slovak nie je narodnost ale mentalna diagnoza.
Oni potrebuju nad sebou alfasamca co ich bude plieskat penisom po cele, srat na hlavu a krmit dezole srackami.
Bez toho nevedia zit.
07.04.2024 - 08:54:26
00
Kto koho volil, je pre mňa samé o sebe menej zaujímavé. Za oveľa dôležitejšie považujem dôvody tej voľby.
07.04.2024 - 08:57:10
08
Miki Žbirka už dávnejšie pomenoval situáciu v našej krajine a spoločnosti, prosím pustite si to aj so zvukom https://www.instagram.com/reel/C3Nv96DsCNu/?igsh=ZmMxcm5neHdubWEz
Btw výsledky dopadli presne tak, ako keby namiesto ľudí volili ruSSkí boti. Ak padne Ukrajina, Zlovensko sa vzdá a padne bez boja, čiže bude mier (ako chce vystrašený volič) a okupácia. Lenže všetky západné firmy (aj moja v ktorej pracujem) a automobilky v okamihu odídu a potom budú voliči pozerať, že čo tu dopustili...
Tí nešťastní ľudia sa nechcú mať lepšie, oni chcú, aby sa všetci, čo sa majú teraz lepšie, mali rovnako, alebo ideálne horšie ako oni!


Naposledy upravil Strenki dňa 07.04.2024 - 09:02:17, celkovo upravené 1 krát.

07.04.2024 - 08:57:36
121
Strenki napísal:
... a automobilky v okamihu odídu a potom budú voliči pozerať, že čo tu dopustili...

Títo voliči to ani potom nepochopia a budú veriť, že za to zase môže dekadentný západ, soros a usa.
07.04.2024 - 09:01:35
08
Ako hlavný dôvod na vidieku vidím, akože ochrana "tradičnej" rodiny pred lgbt na čele s promiskuitným fikktom, a teplým pelem
07.04.2024 - 09:01:55
26
Štatisticky by to mal byť každý druhý ale nebude to tak aj keď samozrejme zastúpenie bude mať asi každá zo síl, ktorá je nejakým spôsobom relevantná. Netreba zabúdať na vzdelanostné, ekonmoické a regionálne faktory vďaka ktorým vzorka užívateľov MTBIKERa predpokladám nebude zhodná s výsledkami volieb.

Dám sem aj svoj povzdych nad aktuálnou situáciou. Ja to vnímam u nás ako brutálnu prehru hodnôt, vzdelania a úsudku. Nie je to o menách, stranách či programe...

Hodnoty - u nás nemáme stabilne a pevne ukotvené základné hodnoty. Nemá sa klamať, nemá sa kradnúť, mám pocit, že už ani taká vražda ak by to bola vražda niekoho, koho nemám rád by bola prepáčiteľná. Skrátka u nás sa morálne hodnoty aplikujú len na toho na koho chcem, kedy chcem a ako chcem. Je úplne jedno či je to z prava, ľava, skrátka u nás hodnoty dostávajú tvrdo na frak.

Vzdelanie - toto súvisí so všetkým, či s hodnotami, ekonomickou gramotnosťou a výkonnosťou. Asi sa tu nemusíme baviť o bojovom hmyze na UA, lietadlách, čo sem navážajú piesk z Afriky či podobných hovadinách, ktoré majú relevantný zásah na skupinu ľudí, ktorí tieto informácie konzumujú a veria im. Kritické myslenie a vyhodnotenie pravdy aj v úplne primitívnych témach dostáva na frak. To už vôbec nechcem ísť do tém, kde je nejaká polemika aj v odborných kruhoch. Skrátka, u nás sme na základe úrovne nášho školstva vytvorili obrovskú masu ľudí, ktorá nedokáže pracovať s informáciami. V globálnych štatistikách ako čítanie s porozumením, porovnania žiakov, viera v hoaxy a podobne sme na suteréne svetových štatistík.

