Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Tož, nie som dokonalý ako Ježiš, proste sem tam sa mi stalo, že som na to pozabudol a nechal D či R, iné autá na to upozornia, Kia nie...
kup si Mazdu, nema upozornie, ale nevyberes klucik zo zapalovania
uz som ho asi 4x nechtiac rozobral, kedze ide vypnut, aj pootocit ale nie az do polohy kde ide vytiahnut
a v tej rychlosti zo zvyku otocim a potiahem a polka klucika v zapalovani, polka v ruke
4 x v servise len tento rok? No tak to napis, ze co sa dialo. A napis rok a mesiac vyroby auta. Rozpadajuci sa rozvodovy remen a pokles tlaku mazania je predpokladam prvotny problem, ale to je jedna navsteva servisu kde vymenia remen a dalsie potrebne suciastky, preplachnu system a ide sa dalej. Takze preco este trikrat servis?
Ročník 2023 začiatok roka, presne neviem doklady a auto je v servise...prvých 29000 km viacmenej všetko ok až na trasenie celého auta po naštartovaní a zhasnuti motora. Po 29000 auto padlo do núdzového režimu - odťahovka. Verdikt komplet zakarbonovany motor, zhorené sviečky. Vyjadrenie servisu netankovať na shellke a ak tak 100 oktan benzín.
Cca po 2 mesiacoch to isté, auto padlo do núdzového režimu, došli sme do servisu, verdikt zlá zapaľovania cievka...Nepomohlo auto pada do núdzového režimu tak 2x za mesiac ale niekedy stači 4x vyp/zap motor a check zhasol väčšinou na druhý deň. Následne ten istý scenár auto v servise 10 ! dní. A teraz po cca mesiaci je od stredy v servise kde sa auto kupovalo (CZ). To čo spomínaš nás ešte len čaká to nás upozornili hneď pri prvom probléme. Nové by už mali mať reťaz...
Ako nahradné máme 3008 1.5 HDI a konečne aj vidím na tachometer čo v 308 nemám šancu. Ale jedno sa musí pezotu uznať má vynikajúce sedačky to sa z novou corollou čo máme nedá zrovnať.
Obchodná zástupkyňa pôsobnosť celá SR, manuál...skoro 30000 za rok takže krátke trasy určite neprevysuju
Tak toto musel byt fakt nejaky pondelkovy kus alebo co a musel mat namontovane vadne sviecky z vyroby. Pri takomto rezime standardne nebyva problem. A inak vyjadrenie "netankovat na Shell" je uplny nezmysel, vsetky benziny musia splnat normu a Shell paliva patria medzi overene.
V práci sa stretávam dennodenne s autoservisakmi a napr v BMW mi povedali,že im odchádzali palivové čerpadlá rád za radom pri tankovaní na Shell...nebudem konspirovat ale nedávno mali tlačovku, že majú nové revolučné paliva takže niečo už zmenili...
Pridám sa ku konšpirátorom.
Tiež sa mi rozpadlo palivové čerpadlo na Honde po 40 000 km. Prvá otázka v servise bola, či náhodou netankujem na Shellke. Odvtedy už nie
Keby auto nebolo v záruke, tak by to bolo za 8000 €. Menil sa celý palivový systém.
No ty mooooj ... ze 8000. Pekne.
Inak Shell je furt len Slovnaft s ich aditivami. Okrem myslim V-Power racing, ten si vozia.
Detto OMV, zo Schwechatu vozia premiove paliva.
Orlen/Benzina zas (udajne) aditivuje VIFom.
Take info mam aj ja, teda ze Shell aj OMV beru zo Slovnaftu, akurat primiesavaju svoje aditiva. Takze bud v Shell pouzivali nejaky divny balik aditiv, alebo je pravda taka, ze by tie problemy s cerpadlami vznikli bez ohladu na znacku cerpacky, pretoze mohla byt aj vadna seria cerpadiel.
Ak do bre pozeram, MHEV verzia 1.2PureTechu uz ma mat retaz (myslim ze aj Ford MHEV 1l EcoBoosty dostali retaz). Takze nevyserie sa remen, ale nieco z MHEV komponentov.
Puretech od cca 3/23 dostal upraveny remen, ktory by uz mal byt podstatne odolnejsi a nemal by mat problem vydrzat predpisany interval 6 rokov / 100k km. Tak uvidime. A ano, nove verzie PureTechu uz maju retaz. Len neviem ci ta retaz riesi vsetko. Napr. v EcoBooste s retazovym rozvodom zostal remen na pohon olejoveho cerpadla. A ten neskontrolujes tak lahko ako rozvod na PureTechu, na ktory vidis rovno z otvoru pre nalievanie oleja (pri PureTechu vies lahko vcas odhadnut, ci uz treba remen menit). V EcoBooste Ti len zostava dufat, ze ten remen na olejovom cerpadle nezlyha, lebo asi je jasne co znamena jeho roztrhnutie ak okamzite po rozsvieteni kontrolky tlaku oleja nevypnes motor...
