Aspon ze to bolo po tripe, asi 400 metrov od domu Nie ze by som nemal so sebou naradie, kedze som bol solo, ale som rad, ze som sa s tym nemusel babrat P.S. medveda som nestretol, iba jedneho chalana, co bol vybaveny nejakou hukackou z aliexpresu, vraj proti medvedom Tak dufam, ze nenatrafi na hlucheho
Mám 4X bike s 9sp reťazou a enduro s 10sp reťazou. Pocitový rozdiel v tuhosti tých reťazí je zjavný. Na 9sp reťaz sa dokážem spoľahnúť, ale z tej úzkej 10sp reťaze podvedome mám horší pocit.
Dzejkob pozri si Cues. To je technicky rozmerovo 9kolecko dostupne aj ako 10 resp. 11kolecko (pri tej istej vzdialenosti pastorkov). Shimano prekvapilo a potesilo, ze nema SRAM pristup "cim vice prouzku, tym vice Adidas". Zjavne na to nejaky dovod Shimano malo. Jasne, ze profici v EWS vydrz neriesia a jazdia co dostanu resp. kto ich sponzoruje, takze tych netreba brat ako smerodajnych.
fluider: tak skus na ten 4x dat 10sp retaz, ci sa pocit zmeni. 10sp ma vnutorne rovnaku roztec sa mi mari, ako 9sp, tak by to malo ist v pohode. Ale toto bude inde , nez v retazi.
Sanca je. Zaklad uspechu je, ze najprv sa taketo centruje opretim o strom / stlp a zatlaci sa na tie vyhnute miesta aby sa to plusminus vratilo do roviny, az potom prichadza na rad centerkluc.
ale prd, uz mesiac pozeram po novych kolesach a toto je krasne pred manzelkou ospravedlnitelna situacia na ich kupu, tieto skusim hodit do servisu ci sa s tym da nieco urobit, ale aj tak sam viem ze si ich nenecham (minimalne nie ako hlavne kola)
toto sa polozi na zem a zacne sa po tom skakat ale aj keby sa to podarilo ako tak vycentrovat, bude to nachylne na osmicku a je velka sanca ze budu praskat spice alebo diery v rafiku.
Sanca je. Zaklad uspechu je, ze najprv sa taketo centruje opretim o strom / stlp a zatlaci sa na tie vyhnute miesta aby sa to plusminus vratilo do roviny, az potom prichadza na rad centerkluc.
Pred opretím o strom treba NAJPRV povoliť výplet až potom narovnávať! Následne začať centrovať a doťahovať výplet. Výsledok vie byť niekedy pozitívne prekvapivý.
V Maribore v bikeparku som skoncil po druhej jazde. Pripity Srb nedobrzdil a narazil mi do zadneho kolesa - s bikom ma odhodilo do krikov mimo chodnika. Predny kotuc zlahka ohnuty, zadny ohnuty neopravitelne a zadne koleso total 8smicka so zdemolovanymi spicmi ze ani po nasilnych a menej nasilnych upravach sa nedokazalo pretocit zadnou stavbou. Srb povedal, ze to kvoli tomu ze ked idem do bikeparku, je potrebne si viac pritiahnut spice (LOL). Nasledne so svojou partiou usiel. S bikom som teda siel peso dole zjazdovkou a ahaho, v prvej krcme v 1/2 svahu ich vidim ako slopu dalsie piva. Tak som si prisadol, ze co mi k tomu povie dalsie. Netvaril sa nadsene. Zacal ma obvinovat ze je to moja chyba, ze v bikeparku sa nesmie jazdit pomaly (podotykam, ze do mna narazil mimo bikeparku na lesnom chodnicku). Potom zmenil retoriku ze pozrieme kolko stoji novy rafik na webe a da mi cash. Neskor licitoval na 50 eur. Rozhodol som sa pre socialny experiment a test balkanskeho charakteru (vseslovanska vzajomnost, brat za brata) a vyhlasujem velkorysu tipovaciu sutaz, ci mi preplati naklady na opravu ked mu poslem fakturu zo servisu (nebudem si narokovat 40 euro za prepadnuty listok, ani cent za kotuce, ci tmel - cisto len opravu samotneho kolesa). Islo o vyjazeneho skuseneho dlhorocneho bikera, cca 40tnika, zrucny aj v servise aj v jazdeni...
V Maribore v bikeparku som skoncil po druhej jazde. Pripity Srb nedobrzdil a narazil mi do zadneho kolesa - s bikom ma odhodilo do krikov mimo chodnika. Predny kotuc zlahka ohnuty, zadny ohnuty neopravitelne a zadne koleso total 8smicka so zdemolovanymi spicmi ze ani po nasilnych a menej nasilnych upravach sa nedokazalo pretocit zadnou stavbou. Srb povedal, ze to kvoli tomu ze ked idem do bikeparku, je potrebne si viac pritiahnut spice (LOL). Nasledne so svojou partiou usiel. S bikom som teda siel peso dole zjazdovkou a ahaho, v prvej krcme v 1/2 svahu ich vidim ako slopu dalsie piva. Tak som si prisadol, ze co mi k tomu povie dalsie. Netvaril sa nadsene. Zacal ma obvinovat ze je to moja chyba, ze v bikeparku sa nesmie jazdit pomaly (podotykam, ze do mna narazil mimo bikeparku na lesnom chodnicku). Potom zmenil retoriku ze pozrieme kolko stoji novy rafik na webe a da mi cash. Neskor licitoval na 50 eur. Rozhodol som sa pre socialny experiment a test balkanskeho charakteru (vseslovanska vzajomnost, brat za brata) a vyhlasujem velkorysu tipovaciu sutaz, ci mi preplati naklady na opravu ked mu poslem fakturu zo servisu (nebudem si narokovat 40 euro za prepadnuty listok, ani cent za kotuce, ci tmel - cisto len opravu samotneho kolesa). Islo o vyjazeneho skuseneho dlhorocneho bikera, cca 40tnika, zrucny aj v servise aj v jazdeni...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pred opretím o strom treba NAJPRV povoliť výplet až potom narovnávať! Následne začať centrovať a doťahovať výplet. Výsledok vie byť niekedy pozitívne prekvapivý.
Prepletal som na normálny 36 dierový s vynechávaním otvorov.
Vies kolko posle...
https://youtube.com/shorts/RdBbE5s2-Fc?si=X1y92VvKYkU7H0_9