Jeden veľký, zásadný rozdiel tam je. USA nerozširuje svoje hranice v tejto dobe. Neanektovali Kanadu, Mexiko alebo štáty, kde sa snažili špiniť.
ruSS zabral Čečensko, časť Gruzínska a hlavne teraz časť Ukrajiny v 2014 a v 2022 začal totálnu inváziu a vojnu. Na Ukrajinu, ktorá je náš sused, preto sa nás to živote dotýka.
To, že ľudia volia klamárov, veria klamstvám, strachu je samozrejme ich voľba. Ja v živote nebudem tolerovať neprávosť, zlo a amorálnosť. Lebo to sú hodnoty, ktoré zastáva ficovolič a podporovateľ ruSSKa. zlo v ľuďoch spalo stále, ale covid a vojna na Ukrajine zlo prebudila a ruSSký valec ide!
ruSS má u nás vplyv cez veľa ľudí. Fico, Danko, Uhrík, Kotleba, Harabín, Chmelár (tohto hlavne neznášam, lebo pokazil veľa ľudí čo osobne poznám + teba double), Radačovský, Blaha, dezinfoweby ... ten zoznam je oveľa väčší. Podľa mňa nikto nepozná celé podhubie čo tu škodí a ničí našu krajinu. Ak sa to tu doserie. Tak nie pre EU a USA, ale pre ruSSOv a ľudí, čo im uverili.
Aký mier sa dá dohodnúť na Ukrajine? Však to bolo dohodnuté v 1994 v Budapešti. ruSS nikdy v živote nebude dodržiavať žiadne zmluvy, dohody, vždy spravia čo chcú, ak nie dnes tak zajtra. Majú totálne u r1t1 čo je podpísané na papieri.

Reálne spovede ľudí mimo fóra:
Ach, veru mne sestra(74)o 10 rokov starsia, vynadala ze som volila p Korcoka vraj toho vojnove stvaca
A je finito. Vybavene.Viete kolko rodin je rozvadenych

Moja mama si sama vybrala, že tie dezolátske klamstvá sú to najdôležitejšie čo ju zaujíma.
S kamarátkami dochodkyňami si vymieňajú odkazy na videá a zlo-príspevky, je tým úplne posadnutá.
V ostatnej dobe nekriticky žerie už aj tú najabsurdnejšiu kremeľskú propagandu.


Naposledy upravil Strenki dňa 10.04.2024 - 10:37:09, celkovo upravené 1 krát.

10.04.2024 - 10:17:29
021
double, ten zoznam mi nejako nesedi, resp. vela z tych krajin neslo tou "demokraciou", o ktoru sa USA pokusali. Hlavna pointa, ale unika aj tebe. Zober si Koreu, ktora sa rozdelila a juzna cast ostala pod vplyvom USA a severna pod vplyvom ... (ani neviem koho). Teraz otazka, ktora z tych dvoch casti sa ma lepsie? A to je ten hlavny rozdiel. Ked sa uz USA do nejakeho konfliktu zapojilo a zvitazilo, tak ta krajina sa zacala posuvat dopredu. Tam kde vyhralo Russko, tak to vzdy slo z kopca.
10.04.2024 - 10:35:49
321
socialista zasa vytiahol acohentizmus, neskacte mu na to 👍
10.04.2024 - 10:55:38
010
double chod uz do p1c3 :) s tym whataboutizmom.
Teraz v rychlosti trosku konkretnejsie na temu ZSSR vs. USA vs. CSR/CSSR/SVK

USA vs my:
1918 - podporili vznik CSR. Len pre istotu pripominam, ze je to ten statny utvar ktorym nas zachranili a posunuli vpred bratia Cesi. Dlhorocne suzitie s nimi malo aj svoje muchy, ale v globale im mame byt za co vdacni. Oni su nastastie na rozdiel od nas geneticky nemci = prozapadny.
WWI - pomohli ukoncit
WWII - pomohli ukoncit


ZSSR vs my:
WWI - na zaciatku stali sice na spravnej strane (=proti Rakusko-Uhorsku, Nemecku) , ale v rozhodujucej chvili (interne problemy - bolsevicka revolucia) podpisali mier. Zachranili to amerikani, ktory do vojny vstupili v 1917. Za zmienku este stoji uloha CS legii pri vzniku CSR - bojovali proti Rusom.
WWII - zacali ju, ked napadli Polsko. Neskor ked zistili, ze kamarati s Hitlerom nebudu. aj ked velmi chceli a Hitler na nich zautocil, tak sa dostali na druhu stranu a s velkou pomocou USA a zapadu skoncili na strane vitazov. Na zaciatok vojny sa davno zabudlo...
1948 - komunisti sa dostali ku kormidlu
1968 - invazia
1989 - aj po tomto roku sa niektori absolventi МГИМО nezbavili ruskych velkych myslienok a pristupu...
2000 - od tohto milenia (nastup Putina) - narastajuca hybridna vojna

