Kupil som si novy cestny bike, je dost drahy a tak sa trochu bojim, ci sa nemoze stat, ze ma niekto z neho zhodi a ukradne mi ho. Stretli ste sa niekto s niecim podobnym? Robi sa to vobec na Slovensku?
Ani prehlad by to vzdy neprinieslo, niekto by napriklad mohol dostat tetovanie krabice od sampanskeho a nebolo by z neho vobec zrejme, ze v nej bolo 150k eur
Tu sa bavime skor o tom, ze pri vyjazde si treba zabezpecit bike a nespoliehat sa na to, vsak ho mam na ociach. Napr, ked si v bufete.
Cize odradit prilezitostneho zlodeja.
Na kazde zabezpecenie sa da najst sposob ako to prekonat, len ide o cas.
Takze radsej lanko ako nic.
Spoliehat sa na neznamych okolostojacich ludi je nanic. Vacsinou sa nikto nestara, odvrati zrak aby sa nedostal do pripadnych problemov.
Ako pise cokupit
Ak chce niekto cielene kradnut tak vybera najmensi odpor (nezabezpeceny), pripadne si pocka, vysleduje, vystihne spravny moment, ma naradie.
Ak sa jedna o Domacnost, v praci, pod kamerou nejde naslepo ale cielene a nezabranis tomu.
---
Niekto tu navrhoval napr. najtazsi prevod.
Ja by som skor nastavil ten najlahsi, pretoze najprv to zlodeja prekvapi, ze slape naprazdno, ledva ide musi viac radit ako ked ma tazky prevod, kde sa rozbehne naskoci a staci dat o 2 dole a uz ide max. Ide o cas. kt pripadne mate aby ste ho chytili, ked si to vsimnete.
Skuste si to.
Koleso dole je tiez riesenie, len chodit napr. tu po BK s kolesom v ruke ci po obchode asi bude vyzerat divne =)
S tou retazou to vyzera naoko idealne ale kto by sa babral so spinavou zamastenou retazou.
---
Tie tresty co tu navrhujete tu uz boli, od hanliveho tetovania az po odseknutie ruky aby uz nekradol.
Dnes by sa hodilo nieco taketo. https://www.youtube.com/watch?v=B-1nOdRS1oQ
S tou retazou to vyzera naoko idealne ale kto by sa babral so spinavou zamastenou retazou.
To riešenie s reťazou je len pre nás voskovačov čo máme vždy pohon krásne čistý. Zlodej poškodí reťaz a na bajku už nikde neodíde, iba ak by sa odhodlal kolobežkovať.
Ešte nejaké nápady v prípade núdze:
- Kto má ešte staré V-brejky tak si ich môže ľahko odistiť. Potom mu stačí trochu vytrvalosti za zlodejom a v prvej zákrute ho ľahko nájde na zemi
- malá šrubka s matičkou cez jedno očko reťaze alebo kotúč brzdy - pre tých čo počítajú gramy môže byť naviac titánová
- zhodenie reťaze z prevodníka
- vyfučanie kolies
- odpojiť kolesá a celú zostavu aj s kostrou pripnúť na ruksak. Takto vpohode si môžeš doniesť bike na úrad, do baru, obchodného centra či do jedálne ako Scarinko. Naviac v cyklodrese Bora to bude vyzerať COOOL Akurát že ten bike nemá človek na očiach a tak je možné že pri objednávaní piva človek za ním mu môže niečo z bajku odmontovať
- miesto zámku môže človek použiť opasok, tým sa získa trochu času na pribehnutie k bajku ak by sa niečo dialo
- nastaviť prehadzovačku do "servisnej" polohy pre demontáž reťaze
- nalepiť silnú obojstrannú pásku na rúčky riaditok a na sedadlo. Páska neváži skoro nič a tak môže byť stále k dispozícii
-obrátiť bike hore nohami - zase 2 sekundy k dobru
-na riaditkach nechať pripnutý falošný Iphone - zlodej sa rozhodne miesto bicykla zobrať iba mobil a utečie
- pri nastavení najlahšieho prevodu naviac zaaretovať páčku prehadzovania nejakým malým plastovým prípravkom napr. vytlačeným na 3D.
