ahojte mam otazocku na svojom cestaku mam predstavec 90tku no len prenasam dost vahu na ruky alebo ruku a potom mi trpne preto chcem skusit vymenit predstavec. moja otazka je ak mi mozte poradit do akej velkosti ist do 70tky alebo este menej? dakujem za odpovede
Všeobecne platí že pri úzkych riadítkach môže byť stlačený hrudník a s tým spojené horšie dýchanie, pri príliš širokých môže dochádzať k bolestiam hornej časti chrbtice, krčnej atď. Toto bolo uverejnené vo Vele už pred niekoľkými rokmi v "zdravotnom okienku". Samozrejme, týkalo sa to cestných riadítok.
Aj pri krátkom predstavci môže byť problém, zapiera sa viac rukami, pri príliš dlhom je zas jazdec príliš natiahnutý.
Aj 1 cm má obrovský vpliv na jazdu a pohodlie.
Najlepšie je investovať do fittingu, to sa potom človek čuduje aké rozdiely tam vychádzajú.
Všeobecne platí že pri úzkych riadítkach môže byť stlačený hrudník a s tým spojené horšir dýchanie...
To asi napísal niekto, kto na bicykli v živote nesedel.. Alebo si to cyklisti - časovkári neprečítali? A vrchári tiež nečítajú odbornú literatúru? Alebo nepotrebujú dýchať?
Foto z internetu, autor neznámy
Priateľka ma nejakú chvíľu nový cesťak. Ale včera a dnes na ňom mala zatiaľ najdlhšie jazdy a dnes ju už extrémne bolelo rameno. A podla mňa má príliš dlhý ten predstavec. Vidím, ze 100mm je na taky rám veľa. Ale zase váham, že aký objednať, keďže sa to stupňuje po 10mm
Predstavec nie je draha polozka, cize nemas co vahat. Kupil by som 70 a 80mm predstavec a skusil pojazdit s nimi. Nevyhovujuci predas..
Joko , a všimol si si na akých tenkých plášťoch jazdia tie dlažobné kocky?
Doba sa mení, trendy tiež, dokonca aj poučky, ktoré desaťročia platili za nemenné.
Teraz k veci : ramená ma na cestáku nikdy neboleli, to skôr lakte a krcna chrbtica. Potom ako som sa prestal pozerat, ako jazdia profici a upravil som si posed podľa seba, bolesti náhle pominuli.
Nech slečna skúsi zdvihnut predstavec, či už podlozkami, alebo zmenou uhla ak sa dá, alebo skúsiť kratší predstavec.
Pokiaľ s a jedna o bolesť len jedného ramena,tak by som v skontroloval vycentrovanie riaditok,či nie sú stočené do strany a tým pádom sa môže tou jednou stranou viac naťahovať hlavne keď drží za páky.
Predstavec nie je draha polozka, cize nemas co vahat. Kupil by som 70 a 80mm predstavec a skusil pojazdit s nimi. Nevyhovujuci predas..
Výmena zo 100 na 70mm, pocitovo bola spokojná, ale rameno opäť cítila cca po 40km ?? ja len proste nechápem, že to rameno ju na mtb absolútne neboli, dokonca ani pri raketovych športoch, len ten cesťak.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aj pri krátkom predstavci môže byť problém, zapiera sa viac rukami, pri príliš dlhom je zas jazdec príliš natiahnutý.
Aj 1 cm má obrovský vpliv na jazdu a pohodlie.
Najlepšie je investovať do fittingu, to sa potom človek čuduje aké rozdiely tam vychádzajú.
To asi napísal niekto, kto na bicykli v živote nesedel.. Alebo si to cyklisti - časovkári neprečítali? A vrchári tiež nečítajú odbornú literatúru? Alebo nepotrebujú dýchať?
Foto z internetu, autor neznámy
Doba sa mení, trendy tiež, dokonca aj poučky, ktoré desaťročia platili za nemenné.
Teraz k veci : ramená ma na cestáku nikdy neboleli, to skôr lakte a krcna chrbtica. Potom ako som sa prestal pozerat, ako jazdia profici a upravil som si posed podľa seba, bolesti náhle pominuli.
Nech slečna skúsi zdvihnut predstavec, či už podlozkami, alebo zmenou uhla ak sa dá, alebo skúsiť kratší predstavec.
Výmena zo 100 na 70mm, pocitovo bola spokojná, ale rameno opäť cítila cca po 40km ?? ja len proste nechápem, že to rameno ju na mtb absolútne neboli, dokonca ani pri raketovych športoch, len ten cesťak.