dufam ze sa podelime o treningove rady a hlavne skusenosti ...myslim ze je uz najvyssi cas ukoncit zimnu pripravu a zacat pripravu na sezonu 2011.
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara... ale inak zimna priprava nestala za vela ,kedze asi vsetci mame pracovne povinnosti a nejake tie rodinne povinnosti
mas vysledok porovnany napr s garmin odhadom ftp? po skoro kazdej jazde, kde tlacim nejake vykony, mi nahodi novy estimate, cize je to x krat za rok a potom na zaklade toho fungujem. Predpokladam, ze to nie je presne ako realita, garmin a strava mi davaju priblizne rovnaku hodnotu odhadu.
Este potom tento segment je dobry https://www.strava.com/segments/10805141, som ho dlho aj jazdil, za mokra ale nie, aj ked pre dobreho dupaca je to pod 20minut v pohode. Ale je tam prudke stupanie dobre na silu a zaver (na parkovisko) je kusok aj technicky, ak je vlhkejsie. Alebo vydupat
lubo ty si nepochopil co je FTP test tam mas busit watty a nie riesit techniku jazdy... v podstate cim hladsie tym lepsie. henten vyslap na kamzik je uplne nepouzitelny...
Ja velmi dobre chapem ale uz chapem, ze nechapes . Hento je "technicky" vyslap, pretoze musis riesit aj stopu trochu na poslednych 2 metroch , inak je to hladke jak asfalt, ak mas silu v nohach velku, tak to predupes na priamo. Preto som to sem daval. Zbytok trasy je obvykle cisty, ak nepadne strom, alebo tade neprejde LKT, alebo zrovna tam plynari daco nevykopu (vsetko sa tam udialo). No a potom sa tam v exponovanych casoch motaju pesiaci. Ale je pre silnejsich dupacov asi uz moc kratky (plus ti pesiaci).
Ked uz technicke, na hladkom pojdes s ftp 400w, v rozbitom terene das 10 minut a nohy odidu, lebo silove pretlacanie (ak nemas natrenovane) - 300w s kadenciou 100 a 300w s kadenciou 50 je rozdiel. Potom sa ti nechce
do rozbiteho terenu
Ale ok, nebudem dalsie hladat, lebo ma zase vypiskas , ale mohol by som ti najst nejake zjazdove segmenty
Inak casto jazdim kadetade, potreboval by som napr. , aby mi zariadenie ukazovalo tlak na pedal, nielen watty. Co pozeram, daky addon pre garmin je, ale garmin nemam, otazka ci vobec pwm posiela udaje taketo, prepocitane nie su uplne ok, aj ked, asi by stacili. Doteraz som to moc neriesil, ale ..
scarinko : ten barometer je tusim dost problem na tych garminoch, resp. tejto verzie, sa mi tak mari. Ale mozno spina sa nabrala do tej dierky, kde je schovany ?
Ešte taká alternatíva, dátové pole What's my FTP? Od Xert, dá sa nájsť cez Garmin ConnectIQ
(Je mi jasné,že to je iba výpočet, no lepšie ako triafať naslepo)
vdaka za tip.
dnes "4x8", po jednom z intervalov mi What's my FTP od Xertu zahlasil 298w co bolo celkom prijemne prekvapenie. mozno ten vypocet zo stravy co hlasi 299 nie je az tak mimo. a mozno som len optimista
v kazdom pripade konecne zas v Garmine zacinam 6kou
mne to kleslo zo 62 na 60 lebo som uz 2 tyzdne neproduktivny. Vcera sme makali ako kone, NP 245W co je cca 3,2W/kg na 70km a aj tak som dostal Zaklad a zeleny stlpcek.
pod "makat ako kone" by som si predstavovat aspon z4 intervaly alebo z5 este lepsie....
z toho grafu tazku posudit co si vlastne siel? nahanacka v skupine?
Poriadne si to nastav je take hodne relativne 😁
Jedine ist na spiro ergometriu kde to urcia. Inak mozem nastavovat kolko chcem. Aktualne som to dal podla clanku nejakeho starsieho od Imra na zaklade LTHR tak uvidime.
Ano, nahanacka v skupine, kolotoc na dlhsie useky cca 300w na s***** a podobne.