No a všetky možné kombinácie všetkých možností čo tu a v predchádzajúcich príspevkoch zazneli
A nie je fakt jednoduchšie ako všetky tieto pochybné postupy mať nejaký ľahší zámok, ktorý ide hodiť do vrecka alebo na lyžiny sedla a bike jednoducho zamknúť? Príde mi to podstatne jednoduchšie ako sa srať s kolesom, reťazou, oskou atď.
Alebo uz spominany zamok na kotuc, ktory je miniaturny a lahky, takze odpada aj vyhovorka na neskladnost / hmotnost. Ale vidno, ze niektori vymyslaju koleso, lebo nic lepsie nemaju na praci. Uz niekolko stran balastu a samozrejme kral balastu nemoze so svojimi "vtipnymi" ideami chybat na ziadnej strane...
Ešte nejaké nápady v prípade núdze:
- Kto má ešte staré V-brejky tak si ich môže ľahko odistiť. Potom mu stačí trochu vytrvalosti za zlodejom a v prvej zákrute ho ľahko nájde na zemi
V danych casoch som to pokladal za mudre dovtedy nez mi doslo, ze ak zabudnem vratit ...
Netreba to zas az tak komplikovat, bavime sa tu o zabezpeceni bajku, kedy ho mame viac-menej na ociach, mozno 5 sekund mimo kym zaplatim za kofolu. Na to staci mala 60 cm retiazka, 4mm ocelove oka a 3 ciferny zamok. Kombinackami to neprecvakne a s vacsimi cvakackami bude dost napadny v okoli bufetu, to nebude riskovat. A ten zamok niekdy aj mne trva otvorit aj minutu kym tie ciselka dam do spravneho poradia neverim ze to da niekto skor bez znalosti kombinacie v real life situacii. Mozno doma v klude a v pohodli za stolom.... Cize na ucel o ktorom sa bavime uple postacuje a retiazka vazi asi 200g, nosim ju vo vrecku a ani o nej neviem.
Na zabezpecenie ked idem do nakupneho centra, alebo v praci pod kamerami v zamknutej bike garazi pouzivam samozrejme nieco ine, na to by lopkar potreboval uz aspon karbosku, ale hned vedla mna parkuju ovela drahsie ebajky s ovela slabsim zabezpecenim, tak som uplne v klude
Ja keď som bol s malým vonku a pobehoval furt po okolí, vždy som si prechádzal na najnižší prevod.Reku keď zaberie,tak mu to preskočí a rozbije si hubu.No a zabudol som,sadol na bike,zabral a zlomil XT prehazdovacku.A už to nerobím 😀.
V danych casoch som to pokladal za mudre dovtedy nez mi doslo, ze ak zabudnem vratit ...
Ja som aj zabudol. Našťastie som nekradol 😁
Ale aj tak bol problém to ustat pred krizivatkou a to bolo iba cca 20m od nasadnutia.
Evidentne by to v prípade krádeže bolo ucinne, možno aj s tragickym Koncom....
Tiež váhu neriešim. Ale ťažší zámok proste nemám kde dať na bike.
Gusto0Hej, to mi bude vadiť, keď to budem chcieť priviazať niekde o stromček v prerii ?
Teraz nosím DIY reťaz so samostatnym zamkom, 92cm, drôt cca 2,5mm, dokopy cca 350g, ale nedoverujem jej veľmi.
Stale sa tu riesia zamky. Nech si kupi kazdy taky, aky mu pri jeho jazdach a moznostiach vyhovuje. (Ja nikde po krcmach, jedine na terasu, ani obchodoch nechodim. Ak ano, tak si bike beriem so sebou, v robote mam 2kg retaz).
Uvedomte si, ze ak zlodej zbada 2 identicke bicykle a 1 z nich bude mat co i len najjednoduchsi, najlacnejsi zamok, tak vezme ten nezamknuty.
Tiez poistovnu bude zaujimat, ci bol bicykel zamknuty.
Teda vzdy je lepsie aspon nieco, ako nic.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cize odradit prilezitostneho zlodeja.
Na kazde zabezpecenie sa da najst sposob ako to prekonat, len ide o cas.
Takze radsej lanko ako nic.
Spoliehat sa na neznamych okolostojacich ludi je nanic. Vacsinou sa nikto nestara, odvrati zrak aby sa nedostal do pripadnych problemov.
