Vopred sa ospravedlnujem, viem ze ma tu ukamenujete, ale radsej si dam poradit aj v takejto banalnej veci.
Kupil som synovi jazdeny bike a taketo uchytavanie som nikdy nevidel. Chcel by som mu vymenit plast, ale neviem zhodit koleso a nechcem nieco urvat. Poradte prosim, ako ho zhodim?
Spodne imbusy som povolil, jedna bocna matica sa dala v pohode vymontovat, ale druha strana mi nejde.
Super! diky moc. snad to uz zvladnem. Taky maly momentacik do 20Nm mam, takze tam si dam pozor. Uz som raz na svojej vidlici strhol vnutorny zavit na post mount brzde..
Cavte, vcera som kupil bajk no ma jeden problem .. vpredu ak som to dobre nasiel by sa malo nachadzat thru axle, no ani za svateho s tym nejde pohnut, ako mozte vidiet na fotke byvali majitel to uz aj trochu ohol, takze moja otazka je, ako to co najlepsie bez znicenia vybrat?
Dik za kazdu radu, nie som v tomto velmi zbehly tak ocenim kazdu radu.
Zdravím, myslím si, že ta páčka to už má za sebou, už by som ju ani neťahal, inak si môžeš ublížiť keď sa odtrhne, podľa mňa najlepšie by bolo zobrať plochy šrubovák, umiestniť ho niekde tesne pod páčku ako na obrázku a pomaly to vypáčiť, nech sa páčka otvorí. Potom kupiť novú osku a už ju tak silno nezaťahovať, stačí aby držala pevne a do hornej strany, aby sa nechytila niekde o kameň.
Tak aktualnizacia situacie, osku v tom ohnutom mieste som mierne zbrusil aby tam bola dostatocna drazka na vyvinutie tlaku a pri spravne citlivom no zaroven poriadnom chlapskom tlaku to povolilo. Nasledne sa mi to podarilo este dostatocna vyrovnat aby to fungovalo ako ma.
Takze velka vdaka vsetkym co mi poradili
Ahojte,mam ROCK MACHINE Blizz CRB 30-29 s SHIMANO HB-MT400, 28H, CENTER LOCK, 15x110mm THRU Type AXLE a ani za boha neviem povolit osku. Bojim sa ze ked pouzijem este vacsiu silu tak nieco zlomim. Viete poradit mozno nejaky "trik" alebo mam ist radsej do servisu? dakujem
Ahoj ľudia.
Prosím vás ,tak som sa dnes tešil že sa pôjdem povoziť na "novom" biku a pri uťahovní prednej osky som ulomil páčku .......... (viz "koment hore chezter").
Dá sa kúpiť samostatne len páčka ktorú zaskrutkujem do osky alebo budem musieť kúpiť celú osku? Ďakujem za pomoc.
Hľadal som ale samostatne len páčku neviem násť..
Takže som našiel osku. Je to 15x110 ROCK SHOX 158MM MAXLE LITE.
Tá origo bola na biku. So 4 "drážkami" to je ako vyľahčená?
Tá druhá plná je dostupná. Tá origo nie.
ahojte, tí čo ste vymieňali alebo zničili Rockshox Maxle Lite osku, neostala vám prosím vás táto skrutka?
o kúsok viac som ju dotiahol a praskla ako nič
prípadne aj matica (chýba mi v nej jedna gulička)
rock shox domain vs bontrager naboj. end caps su mensie nez to lôžko na ne a casto krat mam pri montazi kolesa (transport...) problem "trafit" os dovnutra. tiez sa bojim, ze poskodim zavit na oske. da sa to vyredukovat aby to zapadlo nadoraz ? kupit ine-vacsie koncovky ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dik za kazdu radu, nie som v tomto velmi zbehly tak ocenim kazdu radu.
to je vlastne jediny web, kde som to nasiel, na SK vobec nikde, ak som dobre hladal
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/prislusenstvo/rychloupinaky-pevne-osky/kcnc-predna-oska-kqr08-pre-vidlice-rock-shox-15x100.html
Inak otázočka, vieš ako sa tá oska čo máš povoľuje, poznáš princíp?
https://www.youtube.com/watch?v=qHSLXejaHFw
KCNC predná oska KQR08 pre vidlice Rock Shox 15x100
20,99 €
Tato kcnc by tiez mohla stacit nakolko nepretekam a jeden inbus sa uz strati v taske. To uz je komplet alebo by som k tomu este nieco potreboval?
Takze velka vdaka vsetkym co mi poradili
Prosím vás ,tak som sa dnes tešil že sa pôjdem povoziť na "novom" biku a pri uťahovní prednej osky som ulomil páčku .......... (viz "koment hore chezter").
Dá sa kúpiť samostatne len páčka ktorú zaskrutkujem do osky alebo budem musieť kúpiť celú osku? Ďakujem za pomoc.
Hľadal som ale samostatne len páčku neviem násť..
Takže som našiel osku. Je to 15x110 ROCK SHOX 158MM MAXLE LITE.
Tá origo bola na biku. So 4 "drážkami" to je ako vyľahčená?
Tá druhá plná je dostupná. Tá origo nie.
Ja sa toho bojím, že mi to zas ostane niekedy v ruke.
Viete niekto čo by tam šlo dať za inú pevnú osku bez takejto "vychytávky"?
(s rýchloupinákom).
Prva ktoru som nasiel a dalej som bol lenivy hladat.
Potrebujes:
15x110
158mm celkovo
zavit M15x1,5
KCNC KQR07 Boost predná os pre vidlice RockShox, 15x110 mm/158 mm
25,99 €
o kúsok viac som ju dotiahol a praskla ako nič
prípadne aj matica (chýba mi v nej jedna gulička)
nedá sa to kúpiť samostatne, budem veľmi vďačný
Voľakedy to tak bývalo.