Ekonomika - lacnejšie potraviny, lacnejšie energie, vlaky zadarmo, obedy zadarmo tehotenské, dôchodkov ideálne 14, bonus na hento, bonus na tamto, nižšia DPH na potraviny, gastro, knižky, ....... Absencia vzdelania a chápania súvislostí v ekonomickom meradle má za následok, že verejné financie sú v riti aj keď reálne stále nemáme diaľnicu z východu na západ ani zo severu na juh. Máme zdravotníctvo na pokraji kolapsu, zato máme prebujnelú štátnu správu. Skrátka ekonomicky to tu šrípe už nejaký čas a sme aktuálne v horších časoch, reálne ak sa situácia v najbližších mesiacoch neotočí tak tu máme v strednodobom horizonte zásadné problémy. Pri téme ekonomiky nezabudnime na dôchodky, ideme si aktuálne jazdu na ktorú nemáme a nezávidím tej vláde, ktorá tejto párty bude musieť dať červenú. Že to nebude táto, ktorá je tu teraz je nad slnko jasnejšie.

Regióny - že východ a juh sú ekonomicky, infraštruktúrne, demograficky na tom horšie ako zvyšok SVK je jasná vec, opäť s odkazom na body vyššie je za mňa brutálny problém, že väčšina ľudí v regiónoch nedokáže vyhodnotiť, že politická reprezentácia, ktorá sa tu s tými istými menami obšmieta okolo už vyše 20 rokov tak nejak musí mať nejakú zodpovednosť, že regióny v lepšom prípade stagnujú, v horšom upadajú ale rozhodne nedobiehajú tie rozvinutejšie.


A teraz tu máme aktuálnu kampaň, ktorá nám dala vysvedčenie pár hodín dozadu. Politický chameleón, ktorý klame, zavádza a kradne už desaťročia vytiahne len dve karty - liberálov a vojnu a dokáže mu to s obrovským náskokom vyhrať voľby. Na základe informácií, ktoré si dokážem nejak racionálne zhodnotiť skrátka nedokážem cez svoje sito nastavenia a hodnôt prekusnúť, že väčšina národa je s týmto OK. Ak sa pozriem na tie body vyššie tak mi je jasné, že tu za A brutálne zlyháva politická alternatíva, lebo nedokáže ponúknuť relevantnú protiváhu, za B väčine obyvateľstva to takto vyhovuje a je jej to v podstate jedno. Takže ja to vidím so Slovenskom v strednodobom až dlhodobom výhľade veľmi zle. Idem pozrieť realitnú ponuku niekde na Portugalských ostrovoch.
07.04.2024 - 09:03:16
2130
Keď v tom všetkom hľadám pozitívnu stránku, tak musím uznať, že som nečakala, že si Slovensko takto skoro zvolí prezidenta, gaya. V tomto smere je Slovensko jedna z najliberálnejších krajín na svete.
07.04.2024 - 09:06:28
01
Marian61 napísal:
Máš pravdu, mlčiaca väčšina je aj na MTB, ovšem otázky typu kto koho volil a kto koľko zarába patria medzi neslušné.
Ale keď má niekto potrebu sa odhaľovať, mne to nevadí. Nijaká fotka hlasovacieho lístka ešte môj názor na nikoho nezmenila, a na podobných fórach si vystačím s informáciami medzi riadkami.
Ostatne, každý normálny jedinec začína klamať už v materskej škole, a keď sa považuje za spoločensky zdravého, tak už s tým nikdy neprestane.

Stačilo to skrátiť na č.2
07.04.2024 - 09:19:05
10
Hack3r napísal:
... ako keby zalozil svoju stranu


V dnešnom systéme to už nie je reálne. Do volieb sú tri dlhé roky. Ak by tá mimoparlamentná strana mala mať nejaký dopad, vplyv, vytvoriť nejaký dojem, tak potrebuje veľa peňazí. Lenže výsledok je neistý, tak tie peniaze nikto nedá.

