simecek nevidel by som za tym automaticky nejaky odzub
dovody banky mozu byt rozne, napriklad snaha prehodit vsetkych klientov na jednu schemu (MC/VISA),zníženie nakladov banky, nepodporovanie niektorych technologii,...atd
tato prezentovana výhoda je naozaj výhoda. ak si chces byt isty, vypýtaj si z toho supportu zoznam vsetkych rozdielov (nemali by byt ziadne iné)
Ak to tak Ty nevyhodnocujes, to este neznamena, ze ini to vidia rovnako. Ak vie clovek citat s porozumenim a chape kontext, tak je to z mojho pohladu prezentovane ako vyhoda v jednej vete spolu s neobmedzenymi vybermi z bankomatov. A naozaj sa tu nemusime hrat na slovicka...
pozri/vidis, v tom texte NIKDE nie je ziadne porovnanie so starou MC kartou, to iba simecek oznacil boldom a ako vyhodu
ano, treba citat s porozumenim (a nezaujato - zaroven je dobre poznat kontext, podmienky, okolie) a tym sa minimalizuje rozne chapanie rovnakeho textu;)
Ta prezentovana vvyhoda "neobmedzené výbery zo všetkých bankomatov na svete zadarmo" je tak trochu zavadzajuca, je to sice pravda, ale umyselne zamlcali druhu cast. Aj ked neviem co z toho zamlcania banky maju, kedze na tom zarobi len ta druha strana. (mozno len nepisana dohoda - ja vdaka tomu zarobim na tvojich klientoch a ty ma mojich)
Pri vybere z bankomatu v zahranici sa platia dva poplatky:
1. Prvý poplatok vám zúčtuje banka, ktorá vám vydala platobnú kartu.
2. Druhy Poplatok vam zuctuje banka/firma vlastniaca bankomat - za sprístupnenie bankomatu, tzv. access fee.
A to "zadarmo" zahrna len ten prvy poplatok.
A k DCC: casto su platobne terminaly nastavene tak, aby ta smerovali prave k DCC.
Napr. Platba: Zo zakona ta musia na DCC upozornit. Zelate si platit v PLN alebo EUR? cervene tlacitko X - vyberas PLN a zelene tlacitko O vyberas EUR s DCC... (zelene=to dobre je s DCC)
OK, vyberies si cervene X. A potom ta terminal vyzve znovu: potvrdte ze si vyberate PLN: mas pred sebou dve tlacitka cervene X a zelene O a ziadaju od teba "potvrdte ze si vyberate PLN". Co si vyberiete?
Spravna odpoved je cervene X a vtedy ti to zuctuje v lokalnej mene teda napr. PLN. Dost zavadzajuce nie? Ak si vyberies pre potvrdenie zelene O tak platba bude zamietnuta a platiaci v strese, ak nema hotovost tak si vyberie a zaplati s DCC len aby to mal zaplatene.
BTW: platil som kartou v lietadle WIZAIR. Na karte mam zablokovane DCC. Trerminal v lietadle ukazal OK, platba uspesna. V skutocnosti mi nestiahlo nic.
Doteraz mi parkrat do mesiaca prichadza info, ze WIZAIR sa pokusa z karty stiahnut 3,5 Eur ale ze banka to zamietla. (mozno kvoli tomu zablokovanemu DCC na karte, neviem).
Kedze to bol 1,5 hodinovy let, ktory meskal dve hodiny tak to beriem ako karmu pre WIZair a neriesim to.
slsp a csob vedia. akurat sa neda zvolit variabilny symbol, poznamka to vsak vyriesi.
Lebo tie 3 polozky (variabilny, specificky a konstantny symbol) su len ceskoslovensky vymysel - standard.
SEPA ma len dve polia - referencia a poznamka pre prijimatela.
Na Slovensku sa mapuju do referencie. https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-platby/sepa/ Referencia platiteľa: používa sa na bližšiu identifikáciu platby. Na Slovensku sa na tento účel používajú platobné symboly (variabilný, špecifický a konštantný symbol). Sú prenášané v poli „Referencia platiteľa“ v zmysle dohodnutých pravidiel. Príklad referencie platiteľa: /VS1234567890/SS9876543210/KS1234.
Pri zahraničnej SEPA platbe pole „Referencia platiteľa“:
1. nesmie obsahovať znak „/“ na prvej alebo poslednej pozícii,
2. nesmie obsahovať „//“ (dve lomky za sebou).
Mám trochu vzťah s mBank, mám ju rád a j3b3m3 spolu už dlho. Ale mám trochu zmenu v živote a budem asi musieť vkladať veľakrát hotovosť. Desím sa toho
tipujem, ze to chces ako fyzicka osoba-podnikatel. Pozri si Fio, ti sa dlhodobo profluju prave pre tuto skupinu. Ak dobre pamatam, maju vklad na pobocke nad 50E zadarmo.
365 sa ti uz ako podnikatelovi neoplati, mas tam len mesacne baliky + vklady spoplatnene extra.
Ak je moj predpoklad nespravny a chces ucet ako FO, pri castom vkladani vaccsej hotovosti budes akurat tak triggerovat AML systemy banky. Hociktorej.
