ahojte nechcem zakladat nove temu. chcel by som vychadzat z toho co tu bolo napisane. rozhodol som sa nieco zo sebou robit lebo uz to bolo neunosne a pri vyske 174 cm som siel zo 132kg na momentalnych 103kg za rok ale uz zacinam stagnovat a chcem pridat bajk aby to slo na cielovych 85. jazdil som naposledy pred 15 rokmi odvtedy gauč a cipsy... potreboval by som nejaky bajk s rozumnym rozpoctom primerany mojej vyske a vahe s tym ze vaha sa bude casom dufam ! znizovat. cesta/teren 50/50. kedze mam doma insportline bajk trenazer je pre mna podstatne dobre sedlo alebo prilis tenke sa mi bude zarezavat az prilis hadajte kam/:-))...
Trosku viac specifikuj ten teren. Je rozdiel ci ides po polnej ceste, sirokej zvaznici, uzkych singlacoch alebo chces ist jazdit aj nieco narocnejsie.
Rozpocet zostava 700?
nic divoke ako som daval za mladi kedy som robil zjazdy, cez koryto vyschnuteho potoka prask- koleso na kasu 5 zlomenych rebier. taka divocina je uz za mnou. lesne vychodene cesticky cez ktore sem tam ide koren stromu potom niekde strk a niekde blato po dazdi. rozpocet tych 700 ale ak mi das padne argumenty preco priplatit tak ok zvazim a uvidim. pre mna to bude cisto prostriedok na zmenu vahy. sediet doma na trenazeri a krutit ako skrecok ma uz nebavi. a to sedadlo je tiez klucove. ked som zacinal na 132 kilach vydrzal som sediet na tom maximalne 30 minut. teraz trenazer hodka denne ale keby bol bajk tak nebude problem 2 hodiny denne.
Ja ostanem pri mojom predošlom tipe. https://www.decathlon.sk/p/329414-270936-horsky-bicykel-expl-540-29-modro-cierny.html
Má to takmer všetko čo treba. Pevné boost osy, vzduchovú vidlu, nízku hmotnosť, TR ráfiky, sedlo nevyzerá tiež zle, ale to sa vymení podľa potreby a tiež slušnú cenu a solídny potenciál pre prípadný upgrade. Čo sa týka prevodov ak by časom nestačili dá sa s tým stále pracovať za pár drobných.
Ludia zjavne som vypadol z biznusu lebo tu v Liptovskom Mikulasi nie je ziadna mne znama predajna bajkov. viete poradit . dnes om zabludil do LM a nic...este mam stale dilemu ci horsky alebo cross. lebo cesta do mesta 50 percent a les nic vrazedne 50 percent..
Nechcem ta sklamat, ale LM nie je zrovna centrom vesmiru kde si mozes vyberat z 25 obchodov. Kubica ma siroky vyber a najdes tam aj kusky s dobrym pomerom cena/vykon.
vyskusam si ho. nevyzera zle. kedze som na rozhrani 174cm skusim si M aj L velkost. samozrejme uvitam aj dalsie navrhy .
Ten čo som linkoval je dostupný v dekáči v LM vo veľkosti L. Ibaže medzičasom podražil, resp skončila naň zľava 🤷 ale za vyskúšanie by to stálo. Obutie má tiež celkom vhodné aj na asfalt
bol som v dvoch obchodoch mimo dekaca a kubicu... ludia tym vyrobcom kvalitne drbe preco su tie riaditka take siroke? ved s tym sa neda otacat na uzkom chodniku treba zastat stupit na nohu a tak sa otocit... predavac hovoril ze skoro vsetci si to davaju zuzovat. naklast po vajciach nejaky magor nieco vymysli a ostatni sa pridaju. vie sem dat niekto horsky hardtail 29" sirka gumy 2" -2,2" s normalnymi riaditkami?zistil som dalsiu vec ze 2,35" je uz moc ak chcete casto jazdit po asfalte je to trapenie.
Lebo zuzenie riaditok na velkost, aku kto potrebuje je otazka asi 4 minut? Preto, ze ty nevies riadit bajk so sirokymi riadidlami, to neznamena, ze to vsetci nevedia. Niekto preferuje sirsie rajdy, tak si ma potom dokupovat nove, lebo ty si ich nevies skratit?
Su siroke lebo je to horsky bike na ktorom sa predpoklada, ze budes jazdit v rozbitom terene vo vyssej rychlosti. A tam potrebujes pevny uchop a stabilitu. Ked chces jazdit len nejake polne cesticky a asfalt tak si kup krosovy bike, ten bude mat rajdy tak ~680mm.
Vyrobca nepredpoklada nic, on namontuje nieco, co lacno kupi, pretoze na 700e htcku v rozbitom terene a vysokej rychlosti by si vela nenajazdil
chobuz43: dnes sa to predava takto, je to trend, rajdy su robene tak, aby si si ich skratil ako potrebujes, ak niekto chce sirsie, aby nemusel kupovat nove. Je to nieco ako s pedalmi, tie si das akopotrebujes.
Casto sa stava aj pri drahsich bicykloch ze sirka riaditok je od S po XL rovnaka. Ak patris skor k S-M velkosti, tak sa treba zoznamit s pilkou, alebo proste kupit uzsie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rozpocet zostava 700?
https://www.decathlon.sk/p/329414-270936-horsky-bicykel-expl-540-29-modro-cierny.html
Má to takmer všetko čo treba. Pevné boost osy, vzduchovú vidlu, nízku hmotnosť, TR ráfiky, sedlo nevyzerá tiež zle, ale to sa vymení podľa potreby a tiež slušnú cenu a solídny potenciál pre prípadný upgrade. Čo sa týka prevodov ak by časom nestačili dá sa s tým stále pracovať za pár drobných.
Nechcem ta sklamat, ale LM nie je zrovna centrom vesmiru kde si mozes vyberat z 25 obchodov. Kubica ma siroky vyber a najdes tam aj kusky s dobrym pomerom cena/vykon.
Ten čo som linkoval je dostupný v dekáči v LM vo veľkosti L. Ibaže medzičasom podražil, resp skončila naň zľava 🤷 ale za vyskúšanie by to stálo. Obutie má tiež celkom vhodné aj na asfalt
chobuz43: dnes sa to predava takto, je to trend, rajdy su robene tak, aby si si ich skratil ako potrebujes, ak niekto chce sirsie, aby nemusel kupovat nove. Je to nieco ako s pedalmi, tie si das akopotrebujes.