Kategórie
Bike-techUkradnuté bicykle # cestná cyklistika # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia
posledný komentár: 19. 4. 2016 o 11:24
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -5% Giant TCR Advanced 2 KOM bicykel, carbon
2 699 €
-5%
MOC 2 849 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
Cize odradit prilezitostneho zlodeja.
Na kazde zabezpecenie sa da najst sposob ako to prekonat, len ide o cas.
Takze radsej lanko ako nic.
Spoliehat sa na neznamych okolostojacich ludi je nanic. Vacsinou sa nikto nestara, odvrati zrak aby sa nedostal do pripadnych problemov.
Ako pise cokupit
Ak chce niekto cielene kradnut tak vybera najmensi odpor (nezabezpeceny), pripadne si pocka, vysleduje, vystihne spravny moment, ma naradie.
Ak sa jedna o Domacnost, v praci, pod kamerou nejde naslepo ale cielene a nezabranis tomu.
---
Niekto tu navrhoval napr. najtazsi prevod.
Ja by som skor nastavil ten najlahsi, pretoze najprv to zlodeja prekvapi, ze slape naprazdno, ledva ide musi viac radit ako ked ma tazky prevod, kde sa rozbehne naskoci a staci dat o 2 dole a uz ide max. Ide o cas. kt pripadne mate aby ste ho chytili, ked si to vsimnete.
Skuste si to.
Koleso dole je tiez riesenie, len chodit napr. tu po BK s kolesom v ruke ci po obchode asi bude vyzerat divne =)
S tou retazou to vyzera naoko idealne ale kto by sa babral so spinavou zamastenou retazou.
---
Tie tresty co tu navrhujete tu uz boli, od hanliveho tetovania az po odseknutie ruky aby uz nekradol.
Dnes by sa hodilo nieco taketo.
https://www.youtube.com/watch?v=B-1nOdRS1oQ
To riešenie s reťazou je len pre nás voskovačov čo máme vždy pohon krásne čistý. Zlodej poškodí reťaz a na bajku už nikde neodíde, iba ak by sa odhodlal kolobežkovať.
- Kto má ešte staré V-brejky tak si ich môže ľahko odistiť. Potom mu stačí trochu vytrvalosti za zlodejom a v prvej zákrute ho ľahko nájde na zemi
- malá šrubka s matičkou cez jedno očko reťaze alebo kotúč brzdy - pre tých čo počítajú gramy môže byť naviac titánová
- zhodenie reťaze z prevodníka
- vyfučanie kolies
- odpojiť kolesá a celú zostavu aj s kostrou pripnúť na ruksak. Takto vpohode si môžeš doniesť bike na úrad, do baru, obchodného centra či do jedálne ako Scarinko. Naviac v cyklodrese Bora to bude vyzerať COOOL
- miesto zámku môže človek použiť opasok, tým sa získa trochu času na pribehnutie k bajku ak by sa niečo dialo
- nastaviť prehadzovačku do "servisnej" polohy pre demontáž reťaze
- nalepiť silnú obojstrannú pásku na rúčky riaditok a na sedadlo. Páska neváži skoro nič a tak môže byť stále k dispozícii
-obrátiť bike hore nohami - zase 2 sekundy k dobru
-na riaditkach nechať pripnutý falošný Iphone - zlodej sa rozhodne miesto bicykla zobrať iba mobil a utečie
- pri nastavení najlahšieho prevodu naviac zaaretovať páčku prehadzovania nejakým malým plastovým prípravkom napr. vytlačeným na 3D.
No a všetky možné kombinácie všetkých možností čo tu a v predchádzajúcich príspevkoch zazneli
- Kto má ešte staré V-brejky tak si ich môže ľahko odistiť. Potom mu stačí trochu vytrvalosti za zlodejom a v prvej zákrute ho ľahko nájde na zemi
V danych casoch som to pokladal za mudre dovtedy nez mi doslo, ze ak zabudnem vratit ...
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/zamky/retazove-zamky/abus-1200-60-web-lime-zamok-p85423.html?itm_medium=forum#description
Na zabezpecenie ked idem do nakupneho centra, alebo v praci pod kamerami v zamknutej bike garazi pouzivam samozrejme nieco ine, na to by lopkar potreboval uz aspon karbosku, ale hned vedla mna parkuju ovela drahsie ebajky s ovela slabsim zabezpecenim, tak som uplne v klude
Ja som aj zabudol. Našťastie som nekradol 😁
Ale aj tak bol problém to ustat pred krizivatkou a to bolo iba cca 20m od nasadnutia.
Evidentne by to v prípade krádeže bolo ucinne, možno aj s tragickym Koncom....
Mohlo by sa mi to zmestit na spodok zvyslej ramovej tyce, vedla kluky. Dufam
a nevyhoda takehoto zamku je, ze realne je kratsi ako si myslis koli neohybu tych platniciek.
Gusto0Hej, to mi bude vadiť, keď to budem chcieť priviazať niekde o stromček v prerii ?
Teraz nosím DIY reťaz so samostatnym zamkom, 92cm, drôt cca 2,5mm, dokopy cca 350g, ale nedoverujem jej veľmi.
Uvedomte si, ze ak zlodej zbada 2 identicke bicykle a 1 z nich bude mat co i len najjednoduchsi, najlacnejsi zamok, tak vezme ten nezamknuty.
Tiez poistovnu bude zaujimat, ci bol bicykel zamknuty.
Teda vzdy je lepsie aspon nieco, ako nic.