Ako pise cokupit
Ak chce niekto cielene kradnut tak vybera najmensi odpor (nezabezpeceny), pripadne si pocka, vysleduje, vystihne spravny moment, ma naradie.
Ak sa jedna o Domacnost, v praci, pod kamerou nejde naslepo ale cielene a nezabranis tomu.
---
Niekto tu navrhoval napr. najtazsi prevod.
Ja by som skor nastavil ten najlahsi, pretoze najprv to zlodeja prekvapi, ze slape naprazdno, ledva ide musi viac radit ako ked ma tazky prevod, kde sa rozbehne naskoci a staci dat o 2 dole a uz ide max. Ide o cas. kt pripadne mate aby ste ho chytili, ked si to vsimnete.
Skuste si to.
Koleso dole je tiez riesenie, len chodit napr. tu po BK s kolesom v ruke ci po obchode asi bude vyzerat divne =)
---
Tie tresty co tu navrhujete tu uz boli, od hanliveho tetovania az po odseknutie ruky aby uz nekradol.
Dnes by sa hodilo nieco taketo.
https://www.youtube.com/watch?v=B-1nOdRS1oQ
To riešenie s reťazou je len pre nás voskovačov čo máme vždy pohon krásne čistý. Zlodej poškodí reťaz a na bajku už nikde neodíde, iba ak by sa odhodlal kolobežkovať.
- malá šrubka s matičkou cez jedno očko reťaze alebo kotúč brzdy - pre tých čo počítajú gramy môže byť naviac titánová
- zhodenie reťaze z prevodníka
- vyfučanie kolies
- odpojiť kolesá a celú zostavu aj s kostrou pripnúť na ruksak. Takto vpohode si môžeš doniesť bike na úrad, do baru, obchodného centra či do jedálne ako Scarinko. Naviac v cyklodrese Bora to bude vyzerať COOOL
- miesto zámku môže človek použiť opasok, tým sa získa trochu času na pribehnutie k bajku ak by sa niečo dialo
- nastaviť prehadzovačku do "servisnej" polohy pre demontáž reťaze
- nalepiť silnú obojstrannú pásku na rúčky riaditok a na sedadlo. Páska neváži skoro nič a tak môže byť stále k dispozícii
-obrátiť bike hore nohami - zase 2 sekundy k dobru
-na riaditkach nechať pripnutý falošný Iphone - zlodej sa rozhodne miesto bicykla zobrať iba mobil a utečie
- pri nastavení najlahšieho prevodu naviac zaaretovať páčku prehadzovania nejakým malým plastovým prípravkom napr. vytlačeným na 3D.
No a všetky možné kombinácie všetkých možností čo tu a v predchádzajúcich príspevkoch zazneli
https://www.mtbiker.sk/shop/prislusenstvo/zamky/retazove-zamky/abus-1200-60-web-lime-zamok-p85423.html?itm_medium=forum#description
Na zabezpecenie ked idem do nakupneho centra, alebo v praci pod kamerami v zamknutej bike garazi pouzivam samozrejme nieco ine, na to by lopkar potreboval uz aspon karbosku, ale hned vedla mna parkuju ovela drahsie ebajky s ovela slabsim zabezpecenim, tak som uplne v klude
Ja som aj zabudol. Našťastie som nekradol 😁
Ale aj tak bol problém to ustat pred krizivatkou a to bolo iba cca 20m od nasadnutia.
Evidentne by to v prípade krádeže bolo ucinne, možno aj s tragickym Koncom....
Mohlo by sa mi to zmestit na spodok zvyslej ramovej tyce, vedla kluky. Dufam
a nevyhoda takehoto zamku je, ze realne je kratsi ako si myslis koli neohybu tych platniciek.
Gusto0Hej, to mi bude vadiť, keď to budem chcieť priviazať niekde o stromček v prerii ?
Teraz nosím DIY reťaz so samostatnym zamkom, 92cm, drôt cca 2,5mm, dokopy cca 350g, ale nedoverujem jej veľmi.
Uvedomte si, ze ak zlodej zbada 2 identicke bicykle a 1 z nich bude mat co i len najjednoduchsi, najlacnejsi zamok, tak vezme ten nezamknuty.
Tiez poistovnu bude zaujimat, ci bol bicykel zamknuty.
Teda vzdy je lepsie aspon nieco, ako nic.