Vklad na účet na pošte... Poplatok pošte 4,50€. A ešte navyše poplatok v 365 za vklad hotovosti 8€!!!. Tak povedala teta pri okienku. Čiže som vložil z pošty priamo na mBank a stálo to len ten poplatok pošte.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dovody banky mozu byt rozne, napriklad snaha prehodit vsetkych klientov na jednu schemu (MC/VISA),zníženie nakladov banky, nepodporovanie niektorych technologii,...atd
tato prezentovana výhoda je naozaj výhoda. ak si chces byt isty, vypýtaj si z toho supportu zoznam vsetkych rozdielov (nemali by byt ziadne iné)
Aktualne vsak tiez plati,ze Mastercard ma sirsiu podporu CokolvekPay.
precitaj si, je tam nenapadne slovicko 'tiez', cize toto neprezentuju ako vyhodu
//ano, niekto to moze vyhodnotit ako pochybné praktiky
ano, treba citat s porozumenim (a nezaujato - zaroven je dobre poznat kontext, podmienky, okolie) a tym sa minimalizuje rozne chapanie rovnakeho textu;)
Pri vybere z bankomatu v zahranici sa platia dva poplatky:
1. Prvý poplatok vám zúčtuje banka, ktorá vám vydala platobnú kartu.
2. Druhy Poplatok vam zuctuje banka/firma vlastniaca bankomat - za sprístupnenie bankomatu, tzv. access fee.
A to "zadarmo" zahrna len ten prvy poplatok.
A k DCC: casto su platobne terminaly nastavene tak, aby ta smerovali prave k DCC.
Napr. Platba: Zo zakona ta musia na DCC upozornit. Zelate si platit v PLN alebo EUR? cervene tlacitko X - vyberas PLN a zelene tlacitko O vyberas EUR s DCC... (zelene=to dobre je s DCC)
OK, vyberies si cervene X. A potom ta terminal vyzve znovu: potvrdte ze si vyberate PLN: mas pred sebou dve tlacitka cervene X a zelene O a ziadaju od teba "potvrdte ze si vyberate PLN". Co si vyberiete?
Spravna odpoved je cervene X a vtedy ti to zuctuje v lokalnej mene teda napr. PLN. Dost zavadzajuce nie? Ak si vyberies pre potvrdenie zelene O tak platba bude zamietnuta a platiaci v strese, ak nema hotovost tak si vyberie a zaplati s DCC len aby to mal zaplatene.
BTW: platil som kartou v lietadle WIZAIR. Na karte mam zablokovane DCC. Trerminal v lietadle ukazal OK, platba uspesna. V skutocnosti mi nestiahlo nic.
Doteraz mi parkrat do mesiaca prichadza info, ze WIZAIR sa pokusa z karty stiahnut 3,5 Eur ale ze banka to zamietla. (mozno kvoli tomu zablokovanemu DCC na karte, neviem).
Kedze to bol 1,5 hodinovy let, ktory meskal dve hodiny tak to beriem ako karmu pre WIZair a neriesim to.
Lebo tie 3 polozky (variabilny, specificky a konstantny symbol) su len ceskoslovensky vymysel - standard.
SEPA ma len dve polia - referencia a poznamka pre prijimatela.
Na Slovensku sa mapuju do referencie.
https://www.tatrabanka.sk/sk/personal/ucet-platby/sepa/
Referencia platiteľa: používa sa na bližšiu identifikáciu platby. Na Slovensku sa na tento účel používajú platobné symboly (variabilný, špecifický a konštantný symbol). Sú prenášané v poli „Referencia platiteľa“ v zmysle dohodnutých pravidiel. Príklad referencie platiteľa: /VS1234567890/SS9876543210/KS1234.
Pri zahraničnej SEPA platbe pole „Referencia platiteľa“:
1. nesmie obsahovať znak „/“ na prvej alebo poslednej pozícii,
2. nesmie obsahovať „//“ (dve lomky za sebou).
A Cesi maju mierne odlisnu syntax a drbu to do poznamky pre prijimatela a nie do referencie.
https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/en/payments/.galleries/reg_payment_sys/download/symbols_payment_codes.pdf
Mám trochu vzťah s mBank, mám ju rád a j3b3m3 spolu už dlho. Ale mám trochu zmenu v živote a budem asi musieť vkladať veľakrát hotovosť. Desím sa toho
https://365.bank/chcem/vyskusaj-365?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Perf_365_ucty_longterm_PMAX&utm_content=Ucet-longterm_Conv_ALL_Neklienti_30a30_Image_PMAX&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw3vO3BhCqARIsAEWblcCv-eAUSqpZImC33dav0r7YXaP0W4LN-At1pIj_gAb2C_qYAMchlQgaAnfhEALw_wcB
tipujem, ze to chces ako fyzicka osoba-podnikatel. Pozri si Fio, ti sa dlhodobo profluju prave pre tuto skupinu. Ak dobre pamatam, maju vklad na pobocke nad 50E zadarmo.
365 sa ti uz ako podnikatelovi neoplati, mas tam len mesacne baliky + vklady spoplatnene extra.
Ak je moj predpoklad nespravny a chces ucet ako FO, pri castom vkladani vaccsej hotovosti budes akurat tak triggerovat AML systemy banky. Hociktorej.