Jaroh napísal:
V dnešnom systéme to už nie je reálne. Do volieb sú tri dlhé roky. Ak by tá mimoparlamentná strana mala mať nejaký dopad, vplyv, vytvoriť nejaký dojem, tak potrebuje veľa peňazí. Lenže výsledok je neistý, tak tie peniaze nikto nedá.

Ak chceme naozaj spoľahlivé strednodobé riešenie, tak to je bohužiaľ aj najťažšie - rozvoj občianskej spoločnosti a to v troch líniách.
Jednou je vzájomná komunikácia, spolupráca ľudí, spolky, záujmové združenia, kluby a pod. Nie politické či orientované na politiku, ale záujmové či advokačné - od bezlepkárov po ochrancov prírody, od cyklistov po fotokluby atď atď. Takéto predmetom týcho štruktúr je niečo iné ako politika a tak sa v nich môžu obrusovať hrany, vytvárať sa miestne elity a autority, tá hlúpejšia časť populácie nebude brať info len z deinfo webov a facebooku, ale sa bude viac rozprávať a pod.
Druhou je zotrvanie v odvahe hlásiť sa k svojim názorom, zapájať sa do vecí verejných, ozývať sa, keď treba atd atd., aby iní, ktorí sú tichší, viac sa boja a pod., skrátka mlčiaca pro-demokratická časť populácie videla, že stále existujeme a že Ficoidi nie sú jediní obyvatelia Slovenska.
A treťou je organizovaná, primárne nepolitická diskusia s múdrejšími ľuďmi v regiónoch. Rôzne "diskusné stretnutia", "kreslá pre hosťa" a pod. a to nie v centrách miest, ale na sídliskách a na dedinách.

K tomu treba ešte veľmi, veľmi, veľmi zatínať zuby v rodinách a na pracoviskách, nebaviť sa v nich o politike, hlúpe poznámky a názory o politike opúšťať jedným uchom dnu a druhým von a byť schopný otočiť tému na niečo, v čom sa zhodneme. Nie, nie je to ľahké, viem.

Bohužiaľ, táto cesta je síce jediná, ale je veľmi ťažká a preto neviem, či sa bude dariť. Ale strany, ani nové strany náš problém nevyriešia. Musíme si ho riešiť sami.


Ja som len napisal svoj nazor. To ako to urobia je uz na nich.
07.04.2024 - 09:57:10
00
Kristina napísal:
Stačilo to skrátiť na č.2

Omyl kráska :*
07.04.2024 - 10:01:11
00
Ako uz bolo napisane, staci citat medzi riadkami. Tu nado mnou je priklad dalsieho, co sa odkopal. Zaujimave je, ze za takmer 3 roky na fore riesil len dve temy - ako si ulahcit elektromotorom a teraz zrazu zacne mudrovat v teme Politika. Mam pocit, ze statisticky je vyrazne viac tych, co si bicyklovanie ulahcuju a zaroven volia alebo sympatizuju s aktualnou vladnou garniturou. Ked raz niekto voli cestu mensieho odporu, tak väcsinou vo vsetkom...
07.04.2024 - 10:23:40
817
OK,takže takto:

Volby vyhrala falošná,pokrytecká,zbabelá a (doplňte si,čo chcete) Podržtaška.

Vyhral ich zásluhou mimoriadne špinavej,podlej a zákernej volebnej kampane.

Treba to rešpektovať,voľby boli (zatial) slobodné,voliči rozhodli.

Ja tým voličom želám,nech si to pekne vyžerú-idú sa konsolidovať financie,lebo sú na sračky-bude sa zdražovať,všetko do radu.

Budú mať čo chceli-samozrejme si to vyžerieme aj mi ostatný.

Či si Smerohlasácky voliči uvedomia,ako ich zasa *****,to neviem-ale asi skôr nie ako áno.

Howgh :(
07.04.2024 - 10:38:59
214
Ktorí bývalí kopáči Smeru sú tí správní "súdruhovia" ?
Ešte stále nedochádza?
07.04.2024 - 10:40:27
00
Za štyri roky, kedy sa zdalo, že SMER odchádza na smetisko dejín dokázali získať totálnu kontrolu nad štátom. To sa len tak nevidí...
07.04.2024 - 10:42:28
09
Národ čo si nepamätá svoju minulosť, si nezaslúži budúcnosť.
07.04.2024 - 10:44:33
026
Hazard napísal:
Za štyri roky, kedy sa zdalo, že SMER odchádza na smetisko dejín dokázali získať totálnu kontrolu nad štátom. To sa len tak nevidí...

