Čaute, chcem sa spýtať, či má niekto reálnu skúsenosť s kúpou biku z portálu https://buycycle.com/.
Platforma na oko vyzerá výborne, no reálna skúsenosť je reálna skúsenosť,
Ďakujem
Juraj
Ja som kupoval z IT.
Podla nalepiek na krabici (tak velka, ze by sa do nej aj prerastena Bambulka zmestila):
skatula z https://paket.ag/ DE -> IT DPD
potom IT -> SK Fedex/TNT
Ale talian zle zabalil (ta krabica je tenka bieda) + nejake skryte vady, tak som potom 2 mesiace riesil, kym poslali nejake peniaze spat. Ta ich podpora je naozaj des. Pozor, vady treba nahlasit do 48hod od prevzatia. Najskor som to chcel hned poslat spat, to by sa asi poriesilo rychlejsie, ale potom som to rozdychal (a najma 2x full tak lahko nezozeniem v dnesnej dobe) a navrhol im, ze nech daju zlavu. Tak sme sa cca. 2 mes. handrkovali resp. odpovedali velmi oneskorene. Bike som teda nemohol pouzivat. Klasika ako pri poistovniach.
Takto, ja som teraz jeden bike(iba ram) predaval a oni posielaju smutne malo baliaceho materialu, nastastie som doma dlshie nevysypal papierovy odpad a tak som tu krabicu ustlal ako sa dalo. Od balenia levelu canyon to ma ale daleko, zalezi vzdy od predajcu. Mne taktiez prisiel bike s jemne oskretou oskou ktora trcala cez krabicu ale vzdy som s nimi mal len fer jednanie aj ked zdlhave. Cestak mi prisiel s odretym lakom od padnutej retaze a tiez mi vratili dve stovky, odpovede ale ozaj trvaju 2-3dni.
Tak ja som cakal aj 2 tyzdne, kym prisla od nich odpoved. Ale neskoro som si vsimol, ze sa da aj zavolat. To by som si aj nemcinu precvicil.
A peniaze za predaj ti prisli kedy? Len tak zo zvedavosti, lebo peniaze, co mi nakoniec poslali neboli od predajcu, ale od nich (poistka za poskodenie), aj ked poskodenie urcite nebolo v takej sume (prehadzovac + patka) a reklamoval som aj celkovy stav nezodpovedajuci inzerovanemu.
no to sa necham prekvapit, vcera ho kurier prebral, dam potom vediet
kazdopadne treba davat pozor na stav z primorskych miest, znamemu som objednaval bike z holandska a korozia od morskeho vzduchu bola na funky miestach
Holandska korozia je od toho, ze biky az prilis casto nechavaju vonku - vidlic ktore zvonku vyzerali OK, ale zozratych zovnutra som tu mal neurekom.
Ale toto plati pri relativne beznych, "kazdodennych" bikoch - tak do 1500€. O vyssie sa uz v principe dobre staraju.
Chcem sa spýtať keď ste kupovali bicykel cez buycycle ako ste platili? Lebo keď chcem zaplatiť cez visa kartu tak mi po autorizacii platby v aplikacii napise ze niečo sa pokazilo a platba sa zruší
no to sa necham prekvapit, vcera ho kurier prebral, dam potom vediet
kazdopadne treba davat pozor na stav z primorskych miest, znamemu som objednaval bike z holandska a korozia od morskeho vzduchu bola na funky miestach
tak update Palo TT
6.6 prisiel pre bajk kurier
13.6 bol doruceny
20.6 som mal prachy na ucte
Adammm11m mas pravdepodobne nastaveny limit na platbu cez internet nizsi ako cena bajku
Ahojte, chcel by som sa podeliť o skúsenosť, možno to niekomu bude užitočné v budúcnosti. Hľadal som pre seba dobrý cestný bicykel s ohľadom na to, aby to nestálo milión. Dlho som prehľadával rôzne weby, bazáre atď. Nakoniec som objavil buycycle.com a našiel som tam bicykel, ktorý spĺňa všetky požiadavky. Samozrejme som opatrný a prešiel som si internetové recenzie aj toto fórum a prečítal skúsenosti, ktoré ma presvedčili o tom, že to bude v poriadku.
