zihadlo 5 napísal:
ano 13 rokov mrzkej lúzy sa podpísalo na celom stave štátu, stačí sa obzrieť po ceste či chodníku , v čakárni u lekárov, alebo stave vedomostí študentov.... prípadne si niečo vybaviť elektronicky s úradmi.. vybaviť stavebné povolenie či kolaudáciu a nasledný trvalý pobyť je ma milion šedivých vlasov....
aktuálne som na konci tohoto kolotoča .ktorý trval cez 5 rokov. nový trvalý stale nemám , ani smetiak pri dome

Toto všetko by sa pomenilo, keby vládli a riadili krajinu ľudia ako Ódor. Ale šikovných, slušných, vzdelaných bežný zlovák nenávidí, lebo Fico a Taraba povedali, že za všetko môže Ódor. Takže tu nikdy nebude lepšie ...
16.04.2024 - 12:05:12
015
Úprimne, tieto prieskumy som dodnes nepochopil a vzhľadom na aktuálny vek sa obávam že už ani nepochopím. Asi to znie ako klišé, ale v dnešnej dobe a vzťahu k faktom by mi tieto údaje niečo povedali len vtedy, keby respondent dokázal vysvetliť, čo si tak predstavuje pod slovom "najdôveryhodnejší", prípadne aspoň superlatívom ktorého prídavného mena je a aký význam prikladá tomu. Nechcem nikoho podceňovať, ale myslím že je s tým rovnaký problém ako s "liberálny", "progresívny", "slniečkársky", atď. - a potom napr. diskusia s oponentom o personálnej politike v rezorte ŽP a dajme tomu hodnotení osobných kvalít čelných predstaviteľov skončí pri mojej v posledných dňoch najobľúbenejšej urážke
Vieš, ja dokážem rešpektovať aj iné názory, nie som LIBERÁLNE hova*o ako ty!!!
16.04.2024 - 12:09:32
013
Si mi pripomenul zrovna minuly tyzden u nas v praci. Kolegovi hovorim, ze podla mna znacna cast ludi z okolia nevie kolko milionov ma jedna miliarda. Nechcel tomu uverit a tak sa vydal hned na prieskum po kolegoch a z asi 16 ludi to vedeli 5. Mne tato otazka napadla v suvislosti s tym, ze ked citam o nejakej skode alebo co kolko stalo state, kde sa kolko stratilo atd, ze ci si to ludia vobec uvedomuju. Zjavne moc nie a potom to tu tak vypada.
16.04.2024 - 14:04:35
05
no a este ked dojde na long vs short system, t.j. americky billion vs europska milliard. To casto nechapu ani novinari.
16.04.2024 - 14:11:07
07
zihadlo 5 tak digitalizáciu mal na starosti prezident, ktorý už svoje pre ľudí odmakal a môže sa odpratať na reprezentatívnu funkciu. Nechal za sebou kus dobrej roboty.
16.04.2024 - 15:48:30
25
zihadlo 5 napísal:
ano 13 rokov mrzkej lúzy sa podpísalo na celom stave štátu, stačí sa obzrieť po ceste či chodníku , v čakárni u lekárov, alebo stave vedomostí študentov.... prípadne si niečo vybaviť elektronicky s úradmi.. vybaviť stavebné povolenie či kolaudáciu a nasledný trvalý pobyť je ma milion šedivých vlasov....
