Ake máte skúsenosti so psami? Za mnou ich už pár vyštartovalo a pekne ma ponaháňali. Možno som vtedy urobil aj svoj rýchlostný rekord na ceste . Neznášam keď som niekde na bicykli a na okraji cesty ma čaká voľne pustený pes...neviem čo majú proti bikerom ...čo robíte v takýchto prípadoch?
... Ak zájdeš k MUDr. musí prípad zdokumentovať. Dostaneš tlačivo pre majiteľku psíka. Ona musí ísť so svojím psíkom k vetovi na kontrolu besnoty. Ak keď má všetky očkovania platné. Vet musí vyplniť a potvrdiť tlačivo o vyšetrení. Pes musí zostať 1 mesiac v karanténe. ...
by ma zaujimalo, ci je to takto aj v SR.
minimalne kvoli tomu mesiacu v karantene by som to absolvoval (pes na volno mi nevadi - ale vzdy predpokladam, ze si ho majitel pozna natolko, aby si to dovolil ...
Vacsina psov pustenych na volno by nemali byt pusteni, nakolko svojho majitela neposluchaju. Zakladne prikazy im nic nehovoria, tak to vzdy konci tym ze "nebojte sa on vam nic nespravi, on sa chce len hrat".
KinDo tiez ma to napadlo ale tomu psovi to neurobim, bolo to stena, ale panicku by to mohlo pekne vytrestat, Som jej hovoril, ze nie kazdy reaguje kludne, viem si zivo predstavit, co by nasledovalo ak by rafol nespravneho (rozumej prchkeho ) ale bolo to zakerne, bol to prechod vinohrad/les do kopca, este ze som sa nezrubal v tych SPDckach
Minule som obiehal nejakých trampov, na voľno mali pusteného nejakého väčšieho psa – hádam na 20 metrov, panička zavolala jeho meno, ten na ňu pozrel, zdvihla dlaň a milý pes prirazil zadok k zemi, ako keby ho blesk udrel. Nepohol sa z miesta a sledoval paničku pre ďalší rozkaz. Tak si predstavujem vycvičeného psa.
ja som mal takeho suseda, mal boxera, isiel domov do panelaku, psa nechal sediet pri vchode, ani sa nepohol aj ked isli okolo ludia so psom. Ked sa pan vratil, presiel okolo neho a kracal dalej, pes stale sedel a cakal, az ked na neho zdialky hvizdol a mavol rukou, tak sa rozbehol za nim.
Za svojho psíka vždy zodpovedá jeho majiteľ. Pes sa rád naučí. Je to svorkové zviera a bude v pohode poslúchať Alfu. Alfa pes však musí mať rozum a psíkovi sa dostatočne venovať a trpezlivo ho učiť čo od neho bude chcieť. Kričať na psa cez pol ulice "pocem, ty debil, kde zase lietaš" nemá zmysel pretože psík to absolútne nechápe a majiteľ sa iba strápňuje pred okolím.
minule nad rajeckymi teplicami mlady parik s navolno pustenym psom cirka 20m od nich ,uz neviem ani kto vydal povel myslim "ostan" ,presiel som okolo neho ako keby bol skala pozdravil ich a slapal dalej ...
ale zas minule chlapik s bicyklom a psom navolno stal za zakrutou polnej cesty na kunerad ,tak som ich nevidel ,pes vystartoval kym som zoskocil z bajku uz mal zuby na nohe ale stisnutie si rozmyslel ,doplatil na to "len" kompresny navlek ...
maly update : v den pokusania je majitel povinny ist k veterinarovi a nahlasit to, nasledne prebehnu este dve kontroly psa. Veterinar vyzadoval aj papier od mojej lekarky aby to mal cim podlozit. Zatial mu stacilo jej meno. Pes v karantene nie je, skor by som to nazval domace vazenie ale aj to pochybujem....
... na mna v Prievoze skocil statny vlciak aj s náhubkom, ale ta masa ktora do mna vrazila zboku na nohu a zadne koleso ma skoro zvalila na zem ( a to som uz bol otoceny nanho) ...? Nasraty sa pytam majitela?: "no co do pi..i Vam mam na to povedat..?" ...a majitel akoze vtipalek veliky... ze mne nic, povedzte to jemu a ze vsak ma náhubok...
Otazka...nosite niekto nejaky obranny sprej ...a ako to je s pouzitim? Lebo mam obavy, ze ked sa na mna raz takto rozbehne pes bez nahubku, pouzijem sprej tak mozem cakat druhy utok besneho majitela... :/
Po dnesnej prihode na Bezovci, ked sa na hlavnej ceste pri mne zrazu zjavil neaky rotwajler (majitel bol na dohlad ale kym ku nam dobehol uslo hodne casu a napokon ho aj tak nepocuval) a ktory sa mi snazil najprv rozkusat kolesa a potom sa mi zahryzol do topanky - je nieco co realne funguje na obranu pred utociacim psom? Nebolo mi vsetko jedno ked okolo mna minutu ci dve kruzil a dobiedzal. Je rozumne v takej chvili zastat? A pre buducnost pomoze neaky sprej alebo klakson na stlaceny vzduch?
určite zastať, na bajku nemáš veľa možností brániť sa, iba žeby si nosil roxor zasunutý vedľa vidlice ako Rymanow
Keď pes vidí ako sa nekryté lýtko pekne pravidelne pohybuje, je to pre neho neodolateľné
čiže zastať , bajk držať smerom k psovi ako bariéru, nekričať, nepanikáriť a môžes skúsiť povely ako sadni "Čakaj", "Sadni", "Ľahni". na moje prekvapenie to raz fungovalo
Podľa toho čo píšeš psík bol naozaj "hravý"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
by ma zaujimalo, ci je to takto aj v SR.
minimalne kvoli tomu mesiacu v karantene by som to absolvoval (pes na volno mi nevadi - ale vzdy predpokladam, ze si ho majitel pozna natolko, aby si to dovolil ...
ale zas minule chlapik s bicyklom a psom navolno stal za zakrutou polnej cesty na kunerad ,tak som ich nevidel ,pes vystartoval kym som zoskocil z bajku uz mal zuby na nohe ale stisnutie si rozmyslel ,doplatil na to "len" kompresny navlek ...
Otazka...nosite niekto nejaky obranny sprej ...a ako to je s pouzitim? Lebo mam obavy, ze ked sa na mna raz takto rozbehne pes bez nahubku, pouzijem sprej tak mozem cakat druhy utok besneho majitela... :/
Keď pes vidí ako sa nekryté lýtko pekne pravidelne pohybuje, je to pre neho neodolateľné
čiže zastať , bajk držať smerom k psovi ako bariéru, nekričať, nepanikáriť a môžes skúsiť povely ako sadni "Čakaj", "Sadni", "Ľahni". na moje prekvapenie to raz fungovalo
Podľa toho čo píšeš psík bol naozaj "hravý"