chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Mám 2021 ročník. Už ten s novou geo. Preto som chcel ten aspen iba na zadok, lebo napr. ghost factory team na sveťakoch majú aj v predu aj v zadu aspeny, a jazdia tam natom iné trate.
Ja som si tiez vyskladal toho Ghosta na 120mm vidlici... vpredu mam Nobby nic 2,35 a vzadu Wolfpack Cross 2,4 (podobne ako Rocket Ron)... s takymto kombom jazdim aj v zime a bez problemov.. ja osobne na downcountry HT nepotrebujem nejake kotvy .. ale neviem, ktore plaste v Maxxise sa podobaju na NN a RRon, to hadam poradi niekto dalsi..
copyrightwww.maxxis.com www.maxxis.com
Obdlzniky, nizke stuple a este aj s nabehovou hranou. Skor dozadu.
Forekaster (ci asegai) lepsi priklad, stuple stvorce s volnym miestom okolo. Po zahryznuti podrzi aj bocne sily.
Tak teda dopredu dať Forekaster ? A dozadu rekon alebo ardent ? To by mohlo fungovať ? Ja som len vychádzal z videa čo robil Imro o plášťoch, kde mal totožný bike ako stavam ja a na "ťahší terén" odporúčal rekon/rekon race.
Ja som túto sezónu nahodil spomínané kombo predok Forekaster V2, zadok Rekon. Oba 2,4ky. Musím povedať že je to celkom fajn, mal som už aj cisto výjazd po asfalte a vôbec ten Rekon vzadu nie je nejaká kotva. Ako spomínali chalani, Rekon v predu je no-go. Pri odklonenych zakrutach alebo na sypkejsom povrchu ten plast strieľal do boku len taky fukot, ja osobne ho do predu už nedám. Ak by bol Rekon v zadu overkill, ešte celkom fajn je Ardent Race. Forekaster v predu je fajn univerzál a v zakrutach drzi fajne.
Da sa jazdit aj na vyšlahaných gravel slickoch ked clovek vyznava adrenalin. Na rozmoceny les fungovalo k spokojnosti, isiel som cez bažiny jak lunochod copyrights3.ap-southeast-2.amazonaws.com s3.ap-southeast-2.amazonaws.com
neviem či ste niekto skušali ja teraz vozím Dissector 2,6 na predku aj na zadku, vpredu maxterra a vzadu DC a drží to pekne a nie su to ani nejake extra kotvy. 2,4 musia ist ešte lepšie. Neviem ako je to možné ale REKON aj Dissector sa guľaju veľmi podobne a Dissector možno aj lepšie. Kombo Rekon - Rekon Race bolo v strminach v prachu a v blate až hrozivé, pri náklone sice nejaký grip možno ešte bol ale brzdenie o ničom uplne, rýchlo som to dal na bazár... Možno ten rekon na predku musí byť aspoň max terra zmes - neviem, ale za mna príšerné dačo na predné koleso na trail bike tymu Stumpjumper. Pritom sa to pocitovo negúlalo nejako úžasne. Také kombo Schwalbe WW modrý a NN oranžový išlo po asfalte podobne ale grip v zákrutách a brzdenie v prachu a blate ale uplne že inde...
Ardent race je xc plast, napodiv vpredu dobry, aj rychly , ale nie je na mokro/blato, ma nizky dezen, rychlo sa zanesie aj.Vhodny na pevne suche podklady. Vzadu nic moc, leda na smykanie do zakrut, lepsie Ikon. Ardent je divny plast (inak v 26" verzii bol asi najtucnejsia 2.4") , v inych neviem, pri sikmej ploche(naklone) zrazu ustreli, nepredvidatelny, ako sa vravi, na rozdiel od Ardent Race. Inak vysoke stuple, tak do blata fajn. Na pohodove vozenia sa po lese je fajn, ale pokial chces endurovatejsi nieco, tak radsej minion Na druhej strane, aj napriek stuplom, oproti Minionu je o hodne rychlejsi pri presune po asfaltoch apod. Inak tato otazka sa tu pravidelne opakuje
Daj dopredu forekaster a dozadu rekon. Pojazdil som tak par trailov a v rámci "ľahkých" plastov v pohode. Chalan co s nami jazdí je viacej XC zameraný, má starší Neuron obe kolesa forekastery a pojazdil na tom všetko čo bude na enduro sérii na najbližších pretekoch v Partizánskom. Ak chceš ísť aj na traily ale mat aj rýchle presuny, určite forekasterom v predu nič nepokazís. Bavíme sa samozrejme o novom v 2.4 šírke. Ak chceš niečo ešte rýchlejšie tak daj dozadu ikon 2.35
neviem či ste niekto skušali ja teraz vozím Dissector 2,6 na predku aj na zadku, vpredu maxterra a vzadu DC a drží to pekne a nie su to ani nejake extra kotvy. 2,4 musia ist ešte lepšie. Neviem ako je to možné ale REKON aj Dissector sa guľaju veľmi podobne a Dissector možno aj lepšie. Kombo Rekon - Rekon Race bolo v strminach v prachu a v blate až hrozivé, pri náklone sice nejaký grip možno ešte bol ale brzdenie o ničom uplne, rýchlo som to dal na bazár... Možno ten rekon na predku musí byť aspoň max terra zmes - neviem, ale za mna príšerné dačo na predné koleso na trail bike tymu Stumpjumper. Pritom sa to pocitovo negúlalo nejako úžasne. Také kombo Schwalbe WW modrý a NN oranžový išlo po asfalte podobne ale grip v zákrutách a brzdenie v prachu a blate ale uplne že inde...
Presiel som na Dissector 2.4 z Dhr 2.6 a bike zrychlil enormne. Dolu kopcom pritom necitim deficit gripu.
Daj dopredu forekaster a dozadu rekon. Pojazdil som tak par trailov a v rámci "ľahkých" plastov v pohode. Chalan co s nami jazdí je viacej XC zameraný, má starší Neuron obe kolesa forekastery a pojazdil na tom všetko čo bude na enduro sérii na najbližších pretekoch v Partizánskom. Ak chceš ísť aj na traily ale mat aj rýchle presuny, určite forekasterom v predu nič nepokazís. Bavíme sa samozrejme o novom v 2.4 šírke. Ak chceš niečo ešte rýchlejšie tak daj dozadu ikon 2.35
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
NN asi Forekaster, RRon mozno Ikon
Obdlzniky, nizke stuple a este aj s nabehovou hranou. Skor dozadu.
Forekaster (ci asegai) lepsi priklad, stuple stvorce s volnym miestom okolo. Po zahryznuti podrzi aj bocne sily.
Presiel som na Dissector 2.4 z Dhr 2.6 a bike zrychlil enormne. Dolu kopcom pritom necitim deficit gripu.
Super, ďakujem