Mohol by mi niekto relevantne vysvetliť môj subjektívny pocit, že keď natankujem v Rakúsku, alebo Nemecku tak mám vyšší nájazd resp. nižšiu spotrebu ako keď natankujem na Slovensku? Sú tie palivá v zahraničí v niečom iné?
Bavime sa o rozdiely v najazde na urovni 30-50km alebo viac? Pretoze to moze byt styl jazdy, charakter cesty, profil, vietor, ci ides "na sever" alebo "na juh". Ak ides sustavnu dlhu jazdu 700km je tiez rozdiel ako ked sa 700km motas po okrese... Ale to predpokladam vies vyfiltrovat.
Štýl jazdy mám rovnaký u nás ako aj v zahraničí. Nájazd na celú nádrž, resp. 1000km. kľudne aj po dialnici s tempomatom na 140 - 150km/h. Zvyčajne na okreskách mám nižšiu priemernú spotrebu ako nadialnici
Mohol by mi niekto relevantne vysvetliť môj subjektívny pocit, že keď natankujem v Rakúsku, alebo Nemecku tak mám vyšší nájazd resp. nižšiu spotrebu ako keď natankujem na Slovensku? Sú tie palivá v zahraničí v niečom iné?
pred par rokmi bol test šell želvípover, český mal parametre bežneho paliva v nemecku.
takže ano, dvojita kvalita potravin a tovarov. nebude to len nutela a praci prach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Preberacia technička je švárna nevesta... Oplatí sa pozrieť si ju viackrát
kup si Mazdu, nema upozornie, ale nevyberes klucik zo zapalovania
uz som ho asi 4x nechtiac rozobral, kedze ide vypnut, aj pootocit ale nie az do polohy kde ide vytiahnut
a v tej rychlosti zo zvyku otocim a potiahem a polka klucika v zapalovani, polka v ruke
Ročník 2023 začiatok roka, presne neviem doklady a auto je v servise...prvých 29000 km viacmenej všetko ok až na trasenie celého auta po naštartovaní a zhasnuti motora. Po 29000 auto padlo do núdzového režimu - odťahovka. Verdikt komplet zakarbonovany motor, zhorené sviečky. Vyjadrenie servisu netankovať na shellke a ak tak 100 oktan benzín.
Cca po 2 mesiacoch to isté, auto padlo do núdzového režimu, došli sme do servisu, verdikt zlá zapaľovania cievka...Nepomohlo auto pada do núdzového režimu tak 2x za mesiac ale niekedy stači 4x vyp/zap motor a check zhasol väčšinou na druhý deň. Následne ten istý scenár auto v servise 10 ! dní. A teraz po cca mesiaci je od stredy v servise kde sa auto kupovalo (CZ). To čo spomínaš nás ešte len čaká to nás upozornili hneď pri prvom probléme. Nové by už mali mať reťaz...
Ako nahradné máme 3008 1.5 HDI a konečne aj vidím na tachometer čo v 308 nemám šancu. Ale jedno sa musí pezotu uznať má vynikajúce sedačky to sa z novou corollou čo máme nedá zrovnať.
Ja ti teda nevim, mam Corollu s tymi GR sedackami a su uzasne.
Obchodná zástupkyňa pôsobnosť celá SR, manuál...skoro 30000 za rok takže krátke trasy určite neprevysuju
Ja tiež TS GR šport 1.8 ale tie pežot sedačky sú top...
Tak toto musel byt fakt nejaky pondelkovy kus alebo co a musel mat namontovane vadne sviecky z vyroby. Pri takomto rezime standardne nebyva problem. A inak vyjadrenie "netankovat na Shell" je uplny nezmysel, vsetky benziny musia splnat normu a Shell paliva patria medzi overene.
Tiež sa mi rozpadlo palivové čerpadlo na Honde po 40 000 km. Prvá otázka v servise bola, či náhodou netankujem na Shellke. Odvtedy už nie
Keby auto nebolo v záruke, tak by to bolo za 8000 €. Menil sa celý palivový systém.
Inak Shell je furt len Slovnaft s ich aditivami. Okrem myslim V-Power racing, ten si vozia.
Detto OMV, zo Schwechatu vozia premiove paliva.
Orlen/Benzina zas (udajne) aditivuje VIFom.
pred par rokmi bol test šell želvípover, český mal parametre bežneho paliva v nemecku.
takže ano, dvojita kvalita potravin a tovarov. nebude to len nutela a praci prach.