aktuálne som na konci tohoto kolotoča .ktorý trval cez 5 rokov. nový trvalý stale nemám , ani smetiak pri dome
tak tomu sa hovori Tvoja neschopnost,ze si nevies vybavit stavebko,kolaudaciu,smetiak.Uplne primitivne zalezitosti.Radsej nechcem vediet ine bezne veci,ktore vybavit nevies. 🙄
16.04.2024 - 15:57:11
00
aktuálne stale čakám na prácu uradnikov na katastri aby zapísali popisne čislo na parcele už 3 tí mesiac... uradíci každý papier písali dlhšie ,ako bol stanovený čas zákonom, posledný papier písali 9 mesiacov, potrebne podklady odomna mali všetky... už som kolaudaciou prešiel, ale bez zapísania adresy na katastri nemožeš požiadať o trvalý pobyt a ani o smeti... nie v každom meste to ide tak hladko ako by si si predstavoval.... všade dostávam odpovede, máme toho vela , ludí je málo bla bla bla
16.04.2024 - 16:05:24
09
K tomu vybaveniu, trochu dlhší status z FB:



Počúvala som dnes v rádiu premiéra. Robila som to úplne cielene, aby som lepšie porozumela tomu, čo mu vyhralo už druhé voľby v poradí a či v júni dosiahne hattrick.
Premiér má veľké publikum a rozprávať v rozhlase bez oponenta je siatie na dobre pohnojenú, a v našich zemepisných šírkach a dĺžkach, evidentne úrodnú pôdu.
Ak to mám zhrnúť zo svojho pohľadu, je to majster slova. Mocenského, manipulatívneho, exaktne cieleného slova, pri ktorom nemal moderátor prakticky žiadny význam. To ale nie je novinka a je to v kontexte nepodstatné.
Bolo tam viac podmanivých momentov. Napríklad, popisovanie stretnutia s ukrajinským premiérom. Fico ako šéfmačo všetkých mačov, riaditeľ zemegule, ktorý všetkých pozná a všetko vybaví. Ich stretnutie popisoval takto: „Ja som to povedal pánovi Šmyhalovi na stretnutí: Denys, dobre vieš, že… Denys, chcete ísť do Európskej únie…“, Denys sem, Denys tam. Že som nepočula žiadnych normálnych politikov rozprávať o stretnutiach s inými vysokými politikmi, aby ich nazývali menami, je taktiež úplne nepodstatné. Ale, skúsila som to…Predstavujem si, ako hovorí prezidentka Slovenskej republiky po návrate z Bruselu na tlačovke: „Rozprávala som sa s Uršulou a vravím jej: vieš čo, Uršula…“ alebo prezident Pavel približuje stretnutie s prezidentom Francúzska slovami: „Vážení občané, Emmanuelovi jsem to vysvětlil a byl z toho nadšen…“, alebo Donald Tusk v Poľsku referuje o stretnutí s nemeckým kancelárom v poľskej telke: „Powiedziałem Olafowi: posłuchaj mnie, Olaf, powinniśmy w końcu coś zrobić z Ficom“ Mňa tieto predstavy vážne pobavili, až tak je to absurdné. Priznajme si, čo už dávno vieme. Ficova rétorika je primitívna, nekultúrna a absolútne nehodná premiéra krajiny.
Ale pozor, toto je výlučne pre uši voličov. Viem si reálne predstaviť, ako tým naberá na úcte. Pri ňom sa predsa nemusíme báť. Je zadobre so všetkými, no a ako len naložil tomu premiérovi Ukrajiny, keď mu takto otcovsky dohovoril a ešte aj menom ho nazýval. To je politik! Pár minút predtým totiž vyjadril Rusku hlbokú vďačnosť za oslobodenie a má záujem o udržanie silných priateľských vzťahov tak s Rusmi, ako aj s Ukrajincami. Lebo takto je to správne.
Môžeme sa tu pajediť koľko chceme, toto má prijímateľov. Obrovské masy. Niekoho, kto nás ochráni pred zlom sveta. Že si s ním Putin vytrie oné presne ako ten medveď zajkom na priloženom ilustračnom obrázku, je jasné aj jemu. Nemá ale inú možnosť. Buď bude hrať toto divadlo, alebo bude sedieť v base.
Nadobudla som však veľmi silný pocit, že sú opäť o krok vpred. Kampaň do eurovolieb je v plnom prúde. Z ich strany.
