.....dnes prišlo vyúčtovanie za plyn s preplatkom 485 euro, vlani sme mali nedoplatok 280 euro pri zvýšení teploty o 1 stupeň z 20 na 21 stupňov, ťažko ale porovnať kedže nevieme priemernú teplotu tejto a minulej zimy resp. priemernú vonkajšiu teplotu počas posledných dvoch vykurovacích sezón
To je aký level matematiky, počítať niečo z preplatkov/nedoplatkov? 🤣🤣🤣
Som myslel, že smerodatná je spotreba plynu, či už v m3 alebo kWh.....
Je tu niekto zo stavebného fachu? Najlepšie strechár/tesár alebo rovno konkrétne niekto, kto sa venuje, pozná niekoho čo sa venuje ľudovému staviteľstvu?
ja nič nepočítam z preplatkov/nedoplatkov len sa pátam aký je rozdiel - ak je - v spotrebe plynu pri termostate nastavenom 24 hodín denne na 20 stupňov a ak je 12 hodín nastavený na 19 stupňov a 12 hodín na 21 stupňov
vypalovanie komina nefunguje, aspon u mna (myslim teraz drevom, nie naftou ). Dechtovanie / mokre drevo ho zanasa okamzite a "nezvratne" - uz len kominar, na to pozor. Za krbom mam hrubostenne dymovody a 3x min rok boli vonku kvoli nanosom. 6-7mm na rure, zislo dole len dratenou kefou. z 1,5m rury a jedneho kolena cca pol vedra. Co je horsie, znatelne sa zhorsoval tah, horenie
Ja som sa zahral na kominara pred par dnami, celkom akrobacia vyliezt na moj komin a spustit ocelovu dole gulu so stetkou na retazi Kurim ale celkom cisto (biely dym), posledne roky nemam v komine takmer ziadny odpad. Ked som to cistil prvy rok, bolo tam skoro za vedro sadze.
Papier od kominara je vam potrebny kvoli poistke, ci kvoli comu?
Ja som sa zahral na kominara pred par dnami, celkom akrobacia vyliezt na moj komin a spustit ocelovu dole gulu so stetkou na retazi Kurim ale celkom cisto (biely dym), posledne roky nemam v komine takmer ziadny odpad. Ked som to cistil prvy rok, bolo tam skoro za vedro sadze.
Aj. A aj požiarnici si ako prvé po uhasení požiaru pýtajú papier.
Ak z nevyhovujúceho stavu komína vznikne požiar, majiteľovi nezostane len škoda na majetku, hrozí mu aj pokuta. "Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru môže za priestupok na úseku ochrany pred požiarmi uložiť pokarhanie alebo pokutu do 99 eur fyzickej osobe, ktorá sa dopustí priestupku tým, že nezabezpečí kontrolu, čistenie a odborné preskúšanie komínov," informuje hovorkyňa prezídia HaZZ Zuzana Farkašová. https://www.noviny.sk/slovensko/169036-komin-si-mozete-cistit-sami-ale-musite-mat-potvrdenie-od-kominara
Sesulak presne, zimu nemam rad z tohoto titulu, ako nabehli ceny plynu a inych veci, tak zacali ludia palit aj asfalt z cesty. On sedi dnu pri peci a ostatne ho netrapi a ja sa dusim na dvore
vypalovanie komina nefunguje, aspon u mna (myslim teraz drevom, nie naftou ). Dechtovanie / mokre drevo ho zanasa okamzite a "nezvratne" - uz len kominar, na to pozor. Za krbom mam hrubostenne dymovody a 3x min rok boli vonku kvoli nanosom. 6-7mm na rure, zislo dole len dratenou kefou. z 1,5m rury a jedneho kolena cca pol vedra. Co je horsie, znatelne sa zhorsoval tah, horenie
kurim len drevom- dub, buk, hrab, a , drevo z vnoku presušam v garaži až potom ide hore vedla krbu a neskor do krbu a nedusím
ja viem, ze Ty si vporiadku ja som si napr. myslel, ze ked budem miesat uplne suche s trosku menej suchym tak sa to pri spalovani spravi. nespravilo uz neskocim na lep svokrovi, ze vezmi, suche je
A ako stavar este mozes doplnit, ze aj tepelny rozdiel v komine pri zakureni sposobi decht, bez ohladu na kvalitu spalovaneho dreva. Preto je vhodne nadstresnu cast komina dodatocne izolovat.
