Nejde mi totizto do hlavy spotreba na mojom Bafangu a to ho uz jazdim 3/4 roka. Zda sa mi, ze bateria 630Wh sa prilis rychlo vycerpa.
Uvedomujem si, ze spotreba zavisi od mnohych faktorov (vaha, teren, stupen dopomoc(W)...atd), ale...
Tu je moj vcerajsi vyjazd.
Vaha 88kg, dopomoc priemerne 5 z 9 stupnov (rovnejsie useky 3 cca 200W, najstrmsie 7 400-450W), 42.8km, z toho cca 50% asfalt rovinka, priemer 21km/h, prevysenie 773m.
V cieli uz sla baterka na 34V a menila farbu na hnedu, cize tipujem, zeby sla do toho "safe" modu, co ma Bafang spraveny a davala by po zvysok cesty len 100W cca.
Tych 50% asfaltu by to mohlo skreslovat, ale mal som zapnutu 5 dopomoc a siel cca 32-35km/h v protivetre polovicu cesty, cize spotreba bola asi ako pri stredne strmom stupani.
Inak na kratsej asi 20km trase, kde idem vacsinou rovinu a je tam jeden kopec v lese s 200m prevysenim mi to spravi na 20km cca 20%, co by bolo podla mna realnejsie, ale na dlhsej strase sa neviem v tkaomto pomere udrzat. Keby som vedel dat tych 60km do tych 20% este by som to bral ako tak, ale davam nieco cez 40km a to sa mi stalo, ze uz aj po 35km sa zacala baterka farbit do hneda .
Zaujimali by ma hlavne odpoved typu, vazim tolko, nastupanych mam tolko m, a baterka mi ukazuje % po XY km.
Zaujimali by ma rozne statistiky roznych jazdcov a ci je to mojim stylom jazdenie, ci ma Bafang pocitov vyssiu spotrebu ako Shimano a Bosch a pod.
Neviem či si to správne pochopil.
Určite nie kopce za svoje, ale napr. v mojom prípade ak na začiatku dávam stúpanie 3-5% na eco, tak v 2 polovici už to isté na tour.
Zjednodušene povedané, cca v druhej polke už tak "nešetrím", a podpora je v priemere o stupeň vyššia.
Ak to zhrniem, tak keď som po výjazde tak akurát správne vyšťavený, potom zostatok v batérii je to posledné čo ma zaujíma.
Tak som dnes skusil rovno dat Dynamic +3 a je to super. Motor vobec "nebrzdi" a reaguje okamzite.
Dnes 37km, 954 vyskovych, spotreba 54% baterie.
Ja som si dal utorok 104km, v ľahkom teréne. Až tak som som si to neužil, nakoľko mi v prvej polke (cca 56km) fúkal stále protivietor, keď nie priamo, tak šikmo, ale nonstop. Ako s ebike v pohode, ale ten vietor bol dosť otravný aj tak. Keď tak teraz pozerám na trasu, tak som na mape nakreslil ružu
Bosch, nonstop Tour+, 625wh, zostalo 30%.
P.S. :keď vy chodíte rýpať do témy Elektrohejteri prečo by som ja nemohol prísť rýpnuť sem HAHAHA
P.S. :keď vy chodíte rýpať do témy Elektrohejteri prečo by som ja nemohol prísť rýpnuť sem HAHAHA
a dokážeš to aj ty?
Nenavistni biobikeri co by najradsej vsetkych co nemaju to spravne oblecenie, ten spravny biobike, pozamykali doma aby im nezavadzali, zalozili nenavistne vlakno, nie e-bikeri
Takze tam chodia ebikeri umravnovat tie vase nenavistne komentare aby ste sa niektori spamatali.
mas aj gpx tej trasy?
Neber to v zlom, len kazda aplikacia ci mapa nameria ine vyskove metre.
Mne napr. co mi zaznamenava Bosch cez mobil tak niektore trasy su dost mimo, ked signal GPS zaznamena nepresne.
Napr. co com sem daval tu trasu Bukova - Kamzik, mi nameralo cez 3 078 vm
Niektore tie namerane vm na ciastocnych trasach sa mi nepozdavali tak som to prehodil do freemapy.
Dostal som podla mna presnejsie vysledky. Cize 2 521 vm
Ked som dal tu gpx trasu napr. do mapy.cz tak to ukazovalo zase naopak o dost menej vm.
P.S. Red1 necítim nenávisť voči e-bikerom len problém je ten že teraz si kopa pakov kúpi e-bike a jazdí s tým štýlom : všetci preč lebo idem JA . česť výnimkám
bateria , náhradná pre bosh , je certifikovaná ? ? náradie pre servis , je certifikované ?
vaše polovičky sú certifikované ?
doma čo žerete . certifikovanú stravu od necertifikovanej kuchárky ?
poniektoré príspevky a názory sa vymykajú realite . chýba certifikácia .
e bike je na - pre radosť z vozenia na výletoch . nie na úletoch .