A tak som si našiel tento bicykel - https://buycycle.com/en-sk/bike/via-nirone-7-105-2023-31894 . Pôvodná cena bola 800€ + provizia sprostredkovatelovi okolo 60€ + doprava okolo 118€ z Talianska (Puglia). Ako prvé, som pohľadal či neexistuje promo kód -a hľa, po zadaní bola doprava zdarma. Okrem toho som sa predajcu spýtal na 10% zľavu a vyhovel. A teda som zakúpil bicykel za 720€ + 44€ provízia = 764€ za nový, nikdy nepoužitý cestný bicykel. Nákup som uskutočnil cca 28.6. a do 03.07. predajca pripravoval a zabalil bicykel, potom to bolo odoslané a včera 09.07. dorazil. Korešponduje s fotkami, je úplne nový a nepoškodený.
Kód som našiel cez google s kľúčovými slovami - buycycle promo code - a nasledne skúšal, ktoré sú funkčné. Myslím, že konkrétne odtiaľ to bolo - https://www.couponbirds.com/codes/buycycle.com
Pokial si neobjednas skontrolovanie bicykla od buycycle, tak vzdy zalezi od predajcu v akom stave posle bicykel. Buycycle v takom pripade tiez vedia zarucit kvalitu len podla popisu a z obrazkov.
Ty si si nasiel predajcu co je bicyklovy obchod co sa takto asi zbavuje skladovych zasob, cize tam je asi vo vseobecnosti vyssia miera spolahlivosti ako pri sukromnych predajcoch.
Pokial si neobjednas skontrolovanie bicykla od buycycle, tak vzdy zalezi od predajcu v akom stave posle bicykel. Buycycle v takom pripade tiez vedia zarucit kvalitu len podla popisu a z obrazkov.
Ty si si nasiel predajcu co je bicyklovy obchod co sa takto asi zbavuje skladovych zasob, cize tam je asi vo vseobecnosti vyssia miera spolahlivosti ako pri sukromnych predajcoch.
Kazdpopadne si asi kupil dobre.
Presne, všetko tomu nasvedčuje. Je to zabalené v originálnej krabici a so štítkom a sériovým číslom.
Ahojte čerstvo som majiteľka bicykla z buycycle a tiež sa s vami chcem podeliť o svoje skúsenosti :
Dejstvo 1. Sklamanie
Našla som si krásny bicyklík čo vyhovoval vo všetkom mojim predstavám, predajca komunikoval super, dokonca mi poslal svoju stravu kde som si mohla overiť jeho najazdené kilometre, všetko vyzeralo ideálne do momentu kedy som klikla na "Kúpiť" a zistila som, že zo Spojeného kráľovstva sa prepravuje len do Spojeného kráľovstva. Tak sa neokašlite ako ja... (Zisťovali sme, nie, výrazne sa neoplatí sa snažiť to poslať mimo buycycle... je to škoda ale je to tak)
Dejstvo 2. Turecké trhovisko
Ako som zistila počas ďalšieho výberu, buycycle je úroveň tureckého trhoviska - každý zjednáva, a všetci očakávajú, že vy budete - samozrejeme sa na prvý pokus všetci tvária chrumkavo a ako to nejde, a ako to nie je nadhodnotené, a potom mi jeden pán ponúkol o 1000 € nižšiu cenu, než za akú to pôvodne ponúkal ... Takže - rozhodne sa nebojte zjednávať !
Dejstvo 3. Nákup
Odporúčam trochu pogúgliť kódy, dá sa nájsť kadečo + samotná stránka Vám neustále generuje nejaké cez newsletter
takže odo mňa : B-CM-BUYNOW FREESHIPPING OFF_B30 30% B-CM-BUYINJUNE 30% ( stale funguje a už je júl - takže skúšajte)
Nákup samotný po dohode so súkromným predajcom (osobou) prebehol hladko. Mali sme veľmi dobrú komunikáciu, a keďže predajca Vám môže posielať fotky, ale mne ako kupujúcemu to nešlo, tak som dostávala fotky z priebehu všetkého. Naozaj som narazila na ochotného človeka. Videla som ako mu došiel baliaci materiál, ako to balil, kam mi dal čo ... fakt super...