(som premudrely, prave som dostaval svoj uz 3. komin)
hned si mi zacukal v slabinach Ty betar
Aby som dostal aj nejakému významu príspevku... Prebiehajuca rekonštrukcia chalupy, bivalentny zdroj, drevo krb + tč, 11+11kW na foto zásobníky UV + TV, 300l + 2x800l, nízke nadrze, kvoli nizkemu stropu.
Ak z nevyhovujúceho stavu komína vznikne požiar, majiteľovi nezostane len škoda na majetku, hrozí mu aj pokuta. "Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru môže za priestupok na úseku ochrany pred požiarmi uložiť pokarhanie alebo pokutu do 99 eur fyzickej osobe, ktorá sa dopustí priestupku tým, že nezabezpečí kontrolu, čistenie a odborné preskúšanie komínov," informuje hovorkyňa prezídia HaZZ Zuzana Farkašová. https://www.noviny.sk/slovensko/169036-komin-si-mozete-cistit-sami-ale-musite-mat-potvrdenie-od-kominara
Neviem, ci ma bude trapit nejaka pokuta, ak mi zhori doma
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja nič nepočítam z preplatkov/nedoplatkov len sa pátam aký je rozdiel - ak je - v spotrebe plynu pri termostate nastavenom 24 hodín denne na 20 stupňov a ak je 12 hodín nastavený na 19 stupňov a 12 hodín na 21 stupňov
Bože ako ja neznášam zimu a tie biele h.vná 🙈
Už som volala včera kominárovi, každoročná kontrola komína a ideme na to cez víkend.
a to mam len 2r stare ked sa kolaudovalo
Mne konecne nesla klima...
Ak z nevyhovujúceho stavu komína vznikne požiar, majiteľovi nezostane len škoda na majetku, hrozí mu aj pokuta. "Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru môže za priestupok na úseku ochrany pred požiarmi uložiť pokarhanie alebo pokutu do 99 eur fyzickej osobe, ktorá sa dopustí priestupku tým, že nezabezpečí kontrolu, čistenie a odborné preskúšanie komínov," informuje hovorkyňa prezídia HaZZ Zuzana Farkašová.
https://www.noviny.sk/slovensko/169036-komin-si-mozete-cistit-sami-ale-musite-mat-potvrdenie-od-kominara
Minulý rok, aby ušetrili, nosili im ľudia kartón ku domu a kúrili tým
kurim len drevom- dub, buk, hrab, a , drevo z vnoku presušam v garaži až potom ide hore vedla krbu a neskor do krbu a nedusím
(som premudrely, prave som dostaval svoj uz 3. komin)
Aby som dostal aj nejakému významu príspevku... Prebiehajuca rekonštrukcia chalupy, bivalentny zdroj, drevo krb + tč, 11+11kW na foto zásobníky UV + TV, 300l + 2x800l, nízke nadrze, kvoli nizkemu stropu.
Ak z nevyhovujúceho stavu komína vznikne požiar, majiteľovi nezostane len škoda na majetku, hrozí mu aj pokuta. "Okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru môže za priestupok na úseku ochrany pred požiarmi uložiť pokarhanie alebo pokutu do 99 eur fyzickej osobe, ktorá sa dopustí priestupku tým, že nezabezpečí kontrolu, čistenie a odborné preskúšanie komínov," informuje hovorkyňa prezídia HaZZ Zuzana Farkašová.
https://www.noviny.sk/slovensko/169036-komin-si-mozete-cistit-sami-ale-musite-mat-potvrdenie-od-kominara
Neviem, ci ma bude trapit nejaka pokuta, ak mi zhori doma