Joj, zasa idem s čudnou vecou.
Pred chvíľou mi volal syn z Nemecka. Nejaká tetka mu volala, meno si nepamätal, že je jeho účtovníčka a zajtra, že sa musia stretnúť.
Vraví, že nemôže, až budúci týždeň.
Povedala, že mu pošle sms s presnými inštrukciami, kedy a kde sa stretnú a že tento hovor je nahrávaný.
My sme ale žiadnu účtovníčku nekontaktovali.
Skúšala som vyhľadať to telefónne číslo, ale vôbec nič a zavolať sa tiež nedá.
+421917282129
To už zasa nejaký druh podvodu??
To človek, aby bol nonstop v strehu v dnešnej dobe? 🤦🏻♀️
Máte niekto podobnú skúsenosť alebo viete o čo ide prosím?
Joj, zasa idem s čudnou vecou.
Pred chvíľou mi volal syn z Nemecka. Nejaká tetka mu volala, meno si nepamätal, že je jeho účtovníčka a zajtra, že sa musia stretnúť.
Povedala, že mu pošle sms s presnými inštrukciami, kedy a kde sa stretnú a že tento hovor je nahrávaný.
+421917282129
Vychadzam z predpokladu, ze ak sa nejedna o pripad zamestnaneckeho pomeru, kazdy si svojho uctovnika/uctovnicku vybera slobodne sam. Teda pokial sa dotycna pani nepredstavila ako osoba zastupujuca synovho zamestnavatela, netusim o com by mala byt ich akakolvek dalsia komunikacia.
Inymi slovami, keby sa mne ozvala cudzia osoba s tvrdenim, ze je moja uctovnicka, tak by som ju slusne upozornil, ze to bude pravdepodobne omyl. Ak by trvala na stretnuti, venoval by som tomu rovnaku pozornost, ako keby mi tvrdila, ze je moja pedikerka.
ked som robil v Nemecku, tak mi presne takto volala uctovnicka, o ktorej som vobec netusil. A nebol to podvod, vdaka nej mi vratili par stoviek euro na preplatku dane. Takze preto sa vzdy snazim ziskat co najviac info. Nemusi ist vzdy o podvod.
Tak možno nie každý má dostatok skúseností. Mne už viac ako 5 rokov (sám neviem presne) DENNE volajú z firmy CD consulting kvôli údajnému dlhu. Robím si z nich prdel ale je divné, že majú dosť prostriedkov na to, aby tie telefonistky platili.
Robím si z nich prdel a ich to neprechádza. Keďže to robia, znamená to, že je dosť ľudí, čo im naletí.
ked som robil v Nemecku, tak mi presne takto volala uctovnicka, o ktorej som vobec netusil. A nebol to podvod, vdaka nej mi vratili par stoviek euro na preplatku dane. Takze preto sa vzdy snazim ziskat co najviac info. Nemusi ist vzdy o podvod.
A chcela osobné stretnutie na základe informácií cez SMS?
aj ked mi vola akakolvek osoba, tak taham z nej co najviac informacii, aby som vedel posudit, ci sa jedna o podvod, alebo nie. Preto som vyssie pisal, ze by som si pockal na info v sms, pripadne na osobne stretnutie, nez by som si jej cislo zablokoval. Je to aj sposob ucenia sa ako podvodnici funguju. Aj ked mi volavali "pakistanci z microsoftu", tak som s nimi zo zaciatku chvilu debatoval. Chcel som vediet, ake info chcu, preco atd. Takto, ked hned zablokoval cislo, tak nevieme, ci to bol podvod, alebo nie, resp. aky styl podvodu to bol. O.i. este som sa nestretol s podvodnikom, ktory by chcel osobne stretnutie. To by im tie podvody zabrali fakt vela casu Maximalne to bol financny poradca a to nie je podvod, len "spam".
Uz to vyssie pisali Kice a Turbi. S najvacsou pravdepodobnostou by k ziadnemu osobnemu stretnutiu nikdy nedoslo a smerovalo by to k tahaniu informacii ohladne uctu/karty/...
no ale to je len domnienka . Co ked to bola naozaj uctovnicka a teraz hrozia penale/exekucie z nezaplatenia faktury, alebo dane? Ja by som to sekol az v momente, kedy by chceli zacat tahat info, alebo mal istotu, ze sa jedna o podvod. Na zaklade informacii, ktore tu boli uvedene, nemozem urcit, ci slo naozaj o podvod. Mozem si to mysliet, ale ako vravel moj dedo: "Mysliet si znamena h.vno vediet"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
+421917282129
v strehu byt treba, žiaľ, ci radsej konstantne
nahravanie hovoru (teda info o nahravani) nedava ziaden zmysel, teda aspon to zvýši synovu ostrazitost
pockal by som na sms (ak vobec pride) a určite nepostupoval 'automaticky' podla toho, co v nej pride
+421917282129
Vychadzam z predpokladu, ze ak sa nejedna o pripad zamestnaneckeho pomeru, kazdy si svojho uctovnika/uctovnicku vybera slobodne sam. Teda pokial sa dotycna pani nepredstavila ako osoba zastupujuca synovho zamestnavatela, netusim o com by mala byt ich akakolvek dalsia komunikacia.
Inymi slovami, keby sa mne ozvala cudzia osoba s tvrdenim, ze je moja uctovnicka, tak by som ju slusne upozornil, ze to bude pravdepodobne omyl. Ak by trvala na stretnuti, venoval by som tomu rovnaku pozornost, ako keby mi tvrdila, ze je moja pedikerka.
Volali mu ďalšie dve čísla a v podstate hovorili to isté. Blokol všetky a hotovo.
Kedysi som sa to pýtal tiež. Odpovedali mi, že z verejných zdrojov. A je pravda, moje číslo sa dá ľahko nájsť na webe.
https://cestovanie.pravda.sk/cestovny-ruch/clanok/480601-kostolik-ktory-nikdy-nemal-stat-je-dnes-svetovym-kulturnym-dedicstvom/
Robím si z nich prdel a ich to neprechádza. Keďže to robia, znamená to, že je dosť ľudí, čo im naletí.
A chcela osobné stretnutie na základe informácií cez SMS?