Dejstvo 4. Sklamanie a doprava
Doprava sama o sebe bola bez problémov, trvanie išlo všetko rýchlo akonáhle to bolo v preprave... išlo to UPS, oni majú trochu neprehľadný systém informovanosti konečného odberateľa, ale netrvalo to dlho (konkrétne od prebrania do finálnej dopravy z DE 2 dni.
Sklamanie - krabica prišla s milion roztrhnutiami na xy miestach kde tie diery nemali čo robiť. Zároveň hlavný otvor držal len na jednej lepiacej páske ktorá vyzerala že tam bola dolepená značne dodatočne a všetko ostatné bolo pretrhnuté. Všetko som dôkladne fotila a žiadala kuriera nech o tom rovno urobí zápis ( nie , nechcelo sa mu, ale vyžadovala som to). Čakala som najhoršie.
Dejstvo 5. Radosť
Našťastie ! sa nič také nedialo ...
Obalový materiál síce hodnotím ako hrozný, lebo taký ten "papierový prach" bol všade a bicykel bol súci akúrať tak na umytie ... ale všetko bolo presne ako mi to predajca nafotil.
Následne odo mňa stránka vyžadovala potvrdenie, chceli doplniť fotky v prípade nespokojnosti ( a tam bolo milion možností, s čím máte možnosť byť nespokojní ... ) ...
Bicykel prišiel v odpovedajúcom stave a za veľmi výhodný peniaz.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podla nalepiek na krabici (tak velka, ze by sa do nej aj prerastena Bambulka zmestila):
skatula z https://paket.ag/ DE -> IT DPD
potom IT -> SK Fedex/TNT
Ale talian zle zabalil (ta krabica je tenka bieda) + nejake skryte vady, tak som potom 2 mesiace riesil, kym poslali nejake peniaze spat. Ta ich podpora je naozaj des. Pozor, vady treba nahlasit do 48hod od prevzatia. Najskor som to chcel hned poslat spat, to by sa asi poriesilo rychlejsie, ale potom som to rozdychal (a najma 2x full tak lahko nezozeniem v dnesnej dobe) a navrhol im, ze nech daju zlavu. Tak sme sa cca. 2 mes. handrkovali resp. odpovedali velmi oneskorene. Bike som teda nemohol pouzivat. Klasika ako pri poistovniach.
Najskor som chcel kupit toto
https://buycycle.com/sk-sk/bike/camber-comp-29-2014-93775
Ale tam zjavne predajca mal nejake problemy sam so sebou, tak mi vratili penize, ked sa im neozyval.
Nakoniec som kupil toto:
https://buycycle.com/sk-sk/bike/camber-comp-29-2015-94792
Z povodnych 850 na 750 som zjednal s predajcom a potom mi este vratili 200.
Nejake chutovky z komunikacie este pridam. Podobne pribehy sa daju najst aj tu:
https://www.trustpilot.com/review/buycycle.com?stars=1
A peniaze za predaj ti prisli kedy? Len tak zo zvedavosti, lebo peniaze, co mi nakoniec poslali neboli od predajcu, ale od nich (poistka za poskodenie), aj ked poskodenie urcite nebolo v takej sume (prehadzovac + patka) a reklamoval som aj celkovy stav nezodpovedajuci inzerovanemu.
Ale toto plati pri relativne beznych, "kazdodennych" bikoch - tak do 1500€. O vyssie sa uz v principe dobre staraju.
tak update Palo TT
6.6 prisiel pre bajk kurier
13.6 bol doruceny
20.6 som mal prachy na ucte
Adammm11m mas pravdepodobne nastaveny limit na platbu cez internet nizsi ako cena bajku
Pride mi to “too good to be true” za takú cenu…
https://buycycle.com/en-us/bike/default6661e2ad12989-30040
Hlavne v popise nie je nič, iba odkaz na komunikáciu cez Whatsapp…
Na pinkbike som sa bežne stretol s podvodnými ponukami ale s buycycle.com nemám skúsenosti a nenašiel som ani nič o podvodoch tam…
A tak som si našiel tento bicykel - https://buycycle.com/en-sk/bike/via-nirone-7-105-2023-31894 . Pôvodná cena bola 800€ + provizia sprostredkovatelovi okolo 60€ + doprava okolo 118€ z Talianska (Puglia). Ako prvé, som pohľadal či neexistuje promo kód -a hľa, po zadaní bola doprava zdarma. Okrem toho som sa predajcu spýtal na 10% zľavu a vyhovel. A teda som zakúpil bicykel za 720€ + 44€ provízia = 764€ za nový, nikdy nepoužitý cestný bicykel. Nákup som uskutočnil cca 28.6. a do 03.07. predajca pripravoval a zabalil bicykel, potom to bolo odoslané a včera 09.07. dorazil. Korešponduje s fotkami, je úplne nový a nepoškodený.
U mňa má teda tento portál palec hore.
Presne, všetko tomu nasvedčuje. Je to zabalené v originálnej krabici a so štítkom a sériovým číslom.
Dejstvo 1. Sklamanie
Našla som si krásny bicyklík čo vyhovoval vo všetkom mojim predstavám, predajca komunikoval super, dokonca mi poslal svoju stravu kde som si mohla overiť jeho najazdené kilometre, všetko vyzeralo ideálne do momentu kedy som klikla na "Kúpiť" a zistila som, že zo Spojeného kráľovstva sa prepravuje len do Spojeného kráľovstva. Tak sa neokašlite ako ja... (Zisťovali sme, nie, výrazne sa neoplatí sa snažiť to poslať mimo buycycle... je to škoda ale je to tak)
Dejstvo 2. Turecké trhovisko
Ako som zistila počas ďalšieho výberu, buycycle je úroveň tureckého trhoviska - každý zjednáva, a všetci očakávajú, že vy budete - samozrejeme sa na prvý pokus všetci tvária chrumkavo a ako to nejde, a ako to nie je nadhodnotené, a potom mi jeden pán ponúkol o 1000 € nižšiu cenu, než za akú to pôvodne ponúkal ... Takže - rozhodne sa nebojte zjednávať !
Dejstvo 3. Nákup
Odporúčam trochu pogúgliť kódy, dá sa nájsť kadečo + samotná stránka Vám neustále generuje nejaké cez newsletter
takže odo mňa :
B-CM-BUYNOW FREESHIPPING
OFF_B30 30%
B-CM-BUYINJUNE 30% ( stale funguje a už je júl - takže skúšajte)
Nákup samotný po dohode so súkromným predajcom (osobou) prebehol hladko. Mali sme veľmi dobrú komunikáciu, a keďže predajca Vám môže posielať fotky, ale mne ako kupujúcemu to nešlo, tak som dostávala fotky z priebehu všetkého. Naozaj som narazila na ochotného človeka. Videla som ako mu došiel baliaci materiál, ako to balil, kam mi dal čo ... fakt super...
Dejstvo 4. Sklamanie a doprava
Doprava sama o sebe bola bez problémov, trvanie išlo všetko rýchlo akonáhle to bolo v preprave... išlo to UPS, oni majú trochu neprehľadný systém informovanosti konečného odberateľa, ale netrvalo to dlho (konkrétne od prebrania do finálnej dopravy z DE 2 dni.
Sklamanie - krabica prišla s milion roztrhnutiami na xy miestach kde tie diery nemali čo robiť. Zároveň hlavný otvor držal len na jednej lepiacej páske ktorá vyzerala že tam bola dolepená značne dodatočne a všetko ostatné bolo pretrhnuté. Všetko som dôkladne fotila a žiadala kuriera nech o tom rovno urobí zápis ( nie , nechcelo sa mu, ale vyžadovala som to). Čakala som najhoršie.
Dejstvo 5. Radosť
Našťastie !
Obalový materiál síce hodnotím ako hrozný, lebo taký ten "papierový prach" bol všade a bicykel bol súci akúrať tak na umytie ... ale všetko bolo presne ako mi to predajca nafotil.
Následne odo mňa stránka vyžadovala potvrdenie, chceli doplniť fotky v prípade nespokojnosti ( a tam bolo milion možností, s čím máte možnosť byť nespokojní ... ) ...
Bicykel prišiel v odpovedajúcom stave a za veľmi výhodný peniaz.
Snáď moja skúsenosť niekomu pomôže.