Áno,je to tak,ale aby sa nezabudlo,že tú kontrolu získali "vďaka" 2 udalostiam-pandémia koronavírusu a vojna na Ukrajine-keby sa toto nestalo,nemali by čím strašiť-hrubo zneužili nešťastie iných,aby sa dostali k moci-zákerne,podlo a za každú cenu :puke:
samozrejme podiel majú na tom aj ich voliči-nevidia,nepočujú ako ich zas a zas *****
07.04.2024 - 10:52:06
012
Dnes budú Kočnerovi mimoriadne chutiť aj tie hrubé palacinky od Černáka.
07.04.2024 - 10:55:05
07
Dano5 napísal:
Áno,je to tak,ale aby sa nezabudlo,že tú kontrolu získali "vďaka" 2 udalostiam-pandémia koronavírusu a vojna na Ukrajine-keby sa toto nestalo,nemali by čím strašiť-hrubo zneužili nešťastie iných,aby sa dostali k moci-zákerne,podlo a za každú cenu :puke:


Áno, tie dve udalosti mali zásadný dopad. Ale pod tým všetkým je Matovič a jeho blízki. Nezvládli to oni. A nezvládli to nie preto, že to boli nesmierne ťažké situácie, je možné že keby tam bol niekto iný, tak to tiež dopadne zle.
Ale oni to nezvládli kvôli svojim egám. Neverím, že Heger, Naď či Korčok (inak si ich vážim) už po polroku nevideli, že Matovič je psycho - a boli ticho. Tam začal návrat Fica.

To nepíšem, aby som bol po vojne generálom, konieckoncom aj ja som chvíľu veril, že Matelko to nejako dá. Píšem to preto, aby sme sa tomu vyhli v budúcnosti, if any.


Naposledy upravil Jaroh dňa 07.04.2024 - 11:01:14, celkovo upravené 1 krát.

07.04.2024 - 10:58:56
05
Presne, rozhodne to nie je bežný úkaz, toto sa isto dostane do učebníc. Úplným bonusom ale je, že síce to preberanie moci je realizované celkom neskrývane brutálne a maximálne hulvátsky, no stretáva sa doslova s nadšením voličstva, akoby sa to bežných ľudí ani netýkalo. A človek si musí pripadať ako v rezervoári s meňavkami veľkými, ktoré stále dookola prekvapuje, že ich idoly vyhrali 5 z posledných 6 volieb do NR SR (a teda "logicky" za ich sociálnu situáciu ani len trochu nemôžu), ale taký Korčok bol pár rokov minister zahraničných vecí za čias IM (a teda rovnako "logicky" za ich sociálnu situáciu v plnom rozsahu môže) ...
07.04.2024 - 10:59:59
03
Ale povedzme si pravdu, bez ohľadu na vlastný pohľad na vec, že to Pele s Ficom dali ako páni. Skrátka prevalcovali to za každú cenu a majú čo chceli. Je to šuma fuk ako to dokázali, že pri tom klamali, zavádzali, podvádzali je už teraz irelevantne, sú tam... Tu prichádza na rad to, z čoho som vytočený rovnako ako z toho spôsobu výhry, že nikto sa na široko na ďaleko nechytal ako protiváha k tomuto všetkému. Že Matovič trochu povyskakoval a začal ísť Pelemu po jednom z frajerov je jediny mikro výstrel, ktorý však mal tak chabý dosah, že babka v Medzilaborciach o tom nebude vedieť do smrti... Skrátka opozícia je brutálne slabá a nedokáže absolútne osloviť nikoho z druhej strany barikády. Sa tu môžeme tľapkať po pleci ako sme na správnej strane dejín, aké máme super názory, ako vo svojej bubline nemáme žiadnych ficovcov, harabinovcov či uhríkovcov ale realita je taká, že väčšinu národa tá alternatíva, čo tu existuje absolútne nepresviedča a neoslovuje.
07.04.2024 - 11:01:03
318
My aj ked j3bneme na same dno a skrachujeme, tak slamozruti budu obvinovat USA, Sorosa a opoziciu. S tymto narodom je to v r.ti.
07.04.2024 - 11:03:59
00
thumb_up0thumb_down
07.04.2024 - 11:07:02
22
Boo_boo, to sú trošku prázdne reči. Ľahko sa ti to píše spoza klávesnice.
Ja som rád, že Korčok a spol. boli v kampani takí, ako boli. Prehrali (sme), ale určite mu nebudem zazlievať, že bol slušný, držal sa "pravdy a lásky", i keď sa ukázalo, že to bol menej úspešný koncept. Potrebujeme nejaké ukotvenia slušnosti, nemôžeme byť všetci hulváti.
Iný prístup zvolil Tusk v Polsku a uvidíme, ako to dopadne. V kampani bol "pozitívny populista", skrátka používal zbrane svojich oponentov, hovoril, čo chceli jeho voliči počuť, sluboval, čo chceli mať slúbené a áno - vyhral a to je dobre, vďakabohu za to. Polsko je podstatne dôležitejšie ako Slovensko.
Ale pravdou je aj to, že sa mu to začína rúcať, pretože tie sluby nevie splniť. Uvidíme, ako to dopadne, dúfajme, že dobre. Len som chcel ukázať, že aj keď je opozícia populistická a vďaka tomu vyhrá, tak to neznamená automaticky vždy finálny úspech.
07.04.2024 - 11:11:13
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up