V podstate sme sli na tento segment zamerane ale mali sme slabsie kusy v skupinke tak sme ich museli aj cakat. https://strava.app.link/RPnsDL90XJb
Ale ved ja som prave nechcel ist z4 a z5 ale tempo aby som mal oranzovy result a nie fialovy.
No nic, asi musim skusat nejake casovkarske useky.
Kamosovi co sme to tahali spolu to dalo ANP, mne len zaklad.
scarinko v principe to vychadza z tohoto v "idealnom svete" akurat problem je ze VT1 a LT1 a VT2 a LT2 nie su rovnake na co si mozes dohladat studie. ale pre nase "plebsove" chapanie sveta to uplne staci. pre tych co to naozaj potrebuju tak ti chodia do labaku a neriesia to na fore
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mas vysledok porovnany napr s garmin odhadom ftp? po skoro kazdej jazde, kde tlacim nejake vykony, mi nahodi novy estimate, cize je to x krat za rok a potom na zaklade toho fungujem. Predpokladam, ze to nie je presne ako realita, garmin a strava mi davaju priblizne rovnaku hodnotu odhadu.
medvedie udolie je v podstate super keby nebolo tak od ruky a na koniec esicok to je v ramci vykonnosti nad 20min...
https://www.strava.com/segments/9295247?filter=overall
Ked uz technicke, na hladkom pojdes s ftp 400w, v rozbitom terene das 10 minut a nohy odidu, lebo silove pretlacanie (ak nemas natrenovane) - 300w s kadenciou 100 a 300w s kadenciou 50 je rozdiel. Potom sa ti nechce
do rozbiteho terenu
Ale ok, nebudem dalsie hladat, lebo ma zase vypiskas
Inak casto jazdim kadetade, potreboval by som napr. , aby mi zariadenie ukazovalo tlak na pedal, nielen watty. Co pozeram, daky addon pre garmin je, ale garmin nemam, otazka ci vobec pwm posiela udaje taketo, prepocitane nie su uplne ok, aj ked, asi by stacili. Doteraz som to moc neriesil, ale ..
scarinko : ten barometer je tusim dost problem na tych garminoch, resp. tejto verzie, sa mi tak mari. Ale mozno spina sa nabrala do tej dierky, kde je schovany ?
do rozbiteho terenu
ach jaj. toto vysvetlujes naozaj nespravnemu
(Je mi jasné,že to je iba výpočet, no lepšie ako triafať naslepo)
vdaka za tip.
dnes "4x8", po jednom z intervalov mi What's my FTP od Xertu zahlasil 298w co bolo celkom prijemne prekvapenie. mozno ten vypocet zo stravy co hlasi 299 nie je az tak mimo. a mozno som len optimista
v kazdom pripade konecne zas v Garmine zacinam 6kou
way to go.
z toho grafu tazku posudit co si vlastne siel? nahanacka v skupine?
z 2h vyjazdu z4 + z5 = 3minuty
poriadne si tie zony nastav inak je to rovnake kolecko ako s ivanom. ak tam mas hluposti tak sa necuduj ze ti to dava inu ako ocakavanu analytiku...
Jedine ist na spiro ergometriu kde to urcia. Inak mozem nastavovat kolko chcem. Aktualne som to dal podla clanku nejakeho starsieho od Imra na zaklade LTHR tak uvidime.
Ano, nahanacka v skupine, kolotoc na dlhsie useky cca 300w na s***** a podobne.
V podstate sme sli na tento segment zamerane ale mali sme slabsie kusy v skupinke tak sme ich museli aj cakat.
https://strava.app.link/RPnsDL90XJb
Ale ved ja som prave nechcel ist z4 a z5 ale tempo aby som mal oranzovy result a nie fialovy.
No nic, asi musim skusat nejake casovkarske useky.
Kamosovi co sme to tahali spolu to dalo ANP, mne len zaklad.
HR 3 = Power 3
HR 4+5 = Power 4+5+6+7
to vobec neplati tak ako pises (myslim to ze casy za vyjazd v tep. a vykon. zonach by sa mali rovnat) ... vela zalezi na tom ako ides ...
cituj ma kde pisem ze by sa mali rovnat?
ventilatory & lactate threshold
ked pojdes na spiroergometriu je relativne pravdepodobne ze Ti vyjdu ine hodnoty thresholdov ako ked pojdes na laktatovu krivku...
keby si nemal vecer co citat nech sa paci
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6167480/