Gusto0 moje hlavné dva koníčky sú cyklistika a posilka - nie som veľmi aero typ čo by mal 70kg [pridaj 40kg] možno na tom niečo bude lebo je to druhý incident za 7 dní, ale na inom biku. (hiitko na biku nie je dobry napad zjavne).
Palo TT o tej som ani nevedel, ďakujem. idem hneď na ňu pozrieť. gramarina je pre mňa jedno neznámo
72Peter
Shimano spustilo kontrolný a výmenný program
Shimano Europe B.V. (“Shimano”), spustilo kontrolný a výmenný program pre vybrané cestné 11-rýchlostné lepené HOLLOWTECH II kľuky vyrobené v období od 1.júna 2012 do 30.júna 2019 pre možný problém s rozpájaním lepených spojov.
Konkrétne sa to v Európe týka modelov SHIMANO ULTEGRA FC-6800, DURA ACE FC-9000, ULTEGRA FC-R8000, DURA ACE FC-R9100 a FC-R9100P, 11-rýchlostných cestných kľúk spájaných lepením. Na základe údajov prijatých spoločnosťou Shimano by mohlo dôjsť k oddeleniu jednotlivých častí kľúk a k ich zlomeniu a teda k potenciálnemu pádu a nebezpečenstvu úrazu používateľa.
To je pravda, akurat tie lepene spoje su zozadu, kluky sa mozu rozpadnut na 2 polovice ergo rozpoja sa ti , toto je priecne zlomene to s tymi spojmi moc nesuvisi.
Citácia od Shimana:
Na základe údajov prijatých spoločnosťou Shimano by mohlo dôjsť k oddeleniu jednotlivých častí kľúk a k ich zlomeniu a teda k potenciálnemu pádu a nebezpečenstvu úrazu používateľa.
Nechal by som to na posúdenie Shimanu a verím, že sú reklamovatelné.
Palo TT o tej som ani nevedel, ďakujem. idem hneď na ňu pozrieť. gramarina je pre mňa jedno neznámo
Pokial si dobre spominam pred par rokmi DT ani nemalo v ponuke naboj s ocelovym orechom. Znovu sa objavili teraz s prichodom ebike. Ja som sa DT preto vyhybal - averzia voci kombinacii hlinik + vela penazi. Kupil som DT kopiu od ZTTO a neskor som dokupil origo DT ocel orech a protikus. Dalsi naboj urcite kupujem DT Hybrid.
Vcera na trailoch som zapocul akesi drncanie od predneho kotuca, tak som zastavil ze upravim polohu strmena a nasiel som prasknuty adapter (Intend), samozrejme vrchna cast stmena povolena.
Hned vecer som poslal email a foto adaptera priamo vyrobcovi a ten mi uz dnes posiela novy kus aj s instrukciou akym velkym utahovacim momentom skrtuky na tento adapter dotahovat. (samozrejme mensim ako standardne Shimano adaptery)
Ja mám tento adaptér od Intendu tiež prasknutý. Nie je to momentom, ale je to pomerne chatrný výrobok vhodnejší skôr na menšie namáhanie. Mám 2 ks a neviem už či predný, alebo zadný mi takto podobne praskol. Tie skrutky čo držia adaptér v ráme, alebo vo vidlici sa mi kedysi vedeli aj samé povoľovať.
Palo TT vraj 5Nm, ja som daval 8Nm ako na klasicke Shimano adaptery
branomelis tak uvidime, skusim tych 5Nm a kvapnut na zavity modry Locktite, kupoval som ich hlavne preto aby som znicil radsej adapter ako uchyty v rame, aj ked tie sa mi este v zivote nepodarilo znicit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ked tak citam, netvrdim, ze ho neurves, no Fade je len vo vazeline, vymenil som za olej a pekne rapka...
Zrovna včera som natrafil na toto:
https://www.youtube.com/watch?v=qO6DUSKhbRU
Shimano spustilo kontrolný a výmenný program
Shimano Europe B.V. (“Shimano”), spustilo kontrolný a výmenný program pre vybrané cestné 11-rýchlostné lepené HOLLOWTECH II kľuky vyrobené v období od 1.júna 2012 do 30.júna 2019 pre možný problém s rozpájaním lepených spojov.
Konkrétne sa to v Európe týka modelov SHIMANO ULTEGRA FC-6800, DURA ACE FC-9000, ULTEGRA FC-R8000, DURA ACE FC-R9100 a FC-R9100P, 11-rýchlostných cestných kľúk spájaných lepením. Na základe údajov prijatých spoločnosťou Shimano by mohlo dôjsť k oddeleniu jednotlivých častí kľúk a k ich zlomeniu a teda k potenciálnemu pádu a nebezpečenstvu úrazu používateľa.
To je pravda, akurat tie lepene spoje su zozadu, kluky sa mozu rozpadnut na 2 polovice ergo rozpoja sa ti , toto je priecne zlomene to s tymi spojmi moc nesuvisi.
Na základe údajov prijatých spoločnosťou Shimano by mohlo dôjsť k oddeleniu jednotlivých častí kľúk a k ich zlomeniu a teda k potenciálnemu pádu a nebezpečenstvu úrazu používateľa.
Nechal by som to na posúdenie Shimanu a verím, že sú reklamovatelné.
https://www.youtube.com/watch?v=qO6DUSKhbRU
550 Libier plus nejake clo a podobne srandy za zadny naboj je mimo mojho rozpoctu.
Pokial si dobre spominam pred par rokmi DT ani nemalo v ponuke naboj s ocelovym orechom. Znovu sa objavili teraz s prichodom ebike. Ja som sa DT preto vyhybal - averzia voci kombinacii hlinik + vela penazi. Kupil som DT kopiu od ZTTO a neskor som dokupil origo DT ocel orech a protikus. Dalsi naboj urcite kupujem DT Hybrid.
Hned vecer som poslal email a foto adaptera priamo vyrobcovi a ten mi uz dnes posiela novy kus aj s instrukciou akym velkym utahovacim momentom skrtuky na tento adapter dotahovat. (samozrejme mensim ako standardne Shimano adaptery)
Palo TT vraj 5Nm, ja som daval 8Nm ako na klasicke Shimano adaptery
branomelis tak uvidime, skusim tych 5Nm a kvapnut na zavity modry Locktite, kupoval som ich hlavne preto aby som znicil radsej adapter ako uchyty v rame, aj ked tie sa mi este v zivote nepodarilo znicit
Tak ono, ten Scott si pyta tie zjazdy.. ja ked som presedlal z fulla 100/100 na tento Scott, tak som mal pri zjazdoch pocit, ze mam trail bike..