full nepatrí na cestu? ja som v minulosti dal na full 1,5" plášte a bol som na ňom BA-BB, a keď si porovnávam jednotlivé jazdy do BB na rôznych bajkoch tak vždy som celkový čas mal okolo 10 a pol hodiny líšia sa len či som sedel normálne na obed alebo som šiel len s krátkymi pauzami
Nepoznam ten pripad, ale vsimol som si ze tu na fore sa bezne obhajuje jazdenie po mestskej zeleni, travnikoch, a ten cyklista mozno ani len netusi, ze jazdi cez niekoho sukromnu zahradu, kedze to asi nema majitel ani oznacene?
8/2009 Zz
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Zákon jasne definuje, kade sa môže cyklista pohybovať. Potom tu máš ešte VZN obcí, kde v drvivej väčšine je pohyb po zeleni zakázaný, kde vyslovene nie je povolený.
Jano dobre že si to spomenul...paragrafy sú pokrútené...takže ja sa odo dnes budem na žiletke voziť iba po ceste vedľa ktorej je atrapa cyklochodníka zo zámkovej dlažby,miestami prepadnutej od áut čo tam zvyknú stáť a ak niečo,poviem že pre tento bicykel je táto cestičke NEZJAZDNÁ. (na mtb-čku nemám problém tade ísť)
Rovnako mas na cesticke pre cyklistov zakazany pohyb chodcov, korculiarov, psickarov, kocikarov etc a realita? Vieme. Riesi to niekto? Neriesi.
Predvcerom idem rozbehnuty, a tupaňe rozdrbane na celu sirku cyklocesty.
Jedna pizda tlaci kocik, druha sluchadla stuple
V predstihu kricim pozor, nic... zopakujem viackrat, max decibely, nic...Som pri nich, flekujem a kricim zas ...
Sluchadlove zombie rakovina..
xyz : kľudne použiti aj argumet o karbónových tretrách, alebo že jazdíš rýchlejšie ako 25km/h, lebo je to projektované na 25km/h. Ľudia si tu aj tak nájdu výhovorku prečo môžu porušovať prespisy, ale ostatný nemôžu (hlavne motoristi)
A niektori motoristi, ktori tu kazia meno normalnym motoristom, mozu porusovat pravidla gramatiky pomaly kazdym prispevkom. A nikto o tom nechodi vyplakavat na autickarske fora...
8/2009 Zz
(1) Na bicykli sa jazdí predovšetkým po cestičke pre cyklistov. Po cestičke pre cyklistov sa jazdí vpravo. Kde cestička pre cyklistov nie je alebo nie je zjazdná, jazdí sa pri pravom okraji vozovky. Ak sa tým neohrozujú ani neobmedzujú chodci, smie sa jazdiť po pravej krajnici vozovky.
Zákon jasne definuje, kade sa môže cyklista pohybovať. Potom tu máš ešte VZN obcí, kde v drvivej väčšine je pohyb po zeleni zakázaný, kde vyslovene nie je povolený.
trubadur. cize na mojej zahrade tiez nemozem jazdit na bicykli lebo to odporuje cestnemu zakonu?
Joooj Jano...porušovať,vyhovárať...prial by som ti ísť raz na cesťáku po tej hatlanine...pofotím nabudúce. Dnes len jedna fotka z iného miesta...spoločný chodník pre chodcov a bicykle, pri 760-kách rajdách zážitok prejsť okolo tej búdky ?
JPE napríklad podľa 8/2009 Zz je jasne definované kade môže môže cyklista jazdiť. Ďalej tam máš aj niečo takéto:
§ 4 Povinnosti vodiča
(2) Vodič nesmie
i) poškodzovať životné prostredie, najmä verejnú a cestnú zeleň,
§ 14
Tretí stupeň ochrany
(1) Na území, na ktorom platí tretí stupeň ochrany, je zakázané
b) vchádzať alebo jazdiť na bicykli, trojkolke, kolobežke alebo na samovyvažovacom vozidle na pozemkoch za hranicami zastavaného územia obce mimo diaľnice, cesty, miestnej komunikácie a vyznačenej cyklotrasy; § 13 ods. 3 platí rovnako,
Co je zlozitejsie je jazdenie motorovym vozidlom po cestach na sukromnych pozemkoch ktore su vynate z cestnej siete. Ci ma mat poistku, ci ma byt prihlasene, ci ta mozu skontrolovat, co v pripade ak ide o zavodny okruh atd.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Full patri do lesa a nie na asfalt. Jedine, ze by si bol pan v rokoch 60+ s problemovym chrbtom
https://www.trnavak.sk/clanky/2334/muz-z-okolia-trnavy-nezistne-zdiela-svoju-zahradu-s-verejnostou-nici-mu-ju-cyklista-ktory-pride-po-dazdi
Ale hej, pohybovať sa po ceste/chodníku je to isté ako behať po zeleni.
Predvcerom idem rozbehnuty, a tupaňe rozdrbane na celu sirku cyklocesty.
Jedna pizda tlaci kocik, druha sluchadla stuple
V predstihu kricim pozor, nic... zopakujem viackrat, max decibely, nic...Som pri nich, flekujem a kricim zas ...
Sluchadlove zombie rakovina..
Ale hej, pohybovať sa po ceste/chodníku je to isté ako behať po zeleni.
Napis aj to co je na konci tej vety a nie len co sa ti hodi.
trubadur. cize na mojej zahrade tiez nemozem jazdit na bicykli lebo to odporuje cestnemu zakonu?
§ 4 Povinnosti vodiča
(2) Vodič nesmie
i) poškodzovať životné prostredie, najmä verejnú a cestnú zeleň,
Stačí si otvoriť zákon 8/2009 Zz a študuj.
este raz ktora cast cestneho zakona riesi toto? chranenu oblast a podobne
napriklad
Tretí stupeň ochrany
(1) Na území, na ktorom platí tretí stupeň ochrany, je zakázané
b) vchádzať alebo jazdiť na bicykli, trojkolke, kolobežke alebo na samovyvažovacom vozidle na pozemkoch za hranicami zastavaného územia obce mimo diaľnice, cesty, miestnej komunikácie a vyznačenej cyklotrasy; § 13 ods. 3 platí rovnako,
Co je zlozitejsie je jazdenie motorovym vozidlom po cestach na sukromnych pozemkoch ktore su vynate z cestnej siete. Ci ma mat poistku, ci ma byt prihlasene, ci ta mozu skontrolovat, co v pripade ak ide o zavodny okruh atd.