Dlzka kluk je skor vec toho, ake dlhe mas nohy, nie toho, ci chces frekvencne. Ja som to pisal len preto, ze dufam, ze by mi to nemuselo vadit.
edit: jedna sa o AM/EN bajk, takze .. na XCckovom bajku mam 175 a nemenil by som. Nohy ma celkom dlhe, nebudem hovorit kolko, ale su dlhe .. a 180ot/min mi nerobilo problem vytocit (dokial som nezacal casto jazdit na AM/EN bajku)
To ma byt na bajk pre priatelku, nohy ma dlhe tak akurat. Teraz tam ma kluky 170 mm, tak asi nebudem vymyslat so 175-kami. Zmenim iba pocet zubov a snad jej to ulahci zdolavanie kopcov.
mám na skladanom bike pre syna nejaké obyčajné kluky Force (dal som ich tam,lebo potreboval som kratšie-160 mm , a nič iné som nezohnal) sú tiež asi na 7 - kolesko,ale po nahodení normálne fungujú z 10-sp. pohonom (reťaz,kazeta,radenie,prešmyk,prehadzovač)
Mam na bajku 8-kolo. No prevodnik som ohol, presnejsie len malu pilu. Skor, ako budem kupovat nove kluky, je pre ma najdôležitejšie zistiť, či budu nove kluky, ktore su uz vacsinou len na 9 a viac kolo, pasovat s mojim pohonom 8-kolovym. rozmyslam nad deoreckami pre 9-kolo, ci su kompatibilne aj na moje 8-kolo. Ja si myslim, že hej. Dostala sa mi aj taka odpoved, že ano, len je lepsie použit rezaz 9-kolovu. vraj moze teraz dret o kluky, čo sa mi nezda, ze by mala retaz o kluky dret. No a dalsia otazka, ja mam klasicky domec, mam tam teraz 4-hran. Ak by som kupil HollowTech2, pasovalo by to do mojho domca vsakže. Dakujem za odpovede, nik mi zatial nevedel jednoznačne povedat, ci su plne kompatibilne 9 kolove kluky s 8-kolom. Môžte dat linky na nejake kluky v strednej triede. zuby by som chcel ako mam, teda 42-32-22 alebo 42-32-24.
ja osobne som kupoval toto http://suncycle.sk/sk/produkt/mtb-kluky-shimano-deore-fc-m542-cierne/5251 a k tomu 8spd reťaz a všetko funguje ako má, a nikde nič nešúcha. akurát sa stalo že som musel kúpiť nový prešmyk(deore), pretože podla všetkého tieto kluky ktoé majú vymenitelné prevodníky majú trošku väčšiu vzdialenost prevodníkov od rámu. a môj starý prešmkyk nedokázal poriadne prehodiť na veľkú pílu ani po úplnom povolení dorazov. a menil som tiež 4hran na hollowtech.
Jj myslím že to bude ok. No a k tej vzdialenosti prevodnikov ne rámu. Podľa moc by mala byť rovnaká aj s novými kľukami, aby ostala zachovaná reťazová linka.
Neviete niekto, preco su niektore zuby na tejto pile take nizke? Ja som uz myslel, ze mam zjazdeny prevodnik, ale pozeram, ze na novom kuse je to rovnake.
Zdravím, chcem sa spýtať na rozdiel medzi klukami Deore, SLX, XT. Ked si odmyslím tie nápisy a ceny, tak sa mi zdajú všetky rovnaké. Ako je to v skutočnosti?Je rozdiel v odolnosti? Aj ked neberem do úvahy prevodníky, lebo xt-čkové možem dať aj ne deore alebo SLX alebo inak všelijyko kombinovať. Kúpil som si práve kluky deore na bicykel ktorý používam na velmi dlhé expedičné výjazdy ( cca 70°/° cesta a zvyšok cestanecesta ) naložený vela batožinami.
zdravim ,chlapi potreboval by som od Vas radu,,,,idem menit kluky,len som netusil,ze je to taka alchimia,..znami ma strašia,vraj nie kazda kluka pasuje k ramu,lebo kazdy ram je iny a naopak,kazda kluka je ina ?! tak teraz neviem co objednat,chcel som môj stary bike zrenovovat a nechat dcere ,uz som vymenil takmer vsetko..okrem kluk,tam neviem co dalej...na starom biku su kluky FSA DYNA DRIVE, 44/32/22 zubů...vzadu je 9 kazeta,..a stredove zlozenie Shimano BB-UN26 . 68x113mm,.štvorhran....chlapi co by som tam mohol dat? dik za kazdy tip..nechcem drahe kluky max 30-40€ dik
vymyslel som si projekt, postavil gravel z MTB rámu. Vrazil som tam kľuky aké som mal, jazdí to, ale sú to ťažké boost kľuky od Mirandy, prevodník ťažko zohnať a celkom drahý. Hľadám preto čo by som tam dal niekedy neskôr, snáď niekto poradí.
- Bajk je rýchloupinak 135mm vzadu, takže hľadám krátku chainline (ideálne pod 50mm). Mám teraz 3 podložky naľavo od stredu a stále sa dosť kríži reťaz. 1x11 to je.
- Chcem to nechať ako jednoprevodnik, ideálne 34z (viac asi nedám do rámu). Vymeniteľný úplne najlepšie.
