších bundách teplo a spodné vrstvy mám rada tie, ktoré mám.
zrejme si to myslela dobre, no neda mi doplnit - podla mna vela ludi robi chybu, ze za kazdu cenu potrebuje membranu (neprefuk), no prave husto tkane materialy bez membrany dostatocne zabranuju uniku tepla, aj ked nie su zrovna vhodne do vichrice ci dazda. (fakt v takom pocasi vsetci jazdia?)
V membranovych a pri vyssej intenzite sa zbytocne prepotia a pocitovy komfort chladu nastupi omnoho skor ako pri hustotkanych.
Ako bolo spomenute, urcite vesta s membranou vpredu je vhodnejsia kombinacia k hustotkanemu materialu.
Existujú sieťky na chrbte s prístupom do vreciek
https://www.decathlon.sk/p/304048-30602-panska-cyklisticka-vetruvzdorna-vesta-rc-500-ultralight-cierna.html?objectID=2605407&queryID=94b5ef2f6ab094ee4a7d93d33d429513
mam este tuto vestu, kupoval som ju este za 40 ale je dost hruba a menej skladna
https://www.decathlon.sk/p/326003-85295-panska-vetruvzdorna-vesta-na-cestnu-cyklistiku-racer-cierna.html
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/bundy-a-vesty/vesty/santini-guard-nimbus-vesta-neonova-oranzova-p145444.html?variant=325957&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5ImwBhBtEiwAFHDZx6ax235gPIDFc12fjWPe3apW7lo-2W7_2iiepcy8Lp6MZfLi8tPr-BoCkEMQAvD_BwE
Je rovnako skladna, ale je to membranovka na letne burky, nahle dazde s ochladenim ked staci prikryt telo.
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/bundy-a-vesty/vesty/santini-guard-nimbus-vesta-neonova-oranzova-p145444.html?variant=325957&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5ImwBhBtEiwAFHDZx6ax235gPIDFc12fjWPe3apW7lo-2W7_2iiepcy8Lp6MZfLi8tPr-BoCkEMQAvD_BwE
Je rovnako skladna, ale je to membranovka na letne burky, nahle dazde s ochladenim ked staci prikryt telo.
vyzera dobre, len ta cena ehm
Ja som konecne snad uz definitivne poriesil tuto "hlupu" teplotu 12-15°C. A to len za 30€
Uz som tu spominal, kupil som to len tak na skusku, ako lahku zalohu do batohu. Prax ukazala, ze to bude hlavne oblecenie na tieto teploty. Ak bude celkovo cez den viac teplejsie, bude v batohu v zalohe vesta, ak chladnejsie tak tenka windstopper AS bundicka. Posledny mesiac bolo dost takych dni. Idem si kupit este jeden kus do zasoby
Nosim pod to len mierne hrubsie "medium weight" funckne tricko a traky od cyklonohavic (podla toho ake je celkovo pocasie dlhe zateplene bez membrany alebo 3/4 nezateplene).
Pre dlhsi uphill v lese ak su dlhe zateplene nohavice je spominany vrch pre mna v pohode aj od 5°C
Este upresnim, ze nosim ruksak. Napr. nalahko na ceste, ak by fukalo silne odzadu by ta sietka mohla byt pre niekoho malo.
STGERMAIN
Ak nie si chrt, co nahana kazdu desatinu sekundy, precitaj si aj toto:
https://www.mtbiker.sk/forum/post1914079.html#p1914079
je velky rozdiel ked vybehnes niekam do lesa na traily kde si davas 2 hodinky, ako ked mam pol hodinovy presun po asfalte, nasledne hodinovy vyslap na kopec, 15 minutovy zjazd a a dalsiu pol hodinu domov. a to sa stale bavine o xc-ku. kazda disciplina potrebuje ine obliekanie, kazdy clovek tiez. takze rady su velmi vseobecne. a takych marcovych 10 stupnov je uplne nieco ine ako januarovych 10 stupnov.
mne sa napr. velmi zapacila kombinacia merino dlheho dresu a pod to craft intensity. merino je pletene, priedusne, no vzduch stlmi, dobre saje. craft je hustejsie tkany, priedusny ale dost stlmi vzduch, umelina odvadza pot do merina. zbytocne neprehrieva. teraz v sobotu ked bolo rano 10 stupnov a okolo obeda to vyskocilo na 17 to bola skvela volba. vesta ako zaloha keby som to zle odhadol.
Vyššie uvedené platí pri xc bajkovaní v lese poobede a večer, kedy je málo slnka (na priamom slnku by mi stačila len kombinácia sensor a varano dres).
Treba checkovat B24. Ja som ju tam kupil za polovicu.