Trening - ako ste daleko s pripravou na novu sezonu?
dufam ze sa podelime o treningove rady a hlavne skusenosti ...myslim ze je uz najvyssi cas ukoncit zimnu pripravu a zacat pripravu na sezonu 2011.
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara... ale inak zimna priprava nestala za vela ,kedze asi vsetci mame pracovne povinnosti a nejake tie rodinne povinnosti
ja to taham na dlhsom segmente kvoli tomuto. v obidvoch pripadoch je to odhad...
FTP test procedure according to Allen and Coggan
20-minute easy riding warm-up
3 x 1 minute fast-pedaling interval up to max 120rpm, and rest at 80rpm for a minute between intervals
5 minutes at a lower pace to recover 5 minutes at your maximum pace. You should “explode” at the end of the 5-minute effort. It’s very important you do this before your 20 minute test.
5 minutes at a low pace to recover
The real FTP: 20 minute at your highest average power. Do not start too hard, but start strong and push yourself!
10-minute recovery at a moderate pace
to 5min max úsilie chápem že je dôležité, aby sa srdiečko "rozbehlo" a pripravilo na ďalšie maximá. Subjektívne pozorujem, že keď idem Vo2Max intervaly tak sa mi zdajú druhé, alebo aj tretie opakovanie "ľahšie" (alebo lepšie povedané cítim sa "lepšie") ako úplne prvý interval.
Hmm, v sumare je to 60min+vyjazdenie. Ivan by ti povedal ze presnejsie a lepsie by bolo ist tu hodinu na FTP, aby si zistil svoje FTP Pre mna je dolezite, ze vzdy robim 20min test na rovnakej trase, s rovnakym zahriatim, a dodrzujem rovnake podmienky, nejdem napr. zo sedla a pod... Ako a ci to presne zodpoveda hodinovemu vykonu neviem, zatial mi to cca sedi a hlavne je to informacia pre mna a moje vlastne porovnania a pozorovanie napredovania, nie porovnavanie s druhymi.. Alebo teda len orientacne, na "presno" chodim na preteky
ja som si naposledy "užívala" 40min segment vo februári. Asi nebudete poznať. Taký miestny "kopček" zvaný sacalobra
Nabudúce skúsim teda ten hodinový zo Soleru na Puig Major. NEverím, že by sa mi ho podarilo pod hodinu.
Boze tolko vyhovoriek... Keby tak strasne chces si ten kopec najdes. A nemusi byt ani kopec, ani segment. Lenze to by nevyzeralo asi tak dobre... Ja to robim na stupani s priemernym sklonom 2,5%. Pretoze v kopci je to priliz jednoduche Bud sprav 2-3x8, idealne 10min na 110% predpokladaneho FTP a z ich priemeru 90% mas FTP. Ak si to zvladol priliz jednoducho, tak ho mas zrejme vyssie a nabuduce pridaj. Alebo over na 20min useku s 105% FTP. A teoriu mas...
Proti kanárom mám vlastné argumenty. Paradoxne jednu z najväčších výhod (teplé počasie) vidím v tomto období ako subjektívnu nevýhodu. hlavne v spätnej aklimatizácii keď sa potom z 30°C+ vrátim do zimy a 0 - 5°C. Kúpanie moc neobľubujem a teda ani nevyhľadávam Mallorku mám rada hlavne pre veľký výber rôznorodých trás. Zvlnený terén na rozjazdenie aj pekné kopce v horách. Počasie 17 - 20°C na malorke vo februárii je pre mňa ok.
Mna by zaujimalo, ako presny je ftp vypocet stravy alwbo training peaks, ked idem Martinky (kopec u mna zatial na cca 40-45min cez les alebo cca 50min po asfaltke) na plne gule.
Obe platformy mi vypocitali cca rovnake ftp.
Garmin nemam, jazdim s Wahoo
Mam aj smart trainer, ale ten mi ukazuje blbosti…Neviem, ci ho mam zle nakalibrovany alebo co, ale Martinky idem 50min na priemernom vykone o 50w vyssom ako mi vyslo ftp na smart traineri)
Mna by zaujimalo, ako presny je ftp vypocet stravy alwbo training peaks, ked idem Martinky (kopec u mna zatial na cca 40-45min cez les alebo cca 50min po asfaltke) na plne gule.
Mam aj smart trainer, ale ten mi ukazuje blbosti…Neviem, ci ho mam zle nakalibrovany alebo co, ale Martinky idem 50min na priemernom vykone o 50w vyssom ako mi vyslo ftp na smart traineri)
Mam to podobne, ze na Elite suito T mam o 40w nizsie ftp ako na kluke 4iii
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
20-minute easy riding warm-up
3 x 1 minute fast-pedaling interval up to max 120rpm, and rest at 80rpm for a minute between intervals
5 minutes at a lower pace to recover
5 minutes at your maximum pace. You should “explode” at the end of the 5-minute effort. It’s very important you do this before your 20 minute test.
5 minutes at a low pace to recover
The real FTP: 20 minute at your highest average power. Do not start too hard, but start strong and push yourself!
10-minute recovery at a moderate pace
"hodinovy" segment si budem uzivat ked konecne pride cestak
Nabudúce skúsim teda ten hodinový zo Soleru na Puig Major. NEverím, že by sa mi ho podarilo pod hodinu.
https://www.strava.com/segments/10262019?filter=overall
https://www.strava.com/segments/10262019?filter=overall
Tak ale TU som myslel v nasom okoli 😄
Kristina buduci rok chodte na Gran Canariu. kondiciu na to mas. mozes si dat aj 3hodinove tempicko
2023 krivka je vyssie ako 2024 a FTP rata o 10 nizsie. som si relativne isty ze aktualne FTP 299 nemam a prestrelene to je minimalne o 15w
Mam to podobne, ze na Elite suito T mam o 40w nizsie ftp ako na kluke 4iii