Kategórie
Bike-techE-diot
Myslim ze netreba vysvetlovat.
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
Novinka -16% Kellys Tayen R10 AIR 27.5 dámsky elektrobicykel, azure, poškodený lak
2 269 €
-16%
MOC 2 699 €
-23% Rock Machine Storm INT e70-29 elektrobicykel, červená/čierna/strieborná
1 699 €
-23%
MOC 2 199 €
Novinka CTM RUBY GX PRO 29 dámsky elektrobicykel, staroružová perleť
od 1 998 €
MOC 2 399 €
-31% Rock Machine Torrent e30-29 Easy Entry elektrobicykel, biela
1 649 €
-31%
MOC 2 399 €
Novinka -10% Kellys Tayen R50 27.5 dámsky elektrobicykel, magic pink
2 799 €
-10%
MOC 3 099 €
Novinka -17% Haibike Alltrack 11 ABS 29 elektrobicykel, blue/titan/yellow glossy
3 999 €
-17%
MOC 4 799 €
Novinka GHOST E-Teru Pro 29 elektrobicykel, storm grey/chilly white
3 999 €
MOC 4 699 €
Výpredaj -26% Raymon HardRay E 4.0 29 elektrobicykel, armor/black/mustard matt
2 149 €
-26%
MOC 2 899 €
-13% CTM RUBY 27.5 dámsky elektrobicykel, biela perleť/purpurová
1 399 €
-13%
MOC 2 299 €
Akcia -37% Rock Machine Torrent INT e30-29 elektrobicykel, strieborná/čierna
1 679 €
-37%
MOC 2 649 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Lto, aj ty? Nie je to pravda, to sa vztahuje len na kolobezky. A ebajky, co idu nad 25kmh v papieroch.
Tiez si nemozes zaplatit poistku, cipnut si to a mysliet si, ze teraz je to legal.
Ale iné som chcel.
Po ceste som v strmákoch obiehal niekoľkých civilných električkárov, ktorí tlačili. No a ku koncu, keď sa naša trať križovala s električkárskou 44kkou (edited), som pár km pred koncom (bol spoločný pre všetky kategórie) obehol (prekvapivo opäť v strmákoch) ale zopäť električkárov a ďalších som obiehal, jak tlačili.
Odkedy električkári tlačia na úsekoch, kde sa to dá vyjsť s prehľadom so 150/150mm enduro kravou? Tu už nikto nič negarantuje? 😄
(A nie, nie som žiadny dupač)
Nebudem ani vraviet kolkorazy som siel po cyklodialnici tn-pn, a stretavam ebabety s hrubymi gumami, ciste bez spiny ci blata... Naco to kupuju aby sa vozili po asfalte...
Tiez si nemozes zaplatit poistku, cipnut si to a mysliet si, ze teraz je to legal.
Neskumal som, len som videl v mediach tuto info, zjavne sa ako vzdy, neda verit tymto dezinformaciam :/
Ale aj tak nechapem, preco neni poistka na cloveka a musi byt na to, na com ide. Sak je to blbost, skodu sposobuje vodic (obcas skposobia skodu aj bezni cyklisti, alebo pesiaci). Leda ak sa necha nezabrzdene auto v kopci
Keď sa tak striedajú 2-3-4 vodiči na jednom aute, autobuse, to by museli mať všetci uzatvorené PZP?
A akú poistku by si uzavrel a platil - na kamión (hoci kamiónom pôjdeš párkrát do roka) alebo na osobné auto, ktorým jazdíš denne? Ja som napríklad mal VP aj na nákladné autá, VP som mal vyše 30 rokov, ale sedel som za volantom nákladného auta za ten čas tak 3x... Uzavrel by som si poistku pred jazdou? Alebo mám VP na nákladné autá, tak by som 30 rokov platil poistku pre nákladné autá?
Okrem toho, existuje aj poistenie zodpovednosti za spôsobené škody fyzickou osobou - ja som napríklad bol cca 25 rokov poistený. Lebo čo keď by mi pri prenášaní spadol z ruky PC alebo monitor, alebo ako vedúci zamestnanec by som svojou činnosťou spôsobil neúmyselne škodu zamestnávateľovi alebo tretej osobe, ktorú by odo mňa vymáhali...
Rozmýšľam či by na týchto e-maratónoch nemali byť skôr občestvovačky pre tie ich baterky než pre tých jazdcov.
Ano, samozrejme. Si vodic, ty soferujes. Ci auto, motorku, lyze, bajk, alebo kolobezku, skodu sposobuje clovek. Vyska PZP by sa samozjreme mala byt podla toho, co chces soferovat (tak to je). Ak len bicykel, tak nejaka asi mala suma . Ak auto do 1500cm, tak adekvatne vacsia. Ak nieco co ma 200+ koni, tak este vacsia. Ak kamion, tak este vacsia. A tiez aj podla veku, pripadne cim viac skodovych zavinenych veci, tym drahsia. Alebo naopak mensia.
Samotne vozidlo moze platit tak. max. cestnu dan.
Situacie, kedy clovekom nezavinena situcia a auto nabura ine auto, alebo sposobii inu skodu , tak asi havarijna poistka. Ale to uz su poistovnicke vody , netusim ako to riesia tam, kde maju PZP takto. Ale PZP na auto je divne. Potom prave nastavaju taketo problemy, ze sa musia riesit poistky na vsetko mozne, aj nemozne a uplne zbytocne. Napr. prave, ak zavinenie cyklistu sposobi dopravnu nehodu. A to sa obcas stava. Zas ale, pre poistovnu je to asi lepsie
Akoze, ano preslo sa z temy na temu, ale toto je suvisiace, lebo zas, nebudeme hejtovat elektro kvoli tomuto. Pretoze rovnaku skodu, aok kolobezka rutiaca sa 30km/h dokaze sposobit aj lyziar, ktory sa ruti dole Kamzikom na kolieskovych lyziach/korculiach/atd. Samozrejme, cim je vozidlo tazsie, tym vacsiu skodu dokaze napachat. Preto aj bude rozdiel medzi 30kg kolobezkou, a korculiarom, sinucimi si to rovnakou rychlostou.
cela debata je absurdna.
clovek riadi vozidlo, vozidlo zbura mur, ci rozbije inym majetok. nie clovek svojim telom.
nikto sa nebude dohadovat kto bural s firemnym ci lizingovym autom, kde majitel auta je firma, a sofer-drzitel je niekto uplne iny.
jednoducho sa pokuta posle majitelovi, a ten si vymaha od sofera...
nikto nie je blby, ze by len tak dal kluce cudziemu, alebo nemal zmluvne osetreny vztah medzi majitelom a drzitelom. (pozicovna/firemne auto/lizing)
Pridávam jeden obrázok. Pre účel tejto témy som zamenil slovíčko "triathletes" za veďvyvietečo
https://1drv.ms/i/s!Aq7uJ13IMmAEkJtEkKM4QmTkjYjqyQ?e=P7tozb
ale mas pravdu, pzp tema bola offtopic
ps: pridane, o com tocim:
https://www.mtbiker.sk/forum/post2055303.html#p2055303