- stred by som rád typ BSA 68/73mm, Shimano preferencia mám na to už kľúč
- najlepšie keby boli 170mm, mal som kúsok problém s nízkym stredom (našiel som potom kvôli tomu karbónovu mtb vidlu 29" aby som to dvihol, potenciálne 175mm kľuky keby inak nebolo by to mohlo prežiť)
Najlepšie čo mi zatiaľ napadlo boli HT II kľuky od Shimana s tromi vymeniteľnými prevodníkmi, (MTBiker mal aj Force Nine kľuky na eshope) kde by som na stred dal 34z prevodník a možno pár podložiek a dlhšie skrutky. Na bazáre som dlhšie nič vhodné nevidel. Obraciam sa teda na vedomosti fóra so žiadosť o pomoc pri tejto dosť špecifickej srande. Áno, je to celé trochu hlúpy výmysel, ale taký projekt som chcel a nie za draho, takto to dopadlo. Díky za prípadné iné typy.
H2 3x kluky, (ak nechces dat 150+ za XT,), je uz celkom problem zohnat (inak este raceface je h2 s tych starsich). Mozes potom bud Acer/Alivio s octalinkom, to je aj do 50e, alebo zoberies 2x10 (2x11) shimano kluky a namontujes NW prevodnik na malu pilu (64bcd). Uz sa robia aj 34T, co pozeram (min. garbaruk ich ma). Jazdim na jednom bajku takto 28t prevodnik, retazova linka ok( asi bude 46mm), maly prevodnik na 2x klukach je posunuty viac vom, je niekde medzi malym a strednym u 3x kluk. A 2x kluky dake lacne zozenies asi lahko.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: jedna sa o AM/EN bajk, takze .. na XCckovom bajku mam 175 a nemenil by som. Nohy ma celkom dlhe, nebudem hovorit kolko, ale su dlhe
To ma byt na bajk pre priatelku, nohy ma dlhe tak akurat. Teraz tam ma kluky 170 mm, tak asi nebudem vymyslat so 175-kami. Zmenim iba pocet zubov a snad jej to ulahci zdolavanie kopcov.
Musim vymenit prevodniky s 10 in?
-15% Shimano Deore FC-M6000 kľuky 36-26z. 175 mm 10-k. čierny HTII bez ložísk
92,99 € -15%
MOC 109 €http://www.bicycles.sk/shop/prevodnik-shimano-fc-m780-32-zubovy/5311/
V pripade, ze by som menil, ma zmysel kupit uz XT? Velky rozdiel tam nevidim.
Octalink napríklad takýto: http://www.bicycles.sk/shop/kluky-shimano-alivio-fc-m4000-40-30-22-175mm-6352/
Plus stred: http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/osi-octalink/shimano-bb-es300-octalink-slapacia-oska.html
Treba ale pohľadať aby bolo z jedného obchodu a budeš blízko stanoveného rozpočtu.
savings Shimano BB-ES300 BSA stredové zloženie, 68 mm, Octalink, MTB
od 14,49 € savings
MOC 25,99 €vymyslel som si projekt, postavil gravel z MTB rámu. Vrazil som tam kľuky aké som mal, jazdí to, ale sú to ťažké boost kľuky od Mirandy, prevodník ťažko zohnať a celkom drahý. Hľadám preto čo by som tam dal niekedy neskôr, snáď niekto poradí.
- Bajk je rýchloupinak 135mm vzadu, takže hľadám krátku chainline (ideálne pod 50mm). Mám teraz 3 podložky naľavo od stredu a stále sa dosť kríži reťaz. 1x11 to je.
- Chcem to nechať ako jednoprevodnik, ideálne 34z (viac asi nedám do rámu). Vymeniteľný úplne najlepšie.
- stred by som rád typ BSA 68/73mm, Shimano preferencia mám na to už kľúč
- najlepšie keby boli 170mm, mal som kúsok problém s nízkym stredom (našiel som potom kvôli tomu karbónovu mtb vidlu 29" aby som to dvihol, potenciálne 175mm kľuky keby inak nebolo by to mohlo prežiť)
Najlepšie čo mi zatiaľ napadlo boli HT II kľuky od Shimana s tromi vymeniteľnými prevodníkmi, (MTBiker mal aj Force Nine kľuky na eshope) kde by som na stred dal 34z prevodník a možno pár podložiek a dlhšie skrutky. Na bazáre som dlhšie nič vhodné nevidel. Obraciam sa teda na vedomosti fóra so žiadosť o pomoc pri tejto dosť špecifickej srande. Áno, je to celé trochu hlúpy výmysel, ale taký projekt som chcel a nie za draho, takto to dopadlo. Díky za prípadné iné typy.
https://www.axit.cz/d176070_shimano_kliky_alivio_fc-t4060_3x9_48-36-26z_170_mm_s_krytem/?mena=eur
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-stredy/force-stahovak-kluk-pre-octalink-p44344.html
alebo značkový
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-stredy/park-tool-stahovak-na-kluky-compact-pt-cwp-7-p82671.html
Park Tool PT-CWP-7 sťahovák na kľuky Compact
16,99 €
FORCE sťahovák kľúk pre Octalink
7,19 €
MOC 8,49 €