Róbert Fico z hrozby straty Eurofondov jednoznačne obviňuje „Šimečku a spol.“, pretože pravidelne chodia do Európskej únie a žiadajú ju, aby nám zobrali fondy, lebo oni vedia, že ich inak poraziť nedokážu. Vybavia si, aby Slovensko dostalo pokuty a nemalo k dispozícii fondy a že popadajú mestá a obce a ľudia nebudú mať peniaze. Nebude nikdy akceptovať, že bude Šimečka komisiu nahovárať, preto budú európske voľby nesmierne dôležité. Aby sme tam nemali tých zradcov.
Nuž takto.
Mentálny svet Fica a jeho koaličných priateľov je zásadne iný. Je to svet, kde sa všetko „vybavuje“. Kde je nevyhnutné mať poistky. Spojky. Spoľahlivých pešiakov, ktorí sú lojálni a keď sa trochu ostýchajú, aj si prilepšia. Je to vesmír, s ktorým sú absolútne stotožnení, čo potvrdil aj v odpornom vyjadrení o podozreniach z konzultácií Ústavného súdu s úradom prezidentky, o ktorom vraj aj vrabce čvirikajú. Problém je, že to stačí. To stačí v krajine, kde takto dennodenne fungujú davy ľudí.
Ruku na srdce. Naša krajina je tým presiaknutá. Dekády. Možno aj dlhšie. Priznajme si, že mnohé generácie vlastne nepoznajú nič iné. Tisíce drobných obcí, stovky malých miest, okresné mestečká o veľkosti dedín na západ od hraníc, krajské mestá nevynímajúc. Počnúc socializmom, kde oficiálne nič nebolo, ale vlastne každý všetko mal. Drobné radosti. Všetko, čo sa dalo z pultu alebo spod neho zohnať, lebo sa to vybavilo, alebo sa to prinieslo z roboty, či od známych. Kde sa ešte stále chodí do nemocnice s obálkou a akonáhle poznáme nejakého lekára, skúšame to cez neho. Kde keď chce človek niečo so štátom alebo neštátom vyriešiť, najprv rozmýšľa, komu by zavolal. Špekulujeme, ako by sa dali veci urýchliť. Ako nečakať v rade. Ako prejsť systému cez rozum. Systém, ktorý ale sami krivíme, preto nemôže fungovať z princípu.
Odchodom do Nemecka som sa jedno ráno ocitla v úplne inom svete. Zďaleka nie pre dokonalosť krajiny. Nemecko sa borí svojimi problémami a raj na Zemi neexistuje. Chvíľu mi to trvalo. Tá adaptácia. Za tých uplynulých 11 rokov mám naozaj bohaté skúsenosti. Úprimne vám však môže povedať, že toto, nám tak vlastné mentálne nastavenie, tu neexistuje. Čím dlhšie som tu, tým viac vnímam, aká je to zásadná vec. Že je to vlastne najdôležitejšie. Pre krajinu. Pre jej posun dopredu. A síce, keď si dokážete poradiť s úplne prázdnym adresárom v telefóne v každej životnej situácii. Počnúc úradmi, cez školy svojich detí a hoci aj vaše vzdelávacie aktivity, pokračujúc lekármi v nemocniciach i v ambulanciách, kolegami, servisom pre svoje auto, susedmi, podnikaním, poisťovňami, bankami, finačnými úradmi…jednoducho všetkým, s čím sa potýka každý z nás v podstate neustále.
Fico má, domnievam sa, úspech práve preto, že je jeho konanie ľuďom blízke. Sú ochotní uveriť, že sa veci dajú vybaviť, pretože vedia, že to tak je. Že sa podľa jeho slov vybavovaním Šimečku spikli v EU proti Slovensku, je donebavolajúca sprostosť. Civilizovaný svet funguje šialene inak, ako je to zvykom v jeho svete a ako to neustále pretláča voličom do hlavy. Vie veľmi dobre, že ťaží z ich vlastných skúseností. Že im nerozpráva fantasmagórie, o ktorých jakživ nepočuli. Že seje tam, kde to zarodí.