Este nejaka pripomienka?
10.04.2024 - 11:13:23
014
Isiel si po "radu" do "nazorovo" inej skupiny.
10.04.2024 - 11:22:03
02
A podla vsetkeho tentokrat nebol pod vplyvom :)


Naposledy upravil Palo TT dňa 10.04.2024 - 11:35:35, celkovo upravené 1 krát.

10.04.2024 - 11:34:22
00
zase tu dávate priklad Koreu. To ja Vám dam príklad Singapur kde značnu čast vlastní štát alebo saudskú Arábiu. Stale nerozumiete,že to nieje o tom dobrý západ a zlý východ proti ktorému treba bojovať. Je to stále o homo sapiens. Neznamená ked máš hdp 30k na obyv ,že si dobrý človek. Samozrejme je,že ked rastieš a máš sa lepšie tak je to vždy lepšie ale neznamená to automaticky, že sa stávaš aj lepším človekom. Ten rast ktorý nastolili Usa je z časti vždy na úkor vykorisťovania, či už ľudských zdrojov, nerastných surovín a ničením planéty Čína,Rusko a iné štáty sa pridali. Na rozdiel od Ruska to Usa vždy vedeli robit menej chrapúnsky a ked to napr. Jullian Assange zistil nastalo doslova preňho peklo. Takisto cesta do pekla je ak ludia prestanu medzi sebou komunikovat, nemusia mat rovnaky nazor ale nenávidiet sa medzi sebou nie je žiadne riešenie ale takisto cesta do pekla. A toto sa deje nielen medzi ludmi ale aj medzi jednotlivými štátmi kde každy si myslí, že táto strategia prinesie lepšiu budúcnost pre neho. Bez komunikácie a spolupráce s východom (Čína -Rusko) to nebude fungovať ,nebudeme rásť a spôsobí to kopec problémov ak nie ten najhorši a to vojnu. Stále si myslíte ,že je to dobrá stratégia a ludí čo si myslia opak odsudzujete. sám som zvedavý dokedy to bude fungovať takto.
Čo Vám priniesla stratégia nadávania do dezotátov, zrušenie komunikácie a posmešky napr aj z Eda? ktorý je teraz poradca premiera, Pellegrini prezident. Ked vidím čo je momentalne v tv, kolko ludí verí v chemtrails či plochú zem, kolko odberatelov má plačková tak ten technologicky pokrok dospel akurát k tomu ze ludia osprosteli - digitálna demencia . A ludia čo majú IQ miesto toho aby vzdelávali sa buď stiahli alebo začali nadávat ludom s menšim IQ do dezolátoch. A socialne siete miesto toho aby hoaxy stiahli a blokovali podporujú aby takýto ľudia naďalej tvorili obsah. Miesto toho aby v TV boli programy o histórii, prírode je na hlavný vysielací čas daný program Ruža pre nevestu a do tv sa dostávajú čoraz vačšie individua a potom spoločnosť osprostieva. Nič už sa rozpisujem v širších súvislostiach ale jednoducho povedané tým,že sa máš lepšie neznamená to,že si aj lepší človek ale ako vidiet skôr osprostievaš, chceš sa mať stále lepšie lebo si rozmaznaný a prestávaš si uvedomovať hodnoty ako sloboda, demokracia, mier. Nebudem dalej odpovedat v tejto téme. Len som sem po dlhom čase znova nazrel a nedalo mi.


Naposledy upravil double dňa 10.04.2024 - 11:38:10, celkovo upravené 1 krát.

