Ahojte,

TLDR: Mate nejake napady na funkcie/zobrazenie dat na Strave/Garmine, ktore chybaju a povazovali by ste ich za zaujimave?

Ako programator rozmyslam nad rozsirenim svojich obzorov a naprogramovanim niecoho uzitocneho vo svojom volnom case (ktoreho nie je tak vela, tak ktovie ako to dopadne :-D).
Kazdopadne by som chcel urobit nieco uzitocne/nove a ako fanusik dat/Stravy/Garminu by to bolo idealne spojene s cyklo/bezeckymi aktivitami.
Nie som clovek, ktory by bol velmi kreativny co sa tyka napadov, ale casto sa stane ze az ked to niekto povie tak ma osvieti, ze ano vlastne to by bol skvely napad aj pre mna a chyba mi to :-D.
Takze ak to nie je nieco co si chcete spravit sami, zmonetizovat to ale je to nieco co s cim sa chcete podelit, skuste hodit napady a mozno to mna alebo niekoho ineho motivuje nieco vymysliet :).
Priklady niecoho co uz existuje a ja to povazujem za fun project:
- Veloviewer ktory vypocita kolko krat si nastupal za rok everest resp. vzdialenost medzi akymi mestami si presiel
26.09.2024 - 11:07:14
01
Virtualne preteky. Ludia povolia tvojej appke pristup na svoju Stravu. Appka umozni zadefinovanie a odsledovanie virtualnych pretekov v danej vytvorenej skupine (bud priamo na strave alebo cisto v appke). V podstate to bude sledovat najlepsie casy na zvolenych segmentoch v zvolenom casovom ramci. Napriklad tento tyzden sa sutazi na tomto segmente, na konci to vyhodnotis a zacnes dalsi tyzden s dalsim segmentom. Nemusi to byt tyzden, moze to byt mesiac, den, par dni, vikend atd.
A mozes na to nabalovat rozne featury, bodovanie (rocne, mesacne atd) a vysledkove tabulky, levelovanie sutaziacich, rozne obmedzenia na casy kedy sa segment pocita (napriklad nocny) , viac segmentov v ramci jedneho preteku, cely okruh so segmentami ktory musis prejst presne v danom case, gerlaching, statistika atd.
Samozrejme ak to spravne nastavis tak by si cez to vedel spravit i normalny enduro pretek ci maraton, samozrejme s ohladom na to ze ide o Stravu a nejake odchylky tam budu, nezachyti ti segment, - stale je to ale fajn na nejake preteky s priatelskou atmosferou kde o nic nejde.
Neviem ci to Strava umoznuje, dakedy to islo i jednoduchsie, naposledy ked som to pozeral tak by to stale slo ale ako je to teraz netusim.
26.09.2024 - 12:05:43
01
a-biker to znie super, ale bojim sa ze dovod preco to nik neimplementoval je ten ze to Strava nepovoluje. Otazka je ze ci vadi ak sa to robi nekomercne.

No use that enables virtual races or competitions, real-world segment races, or unsafe activities, loyalty or reward programs, and uses that replicate Strava sites, services or products.
26.09.2024 - 12:20:10
00
Pamatam si ked to tam este nebolo pretoze presne toto som riesil po tom co spravili obmedzenia na API. Ale sledoval som nieco k tomu ze to chcu spravit sami, lenze uz to je par rokov.
Potom vela moznosti nemas, bud to nieco ako statshunters (nemusia byt len stvorceky ale i tie badge su zaujimave) alebo ako veloviewer. Mimo niecoho podobneho mi napada uz len trackovanie komponentov (co uz tusim bolo, kolko km mas na ktorom komponente nabehane).
Pripadne upravit tie virtual preteky na nieco na styl geocachingu kombinovaneho so statshunterom. Sutazit sa moze v tom kto za dane obdobie prejde najviac navolenych segmentov alebo gps lokacii, pripadne kto najde ten jeden. Hrac nebude presne vediet ktory segment alebo lokaciu hlada ale bude mat nejake hinty (fotku miesta/trailu/useku, odpoved z nejakej hadanky a podobne). Appka len ocekuje ci navstivil to miesto alebo segment. Je otazne ci by to brali ako competitions.
26.09.2024 - 14:35:22
00
Teraz ma napadlo ze vo Viedni sa zucastnujem presne takychto virtualnych pretekov a na synchronizaciu vyuzivaju Stravu (raz denne, zrejme kvoli API limitom). Je to v podstate to co si pisal a funguje im to uz niekolko rokov. Pokusim sa ich konktaktovat ci maju nejaky specialny deal alebo ci to len Strava neriesi. Inak napad znie fajn.
26.09.2024 - 14:47:57
00
a-biker 'Mimo niecoho podobneho mi napada uz len trackovanie komponentov (co uz tusim bolo, kolko km mas na ktorom komponente nabehane).'

ano, toto uz je, v Garmin Connect, Vybavenie

(vies okrem topanok a bicykla pridať aj cokolvek, retaz , plášť, ...)
27.09.2024 - 00:04:05
00
Ja by som to na Strave privital. Do Garmin Connect skoro vobec nechodim.
27.09.2024 - 00:05:30
00
Na trackovanie komponentov používam appku ProBikeGarage....
27.09.2024 - 00:22:06
01
keyboard_arrow_up