Ahojte, poraďte mi, prosím, kadiaľ sa najlepšie dostanem od Kunerad. zámku hore na hrebeň a odtiaľ
budem pokračovať ďalej smer na Martinky. Zelenou, modrou, alebo je aj iná možnosť?
hre svitacovou dolinou po zltej , ked bude odbocovat treba ostat na ceste a na druhej odbocke odbocit na cestu -na mape je ako plna ciara ,po nej dalej az na zaciatok trailu "omegula" fialovy trail na mape ocitnes sa na takej lucke volame to "letisko" z neho ide taka cesta vpravo hore kopcom treba po nej po cca 150m sa zmeni na chodnik mierne dolava traverzujes po dalsich cca 70m pojde odbocka -chodnik doprava hore po nom ,bude sa vseliak kratko rozvetvovat vyjde k cislu 8650 co je na mape a dalej uz po zltej na veterne
Na Martinky sa čisto mimo Martinskej strany nedostaneš ani jednou cestou bez aspoň minima tlačenia. Tento konkrétny úsek má tuším aj segment čo sa volá "Výnos na Veterné"
to síce áno na hrebeň ale k vysielaču to je ešte slušný mordor ktorý tiež tlačíš takže za mňa najrýchlejšia cesta na hole určite cez letisko keď tak trasa : https://www.strava.com/activities/11671346642
ja som tento rok isiel so psom peso cez letisko hore a zdalo sa mi to celkom easy,na biku som to este neskusal ale som si vravel ze chlopaci z kuneradu to maju jednoduchsie a rychlejsie ako ist cez sacne-skalky/prasive
Tiež som tade šiel len raz dolu. Ono to je tak hodne už od ruky a naozaj najlepšie pre Kuneradcov. Ale zas najhoršie pre nás strečancov Mne sa tam všeobecne akosi poslednou dobou nechce chodiť. Kusisko do kopca, tlačenia pár stoviek metrov v tom potom ešte traily zajazdiť a zas kus domov a ešte aj nadol tam treba tlačiť v niektorých variantách
V tom sa mi to tiež nejako zmenilo, lebo ja som býval najšťastnejší, keď bolo riadne teplo a vtedy som najradšej ťahal na bicykli, ale ako som zostarol, tak normálne teraz chodím ako zdochnutý. A pritom všade okolo exkluzívne suchučké traily Len už bude treba pomaly premýšľať nad nejakým pokosením, lebo ako miznú stromy, tak pribúda strašne veľa rôznych tráv, malinčia a inej hávede...jazdím to len tak po pamäti, plus všade kopy kliešťov v týchto luxusných porastoch.
v piatok som vysiel na martinky a bolo fajn zamracene tak,ze sa spustim enduro pamatnik a hardway a poslapem naspat hore na vysielace + zmija a do kuneradu ,zjazdil som to dole na martinsku stranu a zrazu modra obloha a ani jeden mrak,som sa skoro uvaril cestou hore tiez nemam rad taketo upeky...a po pamati sme vcera isli vretenicu,trava az po rajdy a tiez koniec slepucha pred zvaznicou je uz uplne zarasteny,klieste sme na nase prekvapenie nenachytali nikto v tych travach
Koniec Slepúcha myslíš tam za tým ako to vyrúbali asi? Tam sme robili ešte na jar novú stopu a zatiaľ je to tam OK, ale treba to jazdiť, lebo to tam zarastie. Ale asi myslíš len úplny koniec k tej chatke, ale to je len pár metrov a tam sú aj mladé stromčeky, takže aspoň tam nie je taká háveďná tráva ako na Vretenici, alebo na Brestove. A potom je krásna tráva na vrchu Jedľoviny. Taká vysoká asi 30cm a na vrchu má také biele chumáče, vyzerá to ako nízka hmla a zakryje to všetky skaly a nástrahy v traili Ide sa cez to krásne - doporučujem. Ale je to až na hornej Jedľovine, nie tej hlavnej čo sa jazdí.
koniec slepucha myslim tesne pred zvaznicou uz pred chatkou,posledny prudky zosup po tej rubani...jedlovinu som bol minulu nedelu a isli sme klasicky na brestov a traverz jedloviny (ten bol zarasteny + par stromov padnutych),uplne na vrchu som este nebol,musim napravit.... oplati sa tam ist ?
KLIESTE:
ak pojdete vy trailisti nahodou s rodinou do "arealu" do Lednic (Breclav), tak na ceste z centra do obce Nejdek je po lavej strane Leroy - vyrobca repelentov Predator. priamo pri ceste maju nonstop automat (i platba kartou) a tam si mozete vybrat rozne druhy repelentov. rozne velkosti, obsah DEET v % https://www.leroycosmetics.cz/prodejna/
Ten vrch je taký trochu čudný, ale sú tam vo zvyškoch lesa krásne pasáže. Vrchol je vyrúbaný, ale na pravej strane v čučoriedkach je taká antiflow stopa, treba tam aj trochu pošliapnuť, ale ide to v krásnych čučoriedkach a potom ideš do takého mladého lesa, následne sa to už napojí na traverz jedľoviny v tej trávnatej pasáži. Ale za mňa je ten vrchol lepšie jazdenie ako ten traverz, len tam treba z Brestova vytlačiť až do asi 1035, teda niečo okolo 50 výškových.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
budem pokračovať ďalej smer na Martinky. Zelenou, modrou, alebo je aj iná možnosť?
https://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=49.076740P18.781381P15@b=2
treba vystihnúť aj počasie
... pravda s tym kosenim - Brestov už riadne zarastol miestami, od aprila čo sme boli 😅
ak pojdete vy trailisti nahodou s rodinou do "arealu" do Lednic (Breclav), tak na ceste z centra do obce Nejdek je po lavej strane Leroy - vyrobca repelentov Predator. priamo pri ceste maju nonstop automat (i platba kartou) a tam si mozete vybrat rozne druhy repelentov. rozne velkosti, obsah DEET v %
https://www.leroycosmetics.cz/prodejna/