10.04.2024 - 11:35:19
00
akoze porovnavas 3 diktatury? krasne 👍

ak by to niekoho zaujimalo, vyborny podcast o tom ich dezolatskom mieri v kontexte RU propagandy:
https://prepistedejiny.cz/2023/01/20/miru-zdar/

v podstate ruSSak v ramci hybridnej vojny nerobi uz 100 rokov nic nove, iba vyuziva nase zabudanie a nas to stale “prekvapuje”, aj to vyhadzovanie z okien napriklad, stacilo by sa opytat Masaryka v 48
10.04.2024 - 11:37:48
04
Takze pismenka nie su prehadzane, aj diakritika je, len gramafon ostal. To bude asi trvale... Bohuzial.
10.04.2024 - 11:37:51
00
idem si svoje stále ako ty( to snaženie ovplyvniť jednu alebo druhú stranu aby začala rozmýšľať z mojej aj z tvojej strany je navnivoč:)) . rovnaké máme to že bicyklujeme a obom nám bude už len horšie.
10.04.2024 - 11:44:26
00
fuu Assange, to tu uz dlho nebolo, citim konspiracie, takze namiesto toho aby si Julko isiel do Stockholmu nechat vysvetlit co znamena konsezualny sex, tak radsej spravil show v style Ruza pre nevestu edicia Ekvador, ak by som pouzil tvoje slova, strasne peklo, ale urcite to bolo inak ze? 😅

OK, teda ak uz tu produkujes tie svoje grcky, tak skusme k veci:

double ako si predstavujes ukoncenie vojny na Ukrajine?
10.04.2024 - 11:51:50
01
double napísal:
A tá podpora zbrojarského priemyslu vyhovuje pokial Vám jeho produkt nepadne niekde v záhrade. Ale je mi jasné už nieje cesty späť zboja všetci .


V kontexte súčasnej situácie vo svete by som sa s kritikou podpory zbrojenia obrátil celkom inde ako na podporovateľov Ukrajiny, nabehnutie na vojnový priemysel prebehlo v úplne inej krajine (navyše borci z Mexika v rámci vzdelávacieho procesu 12+ hodín denne nemontujú niekde nad El Pasom iránske drony podľa licencie, čo sa o minimálne junioroch z Tatarstanu povedať nedá).

double napísal:
A ano viem, že sice Fico hovorí ani náboj Ukrajine ale cez súkromné firmy to už je iná pesnička možno viac podpora Ukrajiny ako Naď:) . Takže je to biznis ako každý iný a geopolitika ako každá iná.


Ako hovorí klasik, no tá sadla. Takže voliči s "iným názorom" vo svojej bubline očividne presne vedia, že bez povolenia vlády sa nevyvezie ani ťuk a vzhľadom na správy zrejme evidujú aj pomerne masívnu podporu štátu pre zbrojovky. Ale potom v rámci svojej intelektuálnej nadradenosti zavrhnú "vojnového štváča" s nulovým vplyvom na túto oblasť a zvolia "prezidenta mieru a pokoja", ktorého má Fico na povel. A ešte to mnohí dokážu označiť ako múdrosť a rozhľadenosť :tmi: ...
10.04.2024 - 12:01:23
116
presne na vojnový priemysel nabehlo Usa a zachutil potom aj Číne a Rusku až tak, že ak bude Trump prezident tak ak nedáš 4 a viac% z HDP nečakaj pomoc. A to je dobre žiť vo svete plnom zbraní a byť v napätí, kto čo kedy hodí a kde a potom počítať straty každý deň na tej druhej strane.
Ukončenie vojny si predstavujem tak, že Ukrajina porazí Rusko na svojom území, Rusi pochopia, že nemajú šancu a stiahnu všetky svoje vojenské aktivity, Ukrajina sa začlení do Nato, Rusi taktiež pochopia, že rakety namierené na Moskvu sú len preventívne keby začali náhodou vystrkovať rožky a nastane konečne mier:)
10.04.2024 - 12:30:47
00
double, uz ti to bolo napisane (a asi aj povedane) nespocetne vela krat. Problem teba, Eda, Fica, Pelleho, ..., je zial to, ze vodu kazete a vino pijete. Idete hovorit o mieri a strasite vojnou, ale ten mier chcete na ukor niekoho ineho. Ty si tiez rad uzivas luxus (lyzovacky v Alpach, jazdenie v Alpach, ...) a pravidelne tu kazes o tom, ake je to zle. Toto pokrytectvo z vasej strany je to, co kazdeho vytaca. A vsetci dezolati robia presne to iste (ano, mam to aj v rodine). Tak ako tu nedavno zaznelo, myslite vychodne a chcete zit zapadne, idealne na ukor vsetkych okolo, ale to sa neda, moralny kompas ziadny.
10.04.2024 - 12:36:43
219
double teraz to prosim skus bez tej ironie a aj bez dalsieho siahodlheho socialistickeho tliachania o vseobecnom mieri a zlej globalizacii a kapitalizme

hovoris, ze s tebou nikto nechce diskutovat, tak mas moznost

akurat mam taky pocit, ze ty si rad v tejto poze
10.04.2024 - 12:38:35
00
keyboard_arrow_up