uvažujem na kúpou detskej sedačky na bike (dozadu). Dcéra má momentálne dva a pol roka, 100 cm a 15 kg. Nad pár vecami ešte uvažujem a prosím preto ostatných diskutujúcich o napísanie svojich skúseností.
- Do akého veku dieťa vydrží sedieť v sedačke? Väčšinou sa uvádza vek 6 rokov a 22 kg. Moja predstava je robiť výjazdy z Bratislavy do blízkeho okolia (Rakúsko, Maďarsko, Záhorie ...), s pravidelnými prestávkami (len neviem, po akej dobe), nech sa dieťa prejde pešo. Aké dlhé trasy s akými starými deťmi robíte? Prípadne, v akom veku už dieťa zvládne napr. 30 km cyklotúru po rovine (technicky a kondične) na vlastnom bajku?
- Akú cyklosedačku máte/odporúčate? V zásade sú také, čo sa upevňujú na podsedlovú trúbku (nepôsobí veľkou silou na rám a nemôže spôsobovať jeho deformácie?) a také, čo sa prichytávajú aj o nosič (podľa mňa stabilnejšie uchytené, ale zase prenáša viac nárazy).
- Mám cestný bike, nebude problém s nasadaním a zosadaním? Som zvyknutý prehadzovať nohu cez sedlo, lenže tam bude sedačka...
Ďakujem
posledný komentár: 12. 9. 2025 o 13:27
Kludne aj zaplatim, ale chcel by som si to s malou najprv vyskusat, ci sa jej to bude pacit, a ci to zvladne (ma 22 mesiacov).
Dakujeeem
Pozeram, ze podaktore (nosice) maju nosnost 25kg, 27kg alebo 30kg a podaktori vyrobcovia uvadzaju, ze nie su vhodne na pouzitie s detskou sedackou, hoci maju nosnost 25kg,
tak teda neviem ci existuje na to nejaka norma..
Kludne aj zaplatim, ale chcel by som si to s malou najprv vyskusat, ci sa jej to bude pacit, a ci to zvladne (ma 22 mesiacov).
Dakujeeem
Tak nakoniec som kupil shotgun pro a prvá jazda uplne pecka, nevedeli sme z nej dcéru dostať dole, držala sa ako kliešť
Tie co sa upevnuju o hlavove zlozenie, tam nedas. Ja som kvoli tomu pri kupe vyradil dost bikov.
Planujem pre takmer 2 rocnu dcerku / 10 kg kupit detsku sedacku na hard tail. Zena ma CTM Charisma 6.0 (27,5) a ja mam CTM Rambler 3.0 (29). Bolo by super ak by sa dala jednoducho prehadzovat medzi bikami. Rozmyslal som nad upevnenim dozadu, kedze planujeme jazdit aj v Malych Karpatoch a aj dlhsie vyjazdy okolo 60 km, idealne aj s opierkou hlavy a naklonom, v pripade ze mala zaspi. Ocenim akekolvek tipy, rady a skusenosti.
ktorá zo sedačiek Thule Yepp Nexxt 2 Mini a Urban Iki je menšia/nižšie posadená a teda bude lepšie fungovať na M-kovom ráme s rodičom výšky 170 cm?
Prípadne máte skúsenosti s použitím týchto sedačiek na MTB a podobnou výškou postavy?
Ďakujem
Vravim, ja ho tusim mam "defaultne", ale niesom si isty, a taktiez kupoval som z druhej ruky, tak niesom isty ako/kde/kedy kupovali povodni majitelia, ale tipujem ze tak cca 2-3r dozadu
https://www.amazon.nl/Thule-Slimfit-Adapter-Accessory-Unisex-Adult/dp/B06WW3TGVN/ref=mp_s_a_1_2_mod_primary_new