POC ma cislovanie rozne poposuvane, a neplati jedna velkost na kazdy produkt

ked si v google das hladat POC Tectal vo fotkach, tretina ma na hlave nespravnu velkost,
nosia ju milimetre nad obocim a podobne, pride mi, ze ludom vadi ten vacsi vyrez okolo ucha, pri vacsej velkosti sa to zamaskuje a uz je to cool

Prílohy:

poc_2.PNG
poc_2.PNG 63.17 KiB thumb_up0thumb_down

poc_1.PNG
poc_1.PNG 36.07 KiB thumb_up0thumb_down

19.04.2024 - 13:11:10
00
Ja som napríklad rada, ak mi prilba sadne na tvar obvodu hlavy, pretože ju mám asi širšiu nad spánkami, kde ma bežne viaceré modely tlačia napriek ideálnemu obvodu. Mala som Tectal a teraz mám Kortal, obe mi sedia na šírku ale obe sú mi asi 1 cm nad obočím, lebo sú na moju výšku hlavy asi hlbšie ale mne to nevadí, mám miesto na okuliare. Obe mám rovnakú veľkosť, menšiu veľkosť z oboch modelov na hlavu nedám, lebo sú mi úzke aj na najviac povolenom upínacom mechanizme. Tá udávaná veľkosť heliem je len orientačný štartovací bod a aj keď je niekomu prilba hlboká, neznamená, že má zlú veľkosť len ten tvar nie je pre neho. A aj keď má niekto vysokú hlavu a skúša si hlbokú helmu, neznamená, že mu sadne, lebo mnohí majú vzadu plochú hlavu a hore takú "hranatú" a to sa prilby veberajú pekelne. Mala som niekoľko takých detí a ľudí v predajni a tam to bola fakt kríza a ani z 20 modelov nebola často žiadna ideálna.
19.04.2024 - 13:39:31
01
POC Tectal je doma, a beriem s5, ta helma sedi ked je centimeter nad obocim, ako pises fixska
24.04.2024 - 19:39:23
00
Viete poradit nejaku kvalitnu minimalisticku prilbu/znacku na XC? Jazdil som POC Ventral Air, teraz som skusal Sworks Prevail 3... Brutalne helmy no obe vypadaju akoby som mal na hlave hrib?. Dikes
25.05.2024 - 17:45:43
00
Šak nejaká dobre odvetraná cestná....
25.05.2024 - 17:51:45
00
Obe mnou spomenute helmy su cestne?
25.05.2024 - 17:54:24
01
Tak možno máš taký blbý tvar a veľkosť hlavy ako ja, kde som na rozhraní M a L, ale pre tvar hlavy M-ko nenasadím alebo strašne tlačí a L-ko uťahujem na doraz a vyzerá ako hríbik.....
Predtým, čo som písal, tak som len chcel naznačiť , že minimalistická prilba na XC = v podstate cestna prilba.....
25.05.2024 - 18:03:02
00
No ja som zase na rozhrani S a M... S-ko tlaci na bokoch a M-ko je uz trosku velke...
25.05.2024 - 18:18:57
01
arrow_leftbackyfx napísal:
Viete poradit nejaku kvalitnu minimalisticku prilbu/znacku na XC? Jazdil som POC Ventral Air, teraz som skusal Sworks Prevail 3... Brutalne helmy no obe vypadaju akoby som mal na hlave hrib?. Dikes

Presne pre to som presiel na Abus Airbreaker
25.05.2024 - 19:35:41
00
.....a ja som si objednal z e-shopu Alpinestar Vektor Tech MIPS Pilot velkosť M.Pani z e-shopu mi na druhý deň volá že či mám velkosť prilby odskušanú.Hovorím jej nie,nemám ju odskušanú,ale nemôžem mať inu velkosť ako M,kedže mám obvod hlavy 57 cm a prilba je od 55 do 59 cm.Prilba o 4 dni dorazila,chcem ju nasadiť na hlavu a prilba malá,tlačila ma na bokoch v priestore nad ušami.Tak som vzal brusne plátno (šmirgel) č.60 a na drzovku som tu polystyrenovu škrupinu obrusil v hrubke cca 2.5 mm na každu stranu.A teraz mi sedí ako uliata :D
27.05.2024 - 05:50:16
00
Neviem či si urobil dobre, keďže si zasiahol do konštrukcie ktorá tvorí celok v ktorom je testovaná a výrobcom garantovaná funkčnosť.
27.05.2024 - 16:39:09
01
.....na štitku vo vnutri prilby je okrem iných udajov nápis "made in CHina"....neverím tomu že číňan robí na každu škrupinu extra špecialne barierové skušky.Z celkového materialu brusením ubudlo asi 0,0001%.Material je obyčajný tvrdený polystyren (styrodur) takže čím väčšie su vetracie otvory na prilbe a čím ich je viac tým je prilba náchylnejšia na deštrukciu.Žiadnu raketovu vedu v tom nevidím.
27.05.2024 - 19:15:56
00
Raketová veda to nie je, ale renomovaní výrobcovia nejaké skúšky určite robia.
Technické pripomienky ....Skôr by som počítal hrúbku....ak si ubral 2.5 mm z trebárs 25 mm , je to 10%....ak z menšej hrúbky, tak potom logicky viac percent. Ak niečo vyrába číňan, neznamená to, že aj on to navrhuje,vyvíja a robí testy.
Dôležité je hlavne to, či je tvoja hlava chránená lepšie teraz , keď si síce ubral trocha z materiálu prilby, ale prilba presne sedí, alebo by si mal väčšie číslo, bez potreby úpravy, prilba by bola voľnejšia a musel uťahovať nadoraz....
27.05.2024 - 19:59:02
00
Alebo si proste každý môže rovno kúpiť helmu, ktorá mu sedí. Sú ich na trhu stovky modelov, tvarov a veľkostí tak ei myslím, že netreba "tunovať" tú, ktorá nemá tvar kompatibilný s tvarom hlavy a hľadať ďalej. Ale to už nech si každý zváži sám ako je to pre neho dôležité.
27.05.2024 - 20:03:06
01
Ja hľadám a zatiaľ je výsledok taký, že kupujem L a sťahujem nadoraz. A nie som s tým veľmi spokojný.....
Ale súhlasím, že riešenie ktoré navrhuješ je ideálne 👍
27.05.2024 - 20:06:11
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up