Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Inak, ja som si dnes uvedomil, že už asi 4 roky mam hrudak z Decathlonu (Kalenji), a stále bez problémov funguje. Mal v istom čase nejaké výpadky, ale asi to bolo batériami, lebo posledné mesiace všetko ok. Tak som celkom prekvapený a potešený. Najprv tri roky bol pripojený na mobil, teraz na Garmin Edge 530.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 13:03:49
03
No aby som vyrovnal rovnováhu vo vesmíre, ja som kupoval Garmin HRM dual v apríli 2024, na začiatku júla sa pokazil (extrémne rýchlo vybíjalo baterku, ktorá vydržala 2 výjazdy). Poslané na reklamáciu, tú uznali, poslali fungel nový pás na konci júla. No a dnes som ho opäť posielal na reklamáciu, tentoraz Garmin cyklopočítač nájde pás ale ten nevysiela údaje o tepe respektíve sa zasekne na 72bpm a tam je zamrznutý...Takže ak má človek šťastie tak vie natrafiť aj na dobrý ale aj na zlý kus...
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 13:19:33
01
Ja som kúpil nov/22 Garmin HRM PRO v Alze a začal mi extrémne rýchlo vybíjať batériu. Tak som poslal na reklamáciu a tú zamietli že mám dolámanú zátku na snímači, čo vobec nemám však hádam ako vyučený mechanik strojov a zariadení viem zaskrutkovať 4 skrutky. Vyjadrenie servisu v madarčine ma nasralo hádam viac ako absolutna neochota. Maďarský servis že vraj poslal alze návrh ceny na opravu ale asi zabudli poslať mne. Posledný X som kupoval niečo v alze a tobôž Garmin koli tej madarskej distribúcii...
Zobraziť komentár 20.08.2024 - 15:46:18
00
dobry den, prosim vas, ja mam taku otazku. sice mam garmin fenix 7xpro hodinky, ale nemam hrudny pas. rozmyslam, v com by bola vyhoda ho mat. presnejsie meranie tepu, mozno dlhsia vydrz hodiniek kedze tep meria pas, ale co viac dokaze ponuknut? jazdim crosscountry s obycajnym (ne elektro) HT bajkom.
otazka tiez je, ci sa oplati kupit garmin pas za 100eur, alebo nejaky decathlon, thinkride, aliexpress za 25-30 eur.
a tiez tie rozne snimace kadencie, rychlisti,.. ma to zmysel? lebo napr. ta rychlost. ak to meria sposobom ze priemer krat otocenie kolesa, tak treba mat naozaj presne nastaveny polomer. inak ke rychlost presnejsie merana hodinkami cez gps. alebo?
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 08:40:37
00
Pokial ti hodinky pri bicyklovani neukazuju bludy srdcoveho tepu, tak nevidim dovod na pas. Ano reaguje rychlejsie na zmeny, ale pokial nerobis nejake presne treningy, tak je to zbytocnost. Ja uz pouzivam len hodinky (Venu 3), spotreba baterie je zanedbatelna. Garmin pas sa mi kazil tak isto, ako Kalenji z Decathlonu. Ten drahy Garmin pas za 100€ ma len nejake metriky naviac pre bezcov,je aj lacnejsi typ za cca 50€.

Snimac rychlosti/vzdialenosti urcite. Ak by som mal mat len jeden senzor, tak je to tento. Gps specialne v kopcoch a medzi stromami neukazuje rychlost presne, vzdialenost detto. Odmerat pasmom dve, tri, otacky urobit priemer a zapisat obvod je jednorazova zalezitost. Ak si kajsmentke, tak aj sedis na bicykli. Ale chalani tu maju dobru skusenost aj s automatickym zistenim obvodu.

Snimac kadencie asi tiez, tam nejaky extra vyznam nevidim, pokial to nie v ramci powermetra, alebo ta nebolia kolena.

Este dodam, ze bude fungovat hocijaky senzor od akejkolvek znacky na to urceny pokial ma Bluetooth, alebo Ant+.
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 10:07:12
01
dakujem za odpoved. este otazka, snumace kadencie a rychlosti od garminu su spolahlivejsie ako tie ich pasy? lebo v decathlone som ich nevidel, resp. su tam nejake drotove ak som to dobre hladal. a ja radsej bezdrotove.
a teraz ma napadlo. ak by som v buducnosti vymenil obyc. bajk za elektrobike, maju oni uz standardne tieto merace zabudovane?
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 15:59:49
00
odprucite teda nejake spolahlive ne-garmin snimace? aj pas, aj rychlost aj kadencia? kludne aj aliexpress ak sa oplati. dakujem 🙂
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 16:01:30
01
Ak ti môžem odporučiť keď sa rozhodneš pre Aliexpres tak zn. Magene. Cena dobrá a kvalita tiež. Používam ich už pár rokov . Žiadne problémy s HR pásom alebo snímačmi rýchlosti aj kadencie.
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 17:12:33
00
napr. tieto s3+ https://www.aliexpress.com/item/1005006727718502.html
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 18:41:10
00
Ano
Zobraziť komentár 01.09.2024 - 19:11:55
00
Ak môžem odporučiť podľa seba, tak Magene nie. Dvakrát ma sklamali vtedy posledné modely (výpadky a nestabilita pripojenia BT aj ANT+). Na presnom sledovaní tepu cez pás som závislý (zdravotne) takže Polar H10+ je dobrá investícia.
Zobraziť komentár 02.09.2024 - 12:48:58
00
Ja ich používam s Polar-om a úplne v pohode.
Zobraziť komentár 02.09.2024 - 12:55:07
00
Nie som odporca Magene (skôr naopak), ale napr. senzory rýchlosti a kadencie majú kratšiu životnosť batérie a aj stabilitu (výpadky 5-10 počas 2h jazdy) pripojenia ku GE 530 ako originál Garmin 2. Aj keď ja v tom vidím nejaký zádrheľ u Garmin po update firmware.
Zobraziť komentár 02.09.2024 - 13:33:16
00
Hruďák ak nevyužiješ pridané funkcie HRM PRO (bežecké metriky, ukladanie tepu pri plávani...) tak dobrú službu ti urobí asi aj "obyčajný" hrudný pás. Oproti optike by tie údaje mali byť vždy 100%. Niekomu optika meria dobre, niekomu horšie - optiku ľahšie ovplyvní chlad, vlhkosť, chlpy... Niekomu zase vadí nosenie pásu. Ak používaš aj EDGE tak sa síce dá posielať naň tep z hodiniek ale to už je asi lepšie ten hruďák. Skús napríklad ten z dekáča a uvidíš - zbytočne hneď vyhodiť 100€ za niečo čo v konečnom dôsledku nebudeš používať. Osobne mám Magene a Garmin HRM PRO a ten Magene sa sem tam chová divne (je pravda, že už ho mám roky rokúce). Taktiež čidlo kadencie a rýchlosti Magene - 2ks dizajnovo úplne rovnaké ale jedno akokeby sa neuspalo a kratšie vydrží batéria. Zase nič hrozné ak porovnám s cenou Garmin senzora. Každopádne senzor rýchlosti je fajn vec.
Zobraziť komentár 02.09.2024 - 14:40:29
01
Budete vediet poradit

Spáruje sa polar h10 s garminom edge 510? Nenasiel som ziadne relevantne odpovede
V nayku sme ho skusali sparovat,nenaslo pas.Jedine ze mu vadi,ze nie je nasadeny na hrudi,co pri starom 10r hrmku problem nebol.Tak teraz neviem.

Dakujem
Zobraziť komentár 11.09.2024 - 16:24:42
00
keyboard_arrow_up