rozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Update: treba povedať že tie ich plné MOC sú trochu mimo, ale ako píšem dajú sa nájsť pekné zľavy. A ako bonus - tie ich Grand fondo cesťáky majú identický rám s gravelimi, priechodnosť pláštov do 40 mm. Takže jeden bike + set rovnakých kolies s gravel obutím nahradí aj gravel.
A prijemny bonus je, ze mas len 2 kable na hydrauliku namiesto 4.
Ak je to prvy cestak tak radsej bez integrovanych kablov
Odporucam nasledovne priority pri kupe prveho cestaku:
- kvalitny ram a hlavne spravnu/vhodnu geo
- kvalitne/vhodne sedlo
- karbonove kvalitne kolesa - dobre tretry a prilba
- kvalitne letne oblecenie
- kvalitne zimne oblecenie
- keramicke loziska
Ak toto budes mat zabezpecene a stale ti to dovoli rozpocet, tak sup sup do elektrickeho radenia. No myslim, ze mechanicka 105 prip. Ultegra ti musi stacit.
V inej teme pises rozpocet vyrazne nizsi na elektriku...
https://www.mtbiker.sk/forum/post1906861.html#p1906861
s lankami nemam problem
na roviny aj mensie/vacsie kopce vystacim aj s rafikovymi brzdami na hlinikove rafiky
ale nikomu nevnucujem tento zaciatocnicky protiprúdny pristup
Pytal sa na cestak
Najlacnejsie to kupi uz ako komplet vsetko spolu a tam urcite nebudu kvalitne kolesa.
Da sa aj dobre vyskladat
Elves ram 1000e
105 di2 sada 1000e
zvysok kolesa, sedlo, rajdy sa zmesti do 3000e
S ostatnym v principe suhlasim. Investovat do tretier, lahkej prilby, poskusat rozne sedla z bazaru.
Kolesá zatiaľ nechcem riešiť, aby som mal aj nejakú "métu" do budúcna.
Zvažujem Giant Defy, Trek Domane, prípadne Merida Scultura Endurance. Ale zatiaľ som sa nerozhodol.
https://www.decathlon.sk/p/305449-62815-cestny-bicykel-edr-af-105-cierny.html
len sa ho (ich) malokto odvazi doporucit, skoda
Kazdopadne moj pohlad:
- kotuce
- mechanika 105
- karbon
Na zaciatok uplne staci. A v pohode aj predas.
Ak ta to chyti upgradnes cely bike a zbytocne na tomto prerobis.
Ja mam za 3500 s mechanikou a uz ma mrzi elektrika a skryta kabelaz. Ale vzdy vyjde nieco nove co bude lepsie tak sa so zmenou neponahlam. Elektrika samotna je celkom draha, aj ked zvazujem.
Tiez ak nechces preplacat, tak by som nesiel do znaciek ako Specialized, Trek, Bianchi a podobne. Velmi pekne ale predrazene znacky.
Tie by som kupil uz len v poriadnej vybave ?.
tiez som spekuloval, ale nakoniec som zrusil, lebo to co tam nie je sa nemoze pokazit.
105-12 mech, uplne ok... asi to bude lahsie ako elektrika.. bateria, motory kable..
je to podobna situacia automat/manual na aute. niekomu je jedno, druhy bez automatu nevie zit.
Ak je to prvy cestak tak radsej bez integrovanych kablov
rozviň trochu
tiež vyberám prvý cesťák, integrovaná pekná kabeláž je premňa must have ale zas bike si neservisujem sám, tak trochu som sa toho začal obávať. servisy si viac vypýtajú pri ladení prehadzovačiek atď keď je to integrované? alebo aké iné nevýhody má integrovaná kabeláž?
Kolesá zatiaľ nechcem riešiť, aby som mal aj nejakú "métu" do budúcna.
Zvažujem Giant Defy, Trek Domane, prípadne Merida Scultura Endurance. Ale zatiaľ som sa nerozhodol.
Tak som po dlhom hľadaní našiel skladom Giant Defy Advanced 1 na elektrickej 105-ke v mojej veľkosti v letnej -20% zľave. Tak som si dnes overil či je ozaj skladom a už je aj doma. Ďakujem všetkým za rady.