Ak chceme naozaj spoľahlivé strednodobé riešenie, tak to je bohužiaľ aj najťažšie - rozvoj občianskej spoločnosti a to v troch líniách.
Jednou je vzájomná komunikácia, spolupráca ľudí, spolky, záujmové združenia, kluby a pod. Nie politické či orientované na politiku, ale záujmové či advokačné - od bezlepkárov po ochrancov prírody, od cyklistov po fotokluby atď atď. Takéto predmetom týcho štruktúr je niečo iné ako politika a tak sa v nich môžu obrusovať hrany, vytvárať sa miestne elity a autority, tá hlúpejšia časť populácie nebude brať info len z deinfo webov a facebooku, ale sa bude viac rozprávať a pod.
Druhou je zotrvanie v odvahe hlásiť sa k svojim názorom, zapájať sa do vecí verejných, ozývať sa, keď treba atd atd., aby iní, ktorí sú tichší, viac sa boja a pod., skrátka mlčiaca pro-demokratická časť populácie videla, že stále existujeme a že Ficoidi nie sú jediní obyvatelia Slovenska.
A treťou je organizovaná, primárne nepolitická diskusia s múdrejšími ľuďmi v regiónoch. Rôzne "diskusné stretnutia", "kreslá pre hosťa" a pod. a to nie v centrách miest, ale na sídliskách a na dedinách.

K tomu treba ešte veľmi, veľmi, veľmi zatínať zuby v rodinách a na pracoviskách, nebaviť sa v nich o politike, hlúpe poznámky a názory o politike opúšťať jedným uchom dnu a druhým von a byť schopný otočiť tému na niečo, v čom sa zhodneme. Nie, nie je to ľahké, viem.

Bohužiaľ, táto cesta je síce jediná, ale je veľmi ťažká a preto neviem, či sa bude dariť. Ale strany, ani nové strany náš problém nevyriešia. Musíme si ho riešiť sami.
07.04.2024 - 09:23:35
16
Boo_boo napísal:

dôchodkov ideálne 14, bonus na hento, bonus na tamto,

Moj nazor je ze mas zarobit/mat dochodok taky, aby si normalne vyzil.
A nie ze potrebuju 13-14 aby vobec splatili ucty za energie, to uz je nieco strasne zle v tejto guberii.
Cize aj tymto systemom, ze je ochudobnovanie obyvatelstva, ktore je potom zavisle (najma pred volbami) koho sa ide volit, kto im zaruci 13-14 "almuznu". Lebo tych predoslych 12 almuzien nejako nestaci na vyzitie.
Cize cez rozne bonusy a dochodky vznika populisticka predvolebna paka, ako vyhrat volby. A politici velmi radi touto pakou hybu.
07.04.2024 - 09:25:21
12
Kristina napísal:
Keď v tom všetkom hľadám pozitívnu stránku, tak musím uznať, že som nečakala, že si Slovensko takto skoro zvolí prezidenta, gaya. V tomto smere je Slovensko jedna z najliberálnejších krajín na svete.

Co prosim je na tom to pozitivne? Ako vtip ok, ale uz je to otrepane. Svoj podiel ma iba na zhorsovani podmienok pre lgbti ludi. To, ze si uziva s nahlikom, sutakom estokom, kolenikom a dalsimi z neho (ani zo slovenska) liberala nerobi. Tento typ buz3rantov, ktori zapru a predaju aj vlastnu mater existoval uz davno pred Pellegrinim, obzvlast medzi politikmi z radov nacionalistov aj neonacistov. (jorg haider, joszef szaifer, ernst rohm, hermann goring, jejdawau, atd atd)
Okrem toho je to aj uzivatel tvrdych drog, ale ludi necha v base sediet dlhe roky za par rastlin a majetok skonfiskovany.
07.04.2024 - 09:26:39
015
na toto sa hodí len toto
Visací zámek - Prezident je buzna (OFFICIAL VIDEOCLIP) thumb_up1thumb_down
07.04.2024 - 09:26:51
31
Dnes som sa zobudil s hanbou. Každý normálny, inteligentny a slušný človek sa musí hanbiť že je slovak, keď sa pozrie aká "elita" nás reprezentuje. Dielo dokonané.
07.04.2024 - 09:29:05
013
Tak už je aktuálna verzia :D
thumb_up0thumb_down
07.04.2024 - 09:40:00
110
Srsen napísal:
???
Čo s tým má USA a Vyšné Nemecké ?

Nadsázka k tomu, že Moskva leží v Ázii.
07.04.2024 - 09:56:54
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up