Ale pozor. Jediní, ktorí na to aktívne upozorňujú, je stránka PS na fb a niektorí ich predstavitelia. To je veľmi slabý výtlak a opäť sú v pozícii druhých v poradí. Teda negujú už vypustené do priestoru. To je málo. Príliš málo. Na druhej strane sa pod všetkými článkami médií o danej téme hromadia komentujúci, že je to všetko vina progresívcov, lebo zrádzajú Slovensko. A ako sme sa už poučili, vôbec to nemusí byť „hlučná menšina“.
Budú robiť iba to, čo už dvakrát zafungovalo. Budú to opakovať dookola, až kým sa ďalšia obrovská lož nestane pravdou. Do Eurovolieb nie sú dva mesiace. Sú už IBA dva mesiace. Pokiaľ o tom bude racionálne a demokraticky zmýšľajúca elita mlčať, alebo začne veci jasne a na všetkých frontoch komunikovať až niekedy neskôr, Fico ten hattrick dá.
16.04.2024 - 16:32:35
715
mohol si dať aj autora
16.04.2024 - 16:53:50
05
ale super status, vdaka 👍

medzitym doma: Počas diskusie na súdnej rade opakovane zaznieva, že v súvislosti s konaním predsedu Jána Mazáka vzniká podozrenie zo zneužitia právomoci. „Nie som trestňák, ale cítim to tak. Orgány činné v trestnom konaní by mali začať konať ex offo alebo by malo byť podané trestné oznámenie pre zneužitie právomoci,“ povedala sudkyňa Ayše Pružinec Eren.

pocity, KS BA, toto chces 😅
16.04.2024 - 17:09:20
10
Nerád to hovorím, ale "Šimečka nám stopne eurofondy" mi pripadá ako vysoko funkčný ekvivalent pre "Korčok pošle chlapov do vojny". A mám obavu, že aj keď je to minimálne rovnaká blbosť a niekoľkonásobne to prekračuje reálne možnosti menovaných, rozhodne to v júni fungovať bude, zvlášť na mysliteľov typu "počul som to voľakde". Naopak zamyslenie, že je celkom zvláštne koľko moci má údajne PS v celom europarlamente so štyrmi (4) poslancami, keď SMER-SSD s tromi (3 !!!) je voči nim očividne úplne bezmocný bude fungovať o dosť horšie, prípadne vôbec nie. A šanca, že by sa plynulo došlo do stavu keď sa uzná že to je celé inak, EÚ a EK majú svoje vlastné zdroje informácií a už im jednoducho s krajinami typu "cudzie (bez ohľadu na pravidlá) vezmeme, svoje si nedáme" došla trpezlivosť, tak taký optimista po posledných mesiacoch vážne nie som ...
16.04.2024 - 17:13:20
07
Čím väčšia blbosť, tým väčšia šanca na úspech.
16.04.2024 - 17:48:12
04
Zaujimalo by ma, ze ak by opozicia tiez pouzivala dezole slovnik ako by sa im darilo
16.04.2024 - 17:53:10
00
Definuj "dezole slovník". Lebo viac ohlupovania si Slovensko ozaj nemôže dovoliť.
16.04.2024 - 18:01:18
00
Nasa opozicia je taka slabucka, ze uz strana mimo parlamentu s ubohymi 3 % (Demokrati) musi davat navrhy co maju robit strany, ktore sa tam dostali. Dnes som videl video kde Nad a Seliga navrhuju aby opozicia zvolala mimoriadnu schodzu ohladom ohrozenych penazi z EU aby Fico uz konecne povedal co ide robit aby peniaze neprepadli. Aj ked to samozrejme neotvoria mozu aspon vykrikovat nech sa uz konecne tej je*o vyjadri a nech len neobvynuje kazdeho naokolo. Ja neviem, ale kde je SAS, KDH a kludne aj Slovensko? Cakaju kym vyhra SmeroHlas aj eurovolby a budeme uz uplne na hanbu v Europe?
16.04.2024 - 19:48:57
015

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up