Kategórie
Bike-techNema to nic spolocne s pruzenim - lebo ked mam uplne zablokovane pruzenie, tak to vôbec nevydava ten zvuk. Ak idem dole kopcom a ak mam aktivovane pruzenie a neslapem, tak to nevydava ten zvuk.
Nema to nic spolocne so sedlovkou - lebo ked slapem, tak to vydava ten pukavy zvuk, aj ked nesedim na bicykli.
Nema to nic spolocne s pedalmi - lebo to vydava rovnaky zvuk, ci slapem iba pravou, alebo iba lavou nohou.
Nema to nic spolocne s prehadzovackou, lebo pri preradovani to nevydava ten zvuk. Aj ked rukou pracujem s presmykacom, tak o nevydava ziaden vrzgavy, ci pukavy zvuk.
Ked slapem bez toho, aby som vydaval nejaku vacsiu silu, tak to nevydava ten zvuk, napr. ked idem dole kopcom alebo po rovine s nizkou silou slapania.
Ked idem dole kopcom a neslapem, tak to nevydava ziaden zvuk. Bez ohladu na to, ci mam zapnute alebo vypnute pruzenie.
Co si myslite, v com to moze byt?
Problem je, ze nemam naradie, aby som rozmontoval stredove zlozenie....
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
savings SRAM DUB V3 sada vymedzovacích podložiek pre stredové zloženie
11,89 €
savings
MOC 19,99 €
-10% FSA BB-30/PF-30 (MS188) podložky pre stredové zloženie
4,39 €
-10%
MOC 4,89 €
Akcia -13% Shimano TL-BB13 vyrážač press-fit stredových zložení
55,99 €
-13%
MOC 81,99 €
-6% Shimano TL-UN74S sťahovák na stredové zloženie, octalink/štvorhran
9,39 €
-6%
MOC 16,99 €
Mam v podstate nový bike puká to od 30km Aktuálne ma 230 a je po garančke.
Pukanie sa stále neodstranilo. Chvíľku to bolo lepšie, ale znova sa to vrátilo.
Aj som dal nové pedále, nič. Všetko dotiahnutie.
Jedine co sa nedotahovalo boli Misky.
Myslíte že to môže byť aj tým?
Ešte doplním, že to puká len ked je pravý pedál v úplne spodnej polohe.
To pukanie je večné téma?
Bicikel mam DEMA Energy team dark Brown /Black.
Pridávam aj link na video :
https://youtube.com/shorts/HtV7Ea5gCgQ?si=7oWKQtdt6QKdyl12
Postav sa ku bicyklu zboku, chyť ho za sedadlo, nakloň mierne od seba a nohou zatlač v mieste kde je uchytená kľuka na oske. Počuješ pukanie?
Len som uviedol video aky je to zvuk.
Dnes skúsim nahrať nové.A ozaj to puká ked je pravý pedál dole.
Ked som skúšal stláčať pedále nič nebolo počuť. Ale skúsim dnes tvoj postup.
Nakoniec sme sa dopatrali, že to robil bordel medzi prevodníkom a klukov.
Stačilo vyčistiť, namazat a je po probléme.
Skúšal som už všetko čo bolo aj tu na fóre aj mimo na canyon stránkach a fb ale nič nepomohlo. Pukanie je pri miernom tempe do kopca aj v stoji aj keď je zamknuté odpruženie aj keď je otvorené.
Zdá sa mi že to najviac puká na stredných prevodoch, na najľahšom a najťažšom som to nejako nezaznamenával. Zaujímavé je že pukanie je hlavne pri kadenčnom šľapaní, keď prestanem šľapať a zase začnem tak je na pár sekúnd ticho a zase začne pukať. Sedlovka to nie je, puká aj postojačky.
Ďakujem
Ja som všetko možné poskúšal preto som skúsil napísať či sa niekto nestretol s nejakou banalitou čo to možno vyrieši a ktorú som neskúšal ja ?
Ak si mal velky servis pred 400km